به گزارش خبرنگار ایبنا و به نقل از رویترز؛ نرخ بازار لحظهای انس طلای جهانی (ساعت ۹:۱۵ IRST)، با کاهش ۰.۳ درصدی، در قیمت ۲۰۰۱.۵ دلار معامله شد. در همان روز، بازار آتی طلای جهانی نیز با صعود ۰.۶ درصدی به قیمت ۲۰۱۰.۳ دلار به ازای هر انس رسید.
در روز جمعه، طلای جهانی به ۲۰۰۹.۳ دلار به ازای هر انس رسید و مرز ذهنی ۲ هزار دلاری را، برای اولین بار پس از اوایل ماه می، شکست. معاملهگران پس از تشدید تنشهای حماس و رژیم صهیونیستی، از ترس عواقب اقتصادی آن در سطح جهان، به سوی بازار طلا هجوم بردند و تقاضای پناهگاه امن را تقویت کردند.
اکنون سرمایهگذاران چشم انتظار جلسه روز چهارشنبه فدرال رزرو و تصمیم نهایی در مورد نرخ بهره هدف بوده و اکنون اکثر قریب به اتفاق فعالان اقتصادی انتظار دارند نرخهای بهره در این جلسه بدون تغییر باقی بماند. در این جلسه، تمرکز روی صحبتهای جروم پاول، رئیس بانک فدرال رزرو خواهد بود.
مت سیمسون، تحلیلگر ارشد City Index، گفت: با اتکا به آمارهای نسبتا مطلوب اقتصادی، از فدرال رزرو لحنی تهاجمی برای کنترل تورم انتظار میرود، اگر چه منازعات آسیای جنوب غربی نگرانیهای شدیدی ایجاد کرده است. این موضوع موجب تشکیل یک کف قیمتی در هفته جاری خواهد شد که بنظر میرسد حمایت ۲ هزار دلاری برای آن مناسب باشد.
با توجه به گزارش جمعه وزارت بازرگانی آمریکا، مخارج مصرفی صعود شدیدی داشته و همزمان تورم ماه سپتامبر داغ است.
تورم بالای اقتصاد آمریکا سال آتی را متاثر خواهد ساخت. براساس نظرسنجی رویترز از ۲۰۰ اقتصاددان در سطح جهان، دوسوم این جمع معتقد بودند ریسکهای اصلی بالاتر از آنچه آنها پیشبینی میکردند بوده و شواهد نشان میدهد نرخهای بهره برای مدت طولانی تری بالا خواهد ماند.
گرچه طلا به عنوان پوشش ریسک علیه تورم عمل میکند. اما با افزایش نرخهای بهره، از جذابیت داراییهای بدون بهره همچون طلا کاسته خواهد شد.
در گروه فلزات گرانبها؛ قیمت هر اونس نقره با ثبات نسبی قیمت، در ۲۳.۱ دلار معامله شد و قیمت اونس پلاتین نیز با کاهش ۰.۳ درصدی در قیمت ۹۰۶.۷ دلار قرار گرفت.