به گزارش ایبنا؛ نوشآفرین مومن واقفی؛ معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با اشاره به تصویب سند چارچوب سیاست گذاری و تنظیم گری بانک مرکزی در حوزه رمز پولها گفت: تصویب این سند آغازگر فضای تعامل با همه ذی نفعان است. ما مدعی این نیستیم که این سند و چارچوب هیچ نقصی ندارد، اما واقعیت این است که باید وارد این حوزه شد و در نهایت با تفاهم و همفکری با همه ذینفعان ایرادات آن را رفع کرد.
مومن واقفی با تاکید بر ظرفیت قانون جدید بانک مرکزی در ماده ۵۹ این قانون گفت: این بند تصریح میکند که فعالان حوزه رمز پولها افراد تحت نظارت هستند و بانک مرکزی در این زمینه باید فعالانه ورود کند و دستورالعملها و سایر موارد را اعلام کند.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی این قانون را بسیار راهگشا دانست و گفت: این قانون به اختلاف نظرات چند ساله پایان داده و در حوزه رمزپولها، تکلیف را روشن کرده است. همین اتفاق باید در حوزه توکنهای امنیتی وتوکنهای کاربردی بیفتد و ما از این فرصتها هم استفاده کنیم.
مومن واقفی در خصوص سند مصوب اخیر در حوزه رمز ریال گفت: به موجب این سند دو نهاد کارگزاران رمز ارز یا رمز پول و همچنین نهاد امین به رسمیت شناخته شدهاند و با مجوز بانک مرکزی میتوانند فعالیت کنند. اما نحوه و الزامات فعالیت این دو نهاد باید با تعامل و استفاده از نظرات همه ذینفعان تعریف شده و دستورالعملهای لازم با تعامل با همه ذینفعان و دستگاههای ذیربط تهیه شود.
مومن واقفی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتقاد برخی از فعالان حوزه رمز پول در مورد محدودیت سقف مجاز واریز با شناسه در صرافیها و پلتفرمهای تبادل ارزهای دیجیتال گفت: تنظیم گر به طور آگاهانه این محدودیت را وضع کرده است و فعالیت در این حوزه نیازمند کار در حوزه قانون و مقررات است.
عضو هیات عامل بانک مرکزی افزود: کشورهای دیگردر مورد سقف جابجایی پول محدودیتهای زیادی دارند به طوری که برای انتقال ۱۰ هزار دلار به حساب بانکی فرد، مجوز احتیاج دارد و باید مدارک کسب دارایی را ارایه کند و این سخت گیری در همه جای دنیا وجود دارد.
به گفته مومن واقفی هفته آینده در بانک مرکزی جلسهای برای این سند و دستورالعملهای آن و الزامات موضوع با حضور فعالان این حوزه برگزار میشود و بانک مرکزی پذیرای نظرات همه است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی همچنین در مورد تعریف واژه کریپتو کارنسی crypto currency به رمز پول در سند گفت: ما در این زمینه هم از مرجع قانونگذار استعلام کردهایم و هم از مجمعی متشکل از ده حقوقدان کشور سوال کرده و در نهایت واژه رمز پول برگزیده شده است.
آنچه که در مورد آن صحبت میشود پلتفرمی است که خرید، فروش و واسطهگری را انجام میدهد. ما اعلام کردهایم به عنوان ابزار پرداخت نمیپذیربم و قاعدتاً باید به عنوان ابزار دارایی تعریف شود که در مورد این موضوع وزارت اقتصاد و سایر نهادها باید نظر بدهند.