انباشت ذخایر طلای کشورها چقدر شد؟

انباشت ذخایر طلای کشورها چقدر شد؟
به استناد شورای جهانی طلا، ذخایر فلزات گرانبهای کشور‌ها در ماه اکتبر بیش از ۴۰ تن افزایش را تجربه کرد.
کد خبر : ۱۵۸۲۰۴

به گزارش خبرنگار ایبنا و به نقل از راشاتودی؛ بر اساس گزارشی که هفته پیش توسط شورای جهانی طلا (WGC) منتشر شد، بانک‌های مرکزی در ماه اکتبر به انباشت ذخایر طلا ادامه دادند و مجموعا ۴۲ تن خرید خالص داشتند. این رقم ۴۱ درصد کمتر از ارقام تجدیدنظر شده در مورد مجموع خرید ۷۲ تنی در ماه سپتامبر بود؛ اما همچنان ۲۳ درصد بالاتر از میانگین ۳۴ تنی در ماه‌های ژانویه تا سپتامبر بوده است.

 

بانک خلق چین (PBoC) همچنان بزرگترین متقاضی شمش باقی ماند و از خرید ۲۳ تنی طلا در دوازدهمین ماه متوالی خبر داده است. طبق گزارش‌ها، با بررسی خرید‌های خالص بانک خلق چین می‌توان بیان کرد: مجموع خرید خالص این بانک در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲۰۴ تن رسیده که حجم کل ذخایر طلای آن را در سطح ۲۲۱۵ تن قرار داده است. شورای جهانی طلا در یادداشتی متذکر شد که با وجود افزایش شدید در خرید طلای بانک خلق چین، ذخایر طلا تنها ۴ درصد از حجم کل ذخایر این بانک را تشکیل می‌دهد.

 

بانک مرکزی ترکیه نیز در این ماه خرید قابل توجهی انجام داد و با خرید خالص ۱۹ تنی طلا، ذخایر رسمی (بانک مرکزی به اضافه دارایی‌های خزانه‌داری) را به مرز ۴۹۸ تن رساند.

 

در گزارش شورای جهانی طلا اشاره شد که خرید طلا در سایر بانک‌های مرکزی با اقماض این دو بانک، تغییر شگرفی نداشته است. بانک مرکزی لهستان به خرید فلز ارزشمند زرد ادامه داد و ۶ تن به ذخایر خود اضافه کرد.

 

امسال ذخایر طلای لهستان به میزان ۱۰۰ تن افزایش پیدا کرد و مجموع ذخایر به ۳۴۰ تن رسید. در ماه اکتبر، سایر خریداران مهم شامل؛ بانک مرکزی هند، چک، قرقیزستان و بانک مرکزی قطر بوده است.

 

این گزارش تاکید داشت که خرید طلای بانک‌های مرکزی در سال جاری به شدت بر فروش این فلز فزونی داشته است و حتی قبل از ماه اکتبر، متوجه متمایز بودن سال ۲۰۲۳ برای بازار طلای جهانی شدیم؛ اما با شروع مثبت قوی در فصل چهارم سال ۲۰۲۳، انتظار می‌رود تقاضای بانک‌های مرکزی در سال اخیر بیش از پیش تقویت شود.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر