01 تير 1402 - 21:29
وزیر کار مطرح کرد؛

ایران استیلای دلار بر اقتصاد جهان را متزلزل کرد/ بخشی از تورم کشور تورم القایی است

ایران استیلای دلار بر اقتصاد جهان را متزلزل کرد  بخشی از تورم کشور تورم القایی است
وزیرکار درباره دیپلماسی فعال دولت سیزدهم گفت: ایران توانست استیلای دلار بر اقتصاد جهان را متزلزل کند و هژمونی آمریکا را فرو بریزد.
کد خبر : ۱۵۲۱۲۰

به گزارش ایبِنا، سید صولت مرتضوی ؛ وزیر کار عصر امروز در شورای اداری و کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری چهارمحال و بختیاری، در توضیح ارتباط مهار تورم با رشد تولید گفت: مقام معظم رهبری در دیداری با کارگزاران این موضوع را تبیین کردند و فرمودند مهار تورم باید توأم با رشد تولید باشد.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: لازمه رشد تولید سرمایه‌گذاری و نتیجه آن ایجاد اشتغال است و همزمان باید تورم را هم مدیریت کرد.


وی با بیان اینکه بخشی از ریشه‌های تورمی اقتصاد کشور ما خارج از واقعیت است، توضیح داد: تورم بالای ۴۰ درصد با اقتصادی که تراز تجاری آن مثبت است، متناسب نیست؛ در کشوری که هم صادرات نفتی و هم صادرات غیرنفتی توسعه یافته است، ریشه تورم را باید در جایی دیگر شناسایی کرد.


مرتضوی بخشی از تورم کشور را تورم القایی دانست و خاطرنشان کرد: این مهم یکی از مولفه‌های جنگ ترکیبی در حوزه اقتصاد است.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: رسانه‌هایی که ساخته و پرداخته دشمنان جمهوری اسلامی ایران هستند اساسا موجودیتشان برای القای ناامیدی، بی‌ثباتی اقتصادی و ایجاد تورم القایی در کشور ماست.


وی با اشاره به اینکه برخی کشور‌ها و اقتصاد‌های کلان جهان در طول تاریخ منافع خود را در ضعف اقتصاد دیگر کشور‌ها تامین کرده‌اند، افزود: پس از پیروزی انقلاب این فشار شدت یافت، در جنگ تحمیلی توسعه پیدا کرد و در دهه ۸۰ دولتمردان توانستند تا حدی بر این فشار فائق آیند.


مرتضوی یادآور شد: اگر به نماگر‌های اقتصادی آن دوران بنگرید خواهید دید سفته‌بازی به اندازه الان رونق نداشت و صاحبان سرمایه کمتر به دنبال تبدیل نقدینگی خود به دلار، طلا و ملک بودند.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: دشمن با دیدن وضعیت طرحی دیگر درانداخت و حضور با شکوه مردم در انتخابات ۸۸ را به حاشیه برد و برخی نادان‌ها نیز در آتش التهابات دمیدند تا جایی که رشد اقتصادی کشور در اوایل دهه ۹۰ به منفی چهار درصد هم رسید.


آیت‌الله رئیسی با علم به مشکلات و برای نجات کشور وارد کارزار شد


وی با تاکید بر اینکه آیت‌الله رئیسی با علم به مشکلات و با هدف نجات کشور وارد کارزار شد، گفت: دولت سیزدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که تورم نقطه به نقطه در مرداد و شهریور ۱۴۰۰ بالای ۵۰ درصد بود و فروش روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت رویا به نظر می‌رسید.


مرتضوی ادامه داد: دولت سیزدهم تورم را در اسفند همان سال به ۳۲ درصد رساند و در اردیبهشت ۱۴۰۱ اصلاحات اقتصادی را کلید زد و دولت تا حد زیادی توانست از بحران اقتصادی عبور کند.


وزیر کار با بیان اینکه دشمن باز هم آخرین تیر ترکش خود یعنی جنگ ترکیبی را در دستورکار قرار داد، عنوان کرد: هدف دشمن از پا درآوردن ملت ایران بود، اما مردم به مدد آمدند و فائق شدند و امروز به روایت رویترز ایران با اقتدار یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کند.


وی با اشاره به بدهی‌هایی که دولت سیزدهم با آن مواجه بود، اظهار کرد: صندوق‌های بازنشستگی فقط در سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری داشت، دولت ناترازی صندوق‌ها را درست کرد و در سال ۱۴۰۱، قریب به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان کسری صندوق‌های تامین اجتماعی و بازنشستگی را پرداخت کرد.


مرتضوی در خصوص دیپلماسی فعال دولت سیزدهم توضیح داد: توانستیم آقای اسدالهی از بهترین دیپلمات‌های خود در کشور بلژیک را آزاد کنیم، پس از ۱۷ سال عضویت ایران در شانگ‌های پذیرفته شد و ایران توانست استیلای دلار بر اقتصاد جهان را متزلزل کند و هژمونی آمریکا را فرو بریزد.

 

تمرکز بر حل مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان است


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های مهم وزارت کار، تمرکز بر حل مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان است و سامانه‌ای طراحی شده تا بیکاران کشور را بر اساس واقعیت‌ها با اطلاعات جزئی و دقیق در جای جای کشور شناسایی کند.


مرتضوی در بخش دیگری از سخنان خود چهارمحال و بختیاری را استانی پرمزیت دانست و گفت: اراده دولت ایجاد تعادل و توازن در تمام مناطق کشور است.


وی ریسک‌پذیری و وسعت‌نظر را لازمه موفقیت عنوان کرد و افزود: سرمایه‌گذار‌ها را یاری کنیم تا استان با بستر خوبی که دارد رشد کند.

ارسال‌ نظر