به گزارش خبرنگار ایبنا، در روزهای اخیر نرخ ارز در بازار آزاد کاهش سنگینی را تجربه کرده است که پیشبینی میشود روند نزولی آن ادامهدار باشد.
نرخ دلار حتی در کانالهای تلگرامی نیز که قیمتها را همواره با اختلاف نسبتا زیادی بالاتر نشان میدهند، به کانال ۵۸ هزار تومان ورود کرده و در زمان تنظیم این گزارش، نرخ دلار تلگرامی ۵۸ هزار و ۹۰۰ تومان است. البته نرخ ارزی که در بازار خرید و فروش میشود براساس گزارشهای میدانی از میدان فردوسی و محدوده چهارراه استانبول بیشاز رقم ۵۸ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری ندارد.
در ماههای اخیر به دفعات این گزاره را از مسئولان بانک مرکزی و برخی از کارشناسان اقتصادی شنیده بودیم که افزایش نرخ ارز ناشی از هیجانات و تنشهای منطقهای بوده و به زودی به نرخ تعادلی خود باز خواهد گشت؛ اما با این حال تعداد زیادی از افراد، فریب سودجویان و دلالان را خورده و بر سرمایههای ارزشمند خود ریسکهای نامعقولی کردند.
در نهایت نیز با کاهش تنشها و هیجانات، زمزمههای گشایشهای ارزی و همچنین مداخلات هوشمندانه بانک مرکزی در بازار ارز، نرخ دلار در بازار کاهشی شده و آرامش به بازارها بازگشته است.
به گفته محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سال گذشته به رغم مشکلات متعدد و تحریمها بیش از ۶۹ میلیارد دلار تامین ارز انجام شد. با گشایشهای به وجود آمده، دسترسی کشور به منابع ارزی در سال جاری افزایش یافته و قدرت مدیریت بیشتری نیز بر منابع ارزی زیادی که در خارج از کشور وجود دارد خواهیم داشت. این موضوع بر افزایش تسلط بانک مرکزی بر بازار ارز، اثربخش خواهد بود.
چندی پیش نیز معاون بینالملل بانک مرکزی در حاشیه اجلاسیه بانک توسعه اسلامی خبر داد که زمینهای فراهم شده تا با مقامات و بانکهای مرکزی کشورهای مختلف گفتگو کنیم و در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی در خصوص گشایش منابع مسدود شده ما صورت پذیرفت که در آینده خبرهای خوبی ارائه میشود.
مواردی اینچنینی که مقامات بانک مرکزی از پیش بینی کاهش قیمتها در بازار خبر میدهند و به طور شفاف از دلایل غیراقتصادی افزایش نرخ ارز میگویند و بعد از مدتی هم پیشبینیها رنگ واقعیت به خود میگیرند، سبب میشود تا اعتبار بانک مرکزی افزایش یافته و مردم از این پس اطمینان بیشتری به سیاستگذار پولی و اقدامات آن داشته باشند. البته که برخی اشخاص و رسانهها که همواره در شرایط هیجانی بازارها به دنبال سیاهنمایی و سوداگری هستند نیز همچنان ناکام میمانند.