به گزارش ایبِنا؛ بازار ارز کشور در یک سال اخیر در پی افزایش چشمگیر دسترسی به منابع ارزی جدید، بهبود صادرات نفت و اجرای سیاست تثبیت اقتصادی از ثبات خوبی برخوردار بوده است. البته در برخی مقاطع با بروز تحولات سیاسی و تنشهای منطقهای همچون طوفان الأقصی، حادثه تروریستی کرمان و موارد مشابه، سوداگران تلاش میکنند از آب گلالود ماهی بگیرند و با داغ کردن قیمتهای کاذب، از مردم نوسان گیری کنند. تجربههای اخیر نشان داده است که با فروکش کردن التهابات اولیه ناشی از حوادث سیاسی و امنیتی، هیجانات در بازار هم فروکش میکند. درمورد اخیر یعنی تنشها در مرز ایران و پاکستان نیز همین روند در حال طی شدن است و پس از موج خبرهای اولیه، حالا با آرام شدن فضای سیاسی، جوسازی دلالان در بازار ارز هم فروکش کرده است.
کارشناسان اقتصادی با تأکید بر ابعاد روانی این نوسانات قیمتی، معتقدند که با آرام شدن فضا، ثبات به قیمتها باز میگردد. در این زمینه جعفر قادری؛ عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به فضاسازیهای انجام شده برای افزایش قیمت دلار در بازار به بهانه حوادث سیاسی، اظهار کرد: این اقدامات جنبه روانی دارد وبا توجه به اینکه ما مشکلی در حوزه تامین ارز در کشور نداریم، هر گونه افزایش قیمتی مقطعی است.
وی افزود: وضعیت منابع ارزی کشور در ماههای گذشته شرایط مطلوبی داشته و ذخایر ارزی ما نه تنها کمتر نشده، بلکه افزایش نیز یافته است.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: در ماههای گذشته هم مطالبات ارزی گذشتهمان که در کشورهای مختلف بلوکه شده بود را دریافت کردهایم و هم پول حاصل از فروش نفتمان را وصول میکنیم، از طرفی نیز فروش نفت ایران بیشتر شده است و این مسائل شرایط مطلوبی را برای منابع ارزی کشور ایجاد کرده است.
قادری خاطرنشان کرد: همانطور که در موارد قبلی همچون عملیات طوفان الاقصی و دیگر موارد با فضاسازی در چند روز یک تنش ارزی در کشور ایجاد و بعد توسط بانک مرکزی این تنش و تلاطم مهار شد، در ماجراهای اخیر نیز بازار ارز در مدت چند روز به نرخهای قبلی برمیگردد.
وی افزود: در سایه وصول مطالبات ارزی کشورمان از کشورهای مختلف، در یک سال گذشته شاهد ثبات نسبی در بازار ارز بودهایم که این مسئله نشان دهنده مدیریت مناسب بانک مرکزی و ثبات اقتصادی کشور است.