به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از آناتول، پس از اعلام پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در برابر رقیب دموکرات خود کامالا هریس، رهبران اروپایی بر لزوم تکیه بر خود در مواجهه با هرگونه جنگ تجاری با واشنگتن تاکید کردند..
ترامپ متعهد شد که مالیاتها و تعرفههای گمرکی اضافی تا سقف ۱۰ درصد بر واردات آمریکا از اتحادیه اروپا وضع کند و اتحادیه اروپا را برای واردات بیشتر صادرات آمریکا تحت فشار قرار دهد.
نشستی که در بوداپست، پایتخت مجارستان برگزار شد، رهبران اتحادیه اروپا، بیانیهای را با هدف تقویت رقابت رو به وخامت این اتحادیه امضا کرده و تاکید کردند که این وظیفهای است که با تهدید سیاستهای تجاری حمایتگرایانه «اول آمریکا» که توسط رئیسجمهور منتخب آمریکا دونالد ترامپ وعده داده شده است، ضروریتر شده است.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در مقابل خبرنگاران ایستاد و تاکید کرد که این اتحادیه موانع زیادی برای نوآوری دارد و باید به طور قابل توجهی بوروکراسی را به ویژه برای استارت آپها کاهش دهد، سرمایه گذاری را افزایش دهد، دسترسی به سرمایه را تسهیل کند و بهره وری را افزایش دهد.
این در حالی است که مقامات اروپایی از بازگشت قریب الوقوع ترامپ نه تنها به دلیل اختلافات او با ناتو و دوگانگی او در مورد اوکراین، بلکه همچنین به دلیل عواقب اقتصادی تهدید او مبنی بر پرداختن بهای سنگین اتحادیه اروپا برای خرید نکردن کالاهای وارداتی کافی از آمریکا، ناامید شده اند.
اظهارات روز جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، ترس گسترهای که اقتصادهای اروپایی از بازگشت ترامپ به کاخ سفید را تهدید میکند و امکان اجرای تهدیدهای وی مبنی بر اعمال عوارض گمرکی ۱۰ درصدی بر واردات از اروپا را نشان میدهد.
ملونی گفت: نپرسید که ایالات متحده چه کاری میتواند برای شما انجام دهد، بپرسید که اروپا باید چه کاری انجام دهد.
روزنامه بریتانیایی گاردین در این خصوص گزارش داد که اساس گفتگوهای رهبران بر اساس گزارش ماریو دراگی، نخست وزیر اسبق ایتالیا و رئیس بانک مرکزی اروپا است که هشدار داده بود این اتحادیه با "نزول آهسته و دردناک" روبرو است، مگر اینکه به سالهای رکود پایان دهد.
دراگی گفت که همهگیری کرونا و جنگ اوکراین قوانین تجارت بینالمللی را تغییر داده است و خواستار سرمایهگذاری اضافی تا سقف ۸۰۰ میلیارد یورو در سال در اقتصاد این بلوک شد که معادل حدود ۵ درصد از تولید اقتصادی سالانه اتحادیه اروپا است.
از سوی دیگر، اروپاییها علاوه بر جنگ تجاری و احتمال کاهش بودجه واشنگتن برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، از احتمال افزایش بودجه اوکراین در جنگ با روسیه و احتمال خروج ترامپ از تامین مالی جنگ بیم دارند.
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، این نگرانیها را به صراحت بیان کرد: «اروپا نمیتواند به تنهایی این جنگ را تامین کند. "
دادههای وزارت بازرگانی ایالات متحده نشان میدهد که کل تجارت کالا و خدمات با اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ به ۱.۳۶ تریلیون دلار رسیده است که صادرات ایالات متحده به ارزش ۶۲۰ میلیارد دلار و واردات به ارزش ۷۴۳.۳ میلیارد دلار است.
کسری تجاری کالاها و خدمات آمریکا با اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ به ۱۲۴ میلیارد دلار رسید که ترامپ با رسیدن به فرمول تجاری که به کسری بودجه پایان میدهد، به دنبال رفع آن است.
ترامپ آرزو دارد بخشی از کارخانههای شرکتهای اروپایی را در بسیاری از بخشهای حیاتی به بازار آمریکا منتقل کند تا به عنوان بخشی از طرحی برای رسیدن به پایینترین نرخ بیکاری تا کنون، که این جنبه دیگری است که اروپاییها از آن میترسند.
تا سال ۲۰۲۲، سرمایه گذاری مستقیم خارجی آمریکا در اتحادیه اروپا به ۲.۷ تریلیون دلار رسید که نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش ۵.۵ درصدی را نشان میدهد.
سرمایه گذاری مستقیم ایالات متحده در اتحادیه اروپا توسط شرکتهای هلدینگ غیر بانکی، تولید، امور مالی و بیمه هدایت میشود.
در حالی که سرمایه گذاری مستقیم خارجی اتحادیه اروپا در ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ به ۲.۴ تریلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل ۴.۰ درصد افزایش داشته است.
سرمایه گذاری مستقیم اتحادیه اروپا در ایالات متحده توسط تولید، امور مالی، بیمه و تجارت عمده فروشی هدایت میشود.
به نظر میرسد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ممکن است قربانی بعدی رئیس جمهور ترامپ باشد، زیرا او بیش از یک بار خواستار نیاز به حمایت بیشتر اعضا از این ائتلاف و عدم اتکا به ایالات متحده شد.
در فوریه گذشته، ترامپ اشاره کرد که ایالات متحده از کشورهای عضو ناتو که به تعهدات مالی خود در قبال این ائتلاف عمل نکرده اند، در صورت حمله روسیه، دفاع نخواهد کرد.