به گزارش خبرنگار بین الملل ایبنا و به نقل از راشاتودی، کشورهای بریکس به شدت با تحریمهای غیرقانونی و با انگیزههای سیاسی که توسعه سایر کشورها را تضعیف میکند، مخالف بوده و آنها را محکوم میکنند. این موضع در اعلامیه مشترکی که در شانزدهمین اجلاس بریکس در کازان، روسیه، پذیرفته شد، مطرح شده است.
این اعلامیه با عنوان «تقویت چندجانبهگرایی برای توسعه عادلانه و امنیت جهانی» در ۳۳ صفحه منتشر شد و پس از مجموعهای از نشستهای چندجانبه توسط رهبران بریکس در روز چهارشنبه منتشر گردید.
در این اعلامیه آمده است: ما عمیقاً نگران تأثیر مخرب اقدامات یکجانبه غیرقانونی، از جمله تحریمهای غیرقانونی، بر اقتصاد جهانی، تجارت بینالمللی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار هستیم.
بیانیه مشترک تأکید کرد که چنین اقداماتی با قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) سازگار نیستند، منشور سازمان ملل را تضعیف میکنند و سیستم تجارت چندجانبه را به خطر میاندازند.
طبق محتوای این سند، این تحریمها همچنین به رشد اقتصادی، امنیت انرژی، سلامت و غذا آسیب میزنند و فقر و چالشهای زیستمحیطی را تشدید میکنند
این اعلامیه بر این نکته تأکید داشت که اقدامات قهری یکجانبه، از جمله تحریمهای اقتصادی یکجانبه و تحریمهای ثانویه که خلاف قوانین بینالمللی هستند، پیامدهای گستردهای برای حقوق بشر، از جمله حق توسعه مردم کشورهای هدف دارند و به طور نامتناسبی به فقرا و افراد در شرایط آسیبپذیر، آسیب میرسانند؛ بنابراین، ما خواستار حذف آنها هستیم.