به گزارش ایبنا، داود بیگینژاد، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران افزود: دولت سیزدهم و وزیر راه و شهرسازی در ماههای گذشته نشان دادند که دغدغه زیادی در موضوع مسکن دارند.
وی با اشاره به مطرح شدن افزایش میزان تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون به ۷۰۰ میلیون تومان، تصریح کرد: هر چقدر سرمایهگذاری در بخش تولید مسکن افزایش یابد، به همان نسبت تقاضای مردم افزایش خواهد یافت.
پیشتر «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در صورتی که سازندگان طرح نهضت ملی مسکن بهجای سنتیسازی به شکل صنعتی کار کنند، وام هر واحد مسکونی از ۵۵۰ میلیون به حدود ۷۰۰ میلیون تومان افزایش مییابد.
نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران معتقد است: موضوع افزایش تسهیلات میتواند در ساخت و ساز در مناطق مختلف به ویژه مراکز شهرها (و نه مناطق حاشیهای) تاثیرگذار باشد.
تداوم کاهش قیمت مسکن در تهران
بیگینژاد گفت: اگر شهرسازی در حاشیهها انجام شود، با پدیده انتقال جمعیت مواجه خواهیم بود، اما اگر به آنچه وزیر راه و شهرسازی مطرح کرده جامه عمل پوشانیده شود و بانکها نیز همراهی لازم را داشته باشند، آمار تولید مسکن افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به تداوم کاهش قیمت مسکن در تهران با افت ۲.۲ درصدی در آذرماه مطابق آمار بانک مرکزی، گفت: ارائه مرتب آمار و ارقام معاملات مسکن از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی موجب تطبیق بازار و افراد با آن میشود و بررسیهای میدانی همکاران ما در اتحادیه املاک نیز موید همین آمار و رکود حاکم است.
کاهش معاملات مسکن در ۹ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته
نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران تعداد ۱۰ هزار معامله در هر ماه را شاخص نرمال معاملات ملکی در پایتخت عنوان کرد و ادامه داد: تعداد معاملات این روزهای تهران، هیچ تطابقی با روند نرمال ندارد و آمار تجمعی ۹ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیانگر کاهش معاملات است.
بیگینژاد یادآور شد: قیمت ملک بهخاطر چسبندگی که دارد، تمایل به عقبنشینی از خود نشان نمیدهد، در عین حال سایر بازارهای موازی مسکن نیز در آرامش به سر میبرند که بر آرامش بازار مسکن نیز تاثیرگذار است.
بیگینژاد اضافهکرد: مطابق تجربیات سالهای گذشته، انتظار میرود در ایام باقیمانده تا پایان سال بهویژه دیماه و بهمنماه تمایل مردم به جابهجایی ملک (تغییر منطقه، افزایش متراژ و ...) بیشتر شود و اکنون بهترین زمان برای مردم بهمنظور رفع احتیاجات ملکیشان است.
بانک مرکزی متوسط قیمت معاملات مسکن و حجم معاملات مناطق ۲۲ گانه شهر تهران در آذرماه را منتشر کرد. بر اساس این گزارش آرامش ماههای اخیر در بازار مسکن تداوم داشت و روند نزولی قیمتها که از تیرماه امسال شروع شده بود در آذرماه نیز ادامه داشت.
این روند نزولی قیمتها به دلیل برقراری آرامش نسبی در بازار معاملات مسکن شهر تهران و به دنبال برقراری ثبات در بازار ارز و سایر داراییها در طی ماههای اخیر و نیز به واسطه برنامههای در دست انجام دولت در خصوص ساخت و عرضه مسکن در سطح کشور است؛ همچنین در آذرماه امسال حجم معاملات مسکن در تهران در مقایسه با ماه قبل ۱.۲ درصد کاهش یافته است.