به گزارش ایبنا؛ انتخابات آمریکا تقریباً تمام شده و پیروز نهایی هم مشخص شده است. بازارهای مالی در ایران و تمام دنیا از ماهها قبل در انتظار امروز بودند.
برخی برنده انتخابات را ناجی و عدهای دیگر او را بمب ساعتی میدانند؛ در فضای داخلی و بازارهای مالی از ماهها قبل و براساس نظرسنجیها شاهد واکنشهای متفاوت بودیم.
شاید بهدلیل ترس از پیروزی ترامپ، بازار ارز در این هفتهها به خبرها بهشدت حساس شده است و با کوچکترین خبر سیاسی شاهد تغییر موج قیمتها هستیم.
هرچند قیمت دلار در معاملات نخست صبح امروز، چهارشنبه، و با مشخص شدن نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا برای ساعتی وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد، اما این نرخ خیلی ماندگار نبود و دلار بار دیگر با عقبنشینی همراه شد.
هماکنون دلار در خیابان فردوسی با قیمت ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته میشود؛ سکه هم که صبح امروز به کانال ۵۳ میلیونی رفته بود با عقبنشینی همراه شده و الآن در کانال ۵۲ میلیون تومان قیمت خورده است، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در کانال ۴.۶ میلیون تومان در نوسان است.
بازاریها با اذعان به اینکه بازارساز بهخوبی بازار را مدیریت کرده است، معتقدند بازار از هفتههای قبل انتخابات آمریکا را پیشخور کرده بود و دلار هم به همین دلیل بالا رفته بود.
نکته مهم اینجاست که با پیروزی ترامپ هم نمیتوان روزهای بدی را برای اقتصاد داخلی پیشبینی کرد چراکه او قبلاً با تمام توان خود برای زمینگیر کردن اقتصاد ایران به میدان آمده بود و الآن رسماً کار جدیدی برای فشار به اقتصاد و مردم ایران نمیتواند انجام دهد.
تاکنون تمام اقدامات تحریمی ممکن علیه ایران اعمال شده و اثرات خود را بر اقتصاد کشور گذاشته است؛ بنابراین این انتخابات و نتایج آن نمیتواند اثر منفی جدیدی بر اقتصاد کشور بگذارد.
بهگفته کارشناسان اقتصادی و فعالان بازرگانی کشورمان، ما سالهاست با اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا و کشورهای غربی مواجه هستیم و همواره توانستیم کشور را اداره کنیم.
اقتصاددانان معتقدند تفاوت معناداری میان استراتژیهای احزاب دموکرات و جمهوریخواه در رابطه با ایران وجود ندارد؛ ازاینرو، انتظار نمیرود نتایج این انتخابات تغییر چشمگیری در وضعیت تحریمهای موجود علیه ایران ایجاد کند.
شعبان فروتن، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره واکنش بازارهای مالی به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت: از مدتها قبل مشخص بود همه چیز بهنفع ترامپ است و احتمال انتخاب شدن او بسیار زیاد بود، اما آنچه مسلم است پیروزی ترامپ اثر خاصی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت، هرچند شاید در کوتاهمدت یک موج روانی در بازارهای مالی ایجاد شود که انتظارات تورمی را تحریک کند، اما مطمئناً آن هم بسیار کوتاهمدت و مقطعی خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه ایران بهترین سیاست را در برخورد با انتخابات آمریکا اتخاذ کرد گفت: بهترین تصمیم ما اعلام بیطرفی از انتخاب هرکدام از نامزدهای انتخابات و بهطورکلی بیتوجهی به تأثیر نتیجه انتخابات بر اقتصاد ایران بود، در واقع برای ما اصلاً فرقی ندارد که چهکسی رئیس جمهور آمریکا باشد، چراکه ما باید با راهکارها و سیاستهای داخلی و خارجی خودمان بهسمت رشد اقتصادی حرکت کنیم.
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: ترامپ همواره ثابت کرده اهل معامله است و اتفاقاً این بار هم بهخلاف دوره قبلی ریاستجمهوریاش، بارها اعلام کرده است با ایران و کشورهای منطقه به توافق خواهد رسید. مطمئناً با توجه به حجم قابلتوجه صادرات نفتی و غیرنفتی ایران احساس میکنم اقتصاد ما روند رو به رشدی دارد و بعید میدانم ترامپ هم سیاستی بهجز تعامل با ایران داشته باشد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه نوسانات ارزی اخیر خیلی زود فروکش خواهد کرد، گفت: بازارهای ما حتی به انتخابات ریاستجمهوری ایران هم واکنش نشان داده که بلافاصله بعد از یک هفته همه چیز به حالت قبل برگشته است، ضمن اینکه ترامپ اگر کاری هم قرار بود انجام دهد در همان دوره اول ریاستجمهوری خود انجام میداد، چهبسا که او در آن زمان همه کارهای ممکن را کرد، اما بهقول خودش باز هم نتوانست اقتصاد ما را با مشکلات شدید و اساسی مواجه کند.
فروتن اظهار داشت: ترامپ از دوره قبلی ریاستجمهوری و تصمیمات عجیب و غریب خود درس گرفته است و مطمئناً این بار از آن اتفاقات خبری نیست، چراکه او چارهای جز تعامل با ایران و کشورهای منطقه ندارد، ضمن اینکه بهخوبی میداند درگیری و جنگ با ایران و کشورهای مختلف به هیچ عنوان بهسود او نیست، چون آمریکا مشکلات داخلی فراوانی دارد که باید به آنها رسیدگی کند.
این فعال اقتصادی با مقطعی خواندن نوسانات بازار ارز و طلا گفت: مردم باید مراقب باشند در این نوسانات مقطعی، با هیجان وارد بازار نشوند و سرمایهسوزی نکنند. متأسفانه در سالهای اخیر بارها این موضوع دیده شده است که دلالان و نوسانگیران بازار، مدام در فضای مجازی به شایعهپراکنی پرداخته و با ایجاد موج هیجانی در پی جذب سرمایههای مردم عادی بودند؛ تا جایی که بسیاری از این افراد هم بدون آگاهی وارد بازار شده و با از دست دادن داراییهای خود، سود سرشاری نصیب دلالان کردهاند.
منبع: تسنیم