به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از المیادین، چین برای انجام "بحثهای فنی و میدانی عمیق" در مورد ساخت بندری در خلیج فارس هیاتی را به منظور رایزنی با مقامات کویتی اعزام کرد.
بلومبرگ گزارش داد که کویت "برنامههای خود برای تکمیل یک بندر را احیا کرد تا به یک مرکز تجاری بزرگ برای انتهای شمالی خلیج فارس تبدیل شود" که تعدادی بنادر بزرگ از جمله بنادر دبی و ابوظبی را در بر میگیرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت، یک هیات چینی این هفته به کویت سفر کرد و با مقامات کویتی دیدار کرد تا "مذاکرات فنی و میدانی عمیق" در مورد ساخت بندر مبارک الکبیر و سایر پروژهها داشته باشد.
دیوان کویت گفت: کویت برنامه ریزی استراتژیک خود را بر پروژه بندر و شهر شمالی متمرکز کرده است، که توسعه مبتنی بر تجارت را تشویق میکند و امیدوار است که رهبری خود را در شمال خلیج فارس تقویت کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بندر مبارک الکبیر «رقابت مستقیم با بندر الفاو عراق در مجاورت است، پس از اینکه بغداد توافقنامه دریایی را لغو کرد که به کویت اجازه دسترسی از طریق آبراه خور عبدالله را میداد، که باعث درگیری بین دو کشور شد».
این آژانس گفت: احیای این پروژه پس از حدود ۱۰ سال توقف ساخت، به دلیل برنامه بلندپروازانه عراق برای ایجاد یک شبکه جادهای و راه آهن به ارزش ۱۷ میلیارد دلار برای تقویت تجارت در منطقه بود که ترکیه، قطر و امارات روی این پیشنهاد کار کردند.