01 آذر 1403 - 14:17

اهمیت تغییر نگرش سیستمی به نگرش زیست‌بومی/ آمادگی بانک مرکزی برای به رسمیت شناختن کسب‌وکار‌های جدید

اهمیت تغییر نگرش سیستمی به نگرش زیست‌بومی  آمادگی بانک مرکزی برای به رسمیت شناختن کسب‌وکار‌های جدید
بانک مرکزی براساس مجوزی که در قانون جدید به آن اعطا شده، آمادگی دارد تا کسب‌وکار‌های جدید را به رسمیت بشناسد.
کد خبر : ۱۶۸۹۴۰

به گزارش ایبنا: «کوروش پرویزیان» سرپرست پژوهشکده پولی و بانکی و دبیر کل یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت بر اهمیت موضوع تغییر نگرش سیستمی به نگرش زیست‌بومی تاکید کرد و گفت: بانک مرکزی براساس مجوزی که در قانون جدید به آن اعطا شده، آمادگی دارد تا کسب‌وکار‌های جدید را به رسمیت بشناسد.

یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت در روز‌های پنجم و ششم آذرماه ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار خواهد شد.


برای آنکه جزییات بیشتری از آنچه که در این همایش رخ خواهد داد را بدانیم و دلایل تغییر عنوان آن از «بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت» به «بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت» را بدانیم، گفت‌وگویی با «دکتر کوروش پرویزیان» سرپرست پژوهشکده پولی و بانکی داشتیم که چهره‌ای نام آشنا در صنعت بانکداری کشور است.


آنچه که در زیر می‌خوانید، مشروح این گفتگو است:

 آقای دکتر در ابتدا مقداری درباره جزییات این همایش بفرمایید و اینکه چرا عنوان آن سال گذشته تغییر کرد؟


پرویزیان: یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت امسال با محور «زیست بوم بانکداری هوشمند، حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه» در روز‌های پنجم و ششم آذرماه با حضور اساتید، دانشجویان، متخصصان، صاحب‌نظران و فعالان حوزه پولی و بانکی و صنعت پرداخت کشور در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.
محور‌های این همایش، «نگرش اکوسیستمی در بانکداری هوشمند»، «تحول دیجیتال در نظارت و پایداری مالی»، «رمزپول‌ها و دارایی‌های دیجیتال»، «بانکداری هوشمند و روش‌های نوظهور پرداخت» و «بانکداری هوشمند و قوانین بالادستی» است که با توجه به تصویب قانون جدید بانک مرکزی و سال اول اجرای این قانون در نظر گرفته شده است.

در همایش امسال، هشت عنوان سخنرانی توسط صاحب‌نظران و مسئولان حوزه پرداخت خواهیم داشت بعلاوه اینکه ده نشست تخصصی با مشارکت مجموعا ۷۰ نفر در محور‌های ۱۰گانه همایش برگزار می‌شود. گفتی است نمایشگاهی نیز از فناوری‌های نوین بانکداری و صنعت پرداخت در حاشیه همایش برگزار می‌شود.
همان‌طور که استحضار دارید در اختتامیه همایش سال گذشته، عنوان همایش از بانکداری الکترونیک به بانکداری نوین تغییر پیدا کرد؛ ما نیز به احترام مصوبه و بیانیه پایانی همایش دهم، عنوان را تغییر مختصری داده و عنوان همایش را به بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت تغییر نام دادیم.
در همایش امسال موضوع مهم هوشمندسازی و کاربرد هوش مصنوعی در نظام‌های پرداخت و بانکداری نوین مورد توجه قرار گرفته است و نشست‌های مختلفی در قالب پنل‌ها و کارگاه‌های تخصصی برگزار می‌شود تا صاحب نظران حوزه پرداخت در این رابطه نظرات خود را مطرح کنند.

تغییر نگرش سیستمی به نگرش زیست بومی و اکوسیستمی موضوع مهمی است که در حوزه نظام‌های پرداخت اتفاق افتاده؛ بنابراین موضوع همایش نیز زیست بوم هوشمند، بانکداری هوشمند و نظارت مبتنی بر فناوری انتخاب شده است. در مقالاتی که در نشست‌ها ارائه می‌شوند و کارگاه‌های تخصصی که برگزار خواهند شد، این محور به طور ویژه مورد بررسی قرار می‌گیرد.


امسال صاحب نظران حوزه پرداخت متفاوت با سال‌های گذشته در این حوزه محصولات خودشان را ارائه خواهند کرد؛ موضوعات به نحوی برنامه‌ریزی شده که فضای کسب‌وکار حوزه پرداخت رونقی، بیش از پیش داشته باشد. بانک مرکزی، پژوهشکده پولی و بانکی و شرکت ملی انفورماتیک در همکاری با هم این همایش، نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و کارگاه‌های جانبی را برگزار خواهند کرد و فرصتی ایجاد کرده‌اند که صاحب‌نظران، کارآفرینان و شرکت‌های فناوری که تمایل دارند در این حوزه فعالیت کنند امکان حضور و بهره‌مندی از آن را داشته باشند.

آیا تغییر عنوان همایش از سوی پژوهشکده پولی و بانکی، بانک مرکزی و شرکت ملی انفورماتیک به نوعی به رسمیت شناختن بازیگران جدید در اکوسیستم بانکی است که با راهکار‌های مبتنی بر فناوری خود در کنار بانک‌ها قرار گرفته‌اند؟


پرویزیان: تغییری که در نگرش سیستمی به نگرش اکوسیستمی و زیست بومی به وجود آمده، بیانگر این است که بانک مرکزی آمادگی دارد تا تمامی افرادی که مایل هستند در این صنعت، کسب‌وکار خود را توسعه دهند، بتوانند در همایش حضور فعال داشته و محصولات خود را عرضه کنند.


بانک مرکزی تلاش کرده تا کسب‌وکار‌های جدید را به رسمیت بشناسد و این موضوع بسیار مهمی است. این تغییر به دلیل مجوزی است که در قانون جدید بانک مرکزی به نهاد پولی کشور اعطا شده و براین اساس، شرکای جدید امکان همکاری با بانک‌ها و شبکه بانکی را به صورت فعال‌تری دریافت کرده‌اند و می‌توانند کسب‌وکار خود را توسعه دهند.


موضوع بسیار مهم این است که فناوری، این بستر را فراهم کرده تا محصولات و خدمات جدید به مشتریان ارائه شود. بانک مرکزی هم به عنوان تنظیم‌گر این بخش و هم به عنوان سیاست‌گذار در حوزه نظام‌های پرداخت این فضا را ایجاد کرده تا بازیگران جدید امکان عرضه محصولات خود را داشته باشند.

نکته مهم این است که هر کسب‌وکاری در کشور اقتضائات خاص خود را دارد. همان‌طور که کسب‌وکار‌های سنتی مالیات پرداخت می‌کنند، کسب‌وکار‌های جدید هم باید مالیات پرداخت کنند و این موضوع نیاز به تنظیم‌گری بانک مرکزی دارد. بانک مرکزی به عنوان مسئول و سیاست‌گذار حوزه بانکی باید کمک کند تا این فضا شکل بگیرد و موضوعات مرتبط با کسب‌وکار‌های جدید را با سایر دستگاه‌های تنظیم‌گر، هماهنگ کند.


از سوی دیگر بانک مرکزی علاوه بر کمک به شفافیت در فعالیت‌های مالی کشور، باید از حقوق عامه مردم دفاع کند و باید در حوزه حفظ امنیت و حقوق عمومی و شفافیت در اطلاع رسانی و ایجاد امکان برای فعالیت علاقه‌مندان برای حضور در کسب‌وکار‌های این حوزه فعال باشد تا تمامی افراد بتوانند کسب‌وکار خود را با رعایت چارچوب‌های تعیین شده از سوی دستگاه‌های تنظیم‌گر توسعه دهند.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر