به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از الجزیره، طبق گزارش بانک جهانی، ۱۳ سال درگیری ویرانگر منجر به بحرانهای اقتصادی پی در پی و ناتوانی میلیونها نفر از مردم در تامین نیازهای اولیه خود شد.
بانک جهانی که عصر دیروز دو گزارش درباره سوریه منتشر کرد، اعلام کرد: بیش از یک دهه درگیری، منجر به وخامت قابل توجه رفاه خانوادههای سوری شده است و ۲۷ درصد سوریها یا حدود ۵.۷ میلیون نفر در فقر شدید زندگی میکنند.
این بانک اظهار کرد: «اگرچه فقر شدید در واقع قبل از شروع درگیری وجود نداشت، اما در سال ۲۰۲۲ بیش از یک نفر از هر ۴ سوری را تحت تأثیر قرار داد. البته ممکن است به دلیل اثرات مخرب زلزله فوریه ۲۰۲۳ که حدود ۶۰۰۰ نفر را در سراسر سوریه کشته است، شدت آن افزایش یافته باشد.
برآوردهای قبلی سازمان ملل گزارش داد که دو میلیون سوری پس از یک دهه جنگ در فقر شدید زندگی میکنند، در حالی که اکثریت مردم سوریه زیر خط فقر زندگی میکنند.
بانک جهانی دلایل خارجی متعددی را ذکر کرده است که به «کاهش رفاه خانوادههای سوری» اخیر کمک کرده است که میتوان به بحران مالی که از سال ۲۰۱۹ لبنان همسایه را درگیر کرده است، پیامدهای همه گیری کووید-۱۹ و جنگ روسیه و اوکراین اشاره کرد.
این بانک هشدار داد که «تداوم کمبود بودجه و محدود کمکهای بشردوستانه» به کشور منجر به «کاهش بیشتر توانایی خانوادهها برای تأمین نیازهای اولیه خود در میان افزایش قیمتها، کاهش خدمات اولیه و افزایش نرخ بیکاری شده است».