15 مهر 1402 - 09:50

پتانسیل ارزآوری ۷ میلیارد دلاری گردشگری درمانی برای اقتصاد کشور

پتانسیل ارزآوری ۷ میلیارد دلاری گردشگری درمانی برای اقتصاد کشور
ایران در حوزه توریست درمانی موفق عمل کرده است و می‌تواند با حمایت در این بخش حدود ۷ میلیارد دلار ارزآوری داشته باشد.
کد خبر : ۱۵۵۷۹۶

به گزارش ایبِنا، آرمان حاجیان فرد، کارشناس اقتصادی، درباره‌ی ظرفیت‌های صنعت گردشگری و ایجاد شغل گفت: یکی از صنعت‌های پرطرفدار و پردرآمد در سرتاسر جهان صنعت توریسم و گردشگری است. صنعتی که هر ۱۵ نفر در دنیا ۱ نفر در آن مشغول به کار است. این صنعت ابعاد مختلفی دارد که به صورت توریسم الکترونیکی، اکوتوریسم، توریسم درمانی، ورزشی، فرهنگی، روستایی و تاریخی تقسیم بندی شده است. طبق آمار‌های ارائه شده از سوی سازمان جهانی جهانگردی، ایران رتبه‌ی پنجم جاذبه‌های طبیعی و رتبه‌ی دهم جاذبه‌های باستانی تاریخی جهان را دارد.

وی ادامه داد: صنعت گردشگری عبارتست از: مجموعه‌ای از ارائه کنندگان خدمات که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان خدمات مسافرتی و تورگردانی، عاملان حمل و نقل مانند ریلی، جاده ای، هوایی، دریایی، متصدیان جاذبه‌های گردشگری، محصولات صنایع دستی و سوغاتی ها، پوشاک و وسایل چرمی، مهمانسراها، هتل‌ها و رستوران‌ها و دیگر مواردی که مورد علاقه گردشگران می‌باشد.

حاجیان فرد افزود: توسعه صنعت گردشگری می‌تواند علاوه برتاثیر مستقیم بر کاهش نرخ بیکاری، تولید ناخالص ملی و افزایش ارزش پول ملی نیز اثرگذار بوده وطبق برآورد‌های بعمل آمده تا حدود ۶ درصد می‌تواند به رشد تولید ناخالص ملی ایران کمک کند. در اغلب کشور‌ها در جهت توسعه صنعت توریسم با ارائه بسته‌های حمایتی از بخش‌های خصوصی حمایت کرده و در واقع بخش خصوصی بازیگردان حوزه گردشگری کشور‌ها می‌باشند.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: البته هر چند محدودیت‌های دولت‌ها در جذب یا دفع گردشگران تاثیر گذار بوده و گاهاً برخی محدودیت‌ها و الزامات باعث زیان بخش‌های خصوصی می‌شود، کشور‌های مسلمان در خصوص حجاب و پوشش محدودیت‌های خاص خود را دارند ولیکن برخی کشور‌ها با لغو محدودیت‌های رعایت حجاب، طی سال‌های اخیر مقصدی برای گردشگران خارجی بوده و از کشور‌های مسلمان موفق در جذب گردشگر می‌توان به ترکیه، امارات اشاره کرد.

وی ادامه داد: یکی از مدل‌های توسعه گردشگری در کشور‌های موفق در این حوزه حمایت از بخش خصوصی مخصوصاً تعاونی‌ها بوده است، تعاونی‌ها از موثرترین عوامل رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهاست به نحویکه موجبات افزایش تولید، افزایش بازدهی، ارتقای سطح زندگی، رهایی از وابستگی اقتصادی، رفع محرومیت و فقر، ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی، برطرف کردن مشکلات بیکاری و تورم، تامین نیاز‌های اقتصادی - اجتماعی و... را فراهم می‌آورد.

حاجیان فرد بیان کرد: متأسفانه حمایت از فعالان حوزه گردشگری فقط به اعطای تسهیلات معطوف میشود که گاهاً برخی افراد پس از اخذ تسهیلات، اعتبار‌های دریافتی را در حوزه‌های دیگری صرف میکنند، لذا به جای ارائه تسهیلات و تاثیرات منفی این تسهیلات بر اقتصاد و ریسک‌های مترتب از انحراف از هدف تسهیلات، با حمایت از تشکیل و تسهیل تأسیس تعاونی‌های گردشگری، نظارت بر عملکرد تعاونی‌های حوزه‌های گردشگری می‌بایست در جهت رفع موانع عملکردی مستمرا انجام شده و با ایجاد بستر‌های مناسب اقتصادی برای تعاونی‌ها و معرفی و تشریح علایق گردشگران و آموزش صنایع و هنر‌های بومی و جذاب از نظر گردشگران، تعاونی‌ها را در کسب موفقیت هدایت و راهبری نمایند.

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر با توجه به جاذبه‌های طبیعی و اکولوژیکی ایران، اکوتوریسم مورد توجه فعالین این حوزه و گردشگران قرار گرفته ولیکن این حوزه می‌بایست بیشتر مورد توجه قرار گرفته شود گفت: با ارائه خدمات مورد نیاز گردشگران، در رشد و استقبال از این صنعت حمایت بایسته بعمل آید. یکی از بخش‌های مهم و درآمد زایی حوزه گردشگری، توریسم درمانی است و خوشبختانه ایران با وسعت و امکاناتی که دارد، توانسته علی‌رغم تحریم‌ها، نظام درمانی خوبی را در منطقه غرب آسیا راه‌اندازی کند و طی اظهارات معاون درمان وزارت بهداشت، طی یکسال گذشته حدود یک میلیارد دلار بابت حضور گردشگران حوزه درمان به کشور وارد شده، لذا با حمایت دولت از تعاونی‌های بخش درمان، با ارائه خدمات درمانی مناسب و ایجاد بیمارستان‌های تراز اول، و تعامل با بیمه‌های کشور‌های مختلف، بستر‌های جذب توریست درمانی را فراهم نماید این در حالیست که کارشناسان حوزه درمانی، امکان جذب توریست درمانی را تا ۱۵ میلیون نفر در سال را دور از ذهن نمی‌بینند که در این صورت شاهد حدود ۷ میلیارد دلار ارزآوری این بخش برای اقتصاد کشور خواهیم بود.

این کارشناس اقتصادی گفت: در پایان با توجه به انعطاف، توانمندی و تاثیر مثبت تعاونی‌ها در اقتصاد کشور ها، با حمایت از تعاونی‌های حوزه گردشگری، می‌توانیم شاهد درون زا بودن اقتصاد کشور و جذب مشارکت مردم در توسعه کشور باشیم.

 

منبع: تسنیم

ارسال‌ نظر