تجارت روسیه و چین در نیمه اول سال به ۶۵ میلیارد دلار رسید

تجارت روسیه و چین در نیمه اول سال به ۶۵ میلیارد دلار رسید
براساس داده‌های گمرکی، عرضه کالا‌های مسکو به همسایه آسیایی‌اش، چین، با سرعتی بی‌سابقه در حال افزایش است.
کد خبر : ۱۶۵۴۳۴

به گزارش خبرنگار بین الملل ایبنا و به نقل از راشاتودی، روزنامه Vedomosti به نقل از داده‌های گمرک چین گزارش داده است که تجارت روسیه با چین در نیمه اول سال به بیش از ۶۵ میلیارد دلار رسیده و صادرات منابع طبیعی بی‌سابقه بوده است.

طبق جدیدترین آمار، صادرات کالا‌های روسی به چین نسبت به سال قبل ۴ درصد افزایش یافته و بین ژانویه تا ژوئن امسال به رکورد ۶۵.۲ میلیارد دلار رسیده است که تقریباً ۹۰ درصد آن را نفت و گاز تشکیل می‌دهد.

در دوره گزارش شده، چین، نفت معدنی و سایر محصولات نفتی به ارزش کل ۵۰ میلیارد دلار خریداری کرده که در مقایسه با ۴۷ میلیارد دلار در مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

تولیدکنندگان نفت روسیه تنها در شش ماه اول سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۵ میلیارد تن نفت خام به چین فروختند که ۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

قیمت متوسط صادرات نفت روسیه در نیمه اول سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد افزایش یافت و به ۸۰.۳ دلار در هر بشکه رسید که سقف قیمتی ۶۰ دلاری غرب را که به عنوان بخشی از تحریم‌های گسترده علیه روسیه اعمال شده بود، شکست.

صادرات آلومینیوم روسیه به چین با سرعتی بی‌سابقه رشد کرده و طبق آمار رسمی ۶۴ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و به ۱.۸ میلیارد دلار رسیده است. صادرات سایر کالا‌ها نیز افزایشی بوده است.

داده‌ها نشان می‌دهد که عرضه سنگ‌های معدنی افزایش ۱۵ درصدی داشته و به ۲.۳ میلیارد دلار در سال جاری رسیده است. همچنین صادرات چوب نیز ۱.۷ میلیارد دلار بوده است که افزایش ۲ درصدی را نشان می‌دهد.

همکاری دوجانبه بین روسیه و چین در دو سال گذشته با سرعتی بی‌سابقه در حال رشد بوده و همچنان در حال شتاب گرفتن است. گردش تجاری سال گذشته به رکورد تاریخی ۲۴۰ میلیارد دلار در سال رسید و صادرات و واردات با سرعتی دو رقمی افزایش یافت.

روسیه پس از اعمال تحریم‌های بی‌سابقه غرب علیه مسکو به دلیل درگیری اوکراین، بخش عمده‌ای از جریان‌های تجاری خود را به بازار‌های آسیایی به ویژه چین هدایت کرده است.

روابط اقتصادی بین مسکو و پکن با تصمیم مشترک برای انجام اکثر تراکنش‌ها به ارز‌های ملی خود به جای تجارت به دلار آمریکا تقویت شده است.

نویسنده: حمیدرضا ذوالقدریها
ارسال‌ نظر