رئیس سازمان بورس:

بازار سرمایه و پویایی‌های اقتصادی رابطه دوطرفه دارند

بازار سرمایه و پویایی‌های اقتصادی رابطه دوطرفه دارند
رونق بازار سهام سه مولفه مهم و موثر دارد که شامل حجم قابل قبول معاملات، نقدشوندگی بازار و تحقق بازده مورد انتظار می شود.
کد خبر : ۱۶۸۳۴۰

به گزارش خبرنگار ایبنا، حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست تخصصی رابطه اصلاحات اقتصادی و رونق بورس گفت: اصلاحات همیشه تدریجی است و یکباره صورت نمی‌گیرد؛ هربار در این زمینه عجله کردیم به مشکل برخورد کردیم. ما اگر بخواهیم ناترازی‌ها را رفع کنیم باید اقدامات اساسی در چارچوب اصلاحات اقتصادی انجام دهیم.

وی افزود: برای اینکه مفهوم رونق را متوجه شویم باید بر روی مفهوم رونق تمرکز کرد. رونق بازار سهام سه مولفه دارد که بر یکدیگر اثر می‌گذارند و شامل حجم قابل قبول معاملات، نقدشوندگی بازار و تحقق بازده مورد انتظار می شوند. وقتی می‌گوییم حجم معاملات بالا باشد یعنی چشم‌انداز اقتصاد مهم است. در واقع بازار سرمایه با پویایی‌های اقتصادی رابطه دوطرفه دارد.

صیدی در خصوص ماموریت‌های سازمان بورس گفت: افزایش کارایی، صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران و تسهیل تشکیل سرمایه از جمله ماموریت‌های سازمان بورس است. بازار سرمایه مانند هر بازاری ذی‌نفعان متعددی دارد از آن جمله می‌توان به سرمایه‌گذاران و معامله‌گران، شرکت‌های پذیرفته شده در بورس، نهاد‌های مالی، ارکان بازار سرمایه، ارکان نظام حکمرانی اشاره کرد.

وی اظهار داشت: در چند ماه اخیر سعی کردیم در بودجه، روی مواردی که روی منافع ذی‌نفعان اثر می‌گذارد تاثیر بگذاریم.


رئیس سازمان بورس گفت: بیش از هزار و ۱۴۰ نهاد مالی فعال در بازار سرمایه داریم. اقتصاد ما با این نهادها بزرگتر می‌شود. در خصوص سرمایه‌گذاران خرد و حقیقی هم اعتقاد ما این است برای بازار ارزشمند هستند، اما قدرت بخشی‌های بزرگ را ندارند، بر این اساس وظیفه ما این است که از آنها حمایت بیشتری کنیم. تلاش ما این است که نقدشوندگی بازار در اوج خود باشد و مدیریت ریسک نیز در این دوره بسیار حائز اهمیت است. بازار سرمایه و بازار پول رقیب هم نیستند بلکه دو بال هستند که باید به یکدیگر کمک کنند.


صیدی گفت: مساله اصلی کشور، رشد اقتصادی است و بدون حمایت از بازار سرمایه ممکن نیست. بازار سرمایه زمانی شکل می‌گیرد که تمام ارکان در آن نقش آفرینی کنند؛ در واقع مسئولیت سازمان بورس ایجاد توازن بین تمامی ارکان‌ و ذی‌نفعان است.

ارسال‌ نظر