به گزارش خبرنگار بین الملل ایبنا و به نقل از راشاتودی، بدهی ملی آمریکا برای اولین بار در تاریخ خود از ۳۶ تریلیون دلار عبور کرد. این آمار توسط وبسایت US Debt Clock، که بهصورت لحظهای وضعیت مالی این کشور را رصد میکند، روز جمعه گزارش شد.
این رقم از ماه ژانویه تا نوامبر حدود ۶ درصد افزایش یافته و در کمتر از چهار ماه، یک تریلیون دلار رشد داشته است. در اواخر جولای، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده بود که بدهی این کشور به ۳۵ تریلیون دلار رسیده است.
به نظر میرسد سرعت انباشت بدهی در حال افزایش است؛ چرا که این رقم در اوایل ژانویه ۳۴ تریلیون دلار بود و سپس در کمتر از شش ماه یک تریلیون دلار افزایش یافت. وزارت خزانهداری آمریکا هنوز به طور رسمی این آمار جدید را تأیید نکرده است.
در ماه آگوست، دفتر بودجه کنگره در گزارشی اعلام کرد که انتظار میرود بدهی ملی تا سال ۲۰۲۷ به رکوردی بیش از ۱۰۶ درصد از تولید ناخالص داخلی برسد و نهایتاً تا سال ۲۰۳۴ به ۱۲۲ درصد افزایش یابد.
صندوق بینالمللی پول (IMF) در گزارش چشمانداز اقتصادی خود برای آمریکا در ماه ژوئیه، چشماندازی حتی تیرهتر ارائه داد. این صندوق اعلام کرد: تحت سیاستهای کنونی، انتظار میرود بدهی دولت بهطور پیوسته افزایش یابد و تا سال ۲۰۳۲ از ۱۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی فراتر رود.
صندوق بینالمللی پول در ماه ژوئیه هشدار داد که کسریهای مالی بالا و افزایش مداوم نسبت بدهی عمومی آمریکا به تولید ناخالص داخلی، نه تنها برای آمریکا بلکه برای اقتصاد جهانی خطراتی به همراه دارد و بر نیاز فوری به اصلاحات مالی زودهنگام تأکید کرد.
ایلان ماسک، میلیاردر فناوری، که رئیسجمهور منتخب، دونالد ترامپ، او را مأمور یافتن راههایی برای افزایش کارایی دولت در دولت آینده کرده است، هشدار داده که آمریکا در خطر نکول بدهیهای خود قرار دارد.
او ماه گذشته در شبکه اجتماعی X نوشت: بهره بدهی به سرعت در حال جذب تمامی درآمدهای مالیاتی است و چیزی برای نیازهای حیاتی باقی نمیگذارد. مدیرعامل تسلا و اسپیسایکس گفت اگر بدهی با همین سرعت رشد کند، آمریکا ممکن است در شرایطی قرار بگیرد که تنها چیزی که بتوانیم پرداخت کنیم، بهره بدهی باشد.