مسعود بنابیان، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز نوسانات اخیر دلار را ناشی از شوکهای بیرونی و انتظارات تورمی دانست و به خبرنگار ایبنا گفت: با توجه به درگیریهای منطقه ای در سرزمین های اشغالی می توان اینطور اظهار نظر کرد که نوسانات بازار ارز متاثر از مسائل و اتفاقات حاشیهای و کاملا غیر اقتصادی بود و به واقع توسط دلالان و سفته بازان آغاز و دامن زده شد.
وی با اشاره به محدودیت های ناشی از تحریمهای ظالمانه آمریکا و غرب و تاثیر آن بر قیمت دلار ادامه داد: نرخ ارز گاهی تحت تاثیر اخبار و حواشی سیاسی داخلی و خارجی قرار دارد و در معرض نوسان است. کمتر از دو ماه گذشته نیز برای چند روز به دلیل جنگ در فلسطین اشغالی، شاهد تلاطم زودگذر در قیمت دلار بودیم که با فروکش کردن موج منفی اخبار و شایعات، رشد قیمت دلار نیز متوقف شد و همه چیز بلافاصله به حالت ثبات قبلی بازگشت.
این فعال اقتصادی عوامل مختلفی از جمله رشد درآمدهای ارزی، افزایش صادرات و دسترسی به منابع ارزی بلوکه شده کشور و همچنین سیاستهای تثبیت و کنترل نقدینگی را در ثبات بازارارز موثر خواند و تصریح کرد: ایجاد ثبات و آرامش در بازار ارز می تواند باعث رشد چشمگیری در عرصه سرمایه گذاری خارجی شود، چراکه تکیه بر تثبیت و کاهش نوسان و اطمینان از حداقل ریسک در بازار می تواند رونقبخش عرصه تولید و اقتصاد باشد.
بنابیان با اشاره به اقدامات مثبت در بخش دیپلماسی منطقهای و آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف افزود: بی تردید تاثیر مثبت سیاستهای خارجی در تجارت بین المللی و اقتصاد ما کاملا محسوس است که می تواند روند مبادلات ارزی در واردات و صادرات را تسهیل بخشد. از سوی دیگر تقویت منابع ارزی بانک مرکزی نیز می تواند از لحاظ جو روانی بسیار مثبت و امیدبخش باشد و پیش بینی پذیر شدن بازار را میسر کند.