19 آذر 1403 - 11:00

کاهش حباب و حذف دلالان با ضرب سکه‌های جدید

کاهش حباب و حذف دلالان با ضرب سکه‌های جدید
عضو اتاق بازرگانی ایران با موقتی خواندن نوسانات ارزی اخیر، دلایل اصلی آنرا تشریح کرد.
کد خبر : ۱۶۹۵۵۳

به گزارش ایبنا، سیدعلی حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران با موقتی خواندن نوسانات ارزی اخیر گفت: با نگاهی به اتفاقات سال‌های گذشته همواره بازار ارز در چنین روز‌هایی (از اواسط آبان تا اواسط دی ماه) با نوسانات سنتی و همیشگی مواجه می‌شد. دلیل اصلی آن هم نزدیک شدن به آغاز سال جدید میلادی و نیاز شرکت‌های تجاری ایرانی برای تسویه حساب ارزی با طرف‌های خارجی خود بوده که طبیعتاً تقاضا را بالا برده است. در واقع در این ایام حتی اگر اتفاق سیاسی و امنیتی هم رخ نداده باشد، باز هم شاهد نوسانات ارزی بودیم.

وی اظهار داشت: این در حالی است که در ماه‌های اخیر بار‌ها شاهد اتفاقات و رویداد‌های سیاسی و امنیتی در منطقه و جهان بودیم که طبیعتاً هر کدام از آنها مثل صدور قطعنامه شورای حکام، انتخابات آمریکا و همچنین اتفاقات اخیر در سوریه در ایجاد موج روانی در بازار ارز بی‌تاثیر نبوده است. به همین دلیل نباید از چنین نوساناتی تعجب کرد؛ حتی شاید تا پایان سال باز هم با هیجان و نوسانات روانی در بازار ارز مواجه شویم. البته بانک مرکزی باید با تکیه بر توان تنظیم‌گری خود بسیار فعال‌تر از قبل وارد عمل شود تا با توجه به ورودی‌های ارزی، بتواند بازار را به خوبی کنترل و مدیریت کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه قیمت کنونی دلار با توجه به نرخ تورم چندان عجیب و دور از ذهن نیست، گفت: با توجه به نرخ تورمی که در بازار وجود دارد، نرخ کنونی ارز به ویژه دلار در بازار آزاد چندان غیر معقول نیست. به ویژه آنکه نرخ کنونی ارز با توجه به نرخ تورم و روند کنترل و مدیریت بانک مرکزی، رفته رفته از سوی بازار پذیرفته شده و یک اتفاقِ‌نظر نسبی روی محدوده نزدیک به این نرخ به‌وجود آمده است. هر چند که من همیشه معتقدم داشتن نرخ ثابت در بازار ارز حتی اگر نرخ بالایی هم باشد به مراتب از نوسانات و تغییرات مداوم قیمت، بسیار بهتر و منطقی‌تر است؛ چون بازار و اقتصاد ایران می‌تواند پس از مدتی خود را با نرخ ثابت ارز هماهنگ کند.

حسینی با اشاره به تأثیر عرضه سکه سال ۱۴۰۳ و شمش طلا در کنترل قیمت‌ها در بازار گفت: ضرب و عرضه سکه‌های سال ۱۴۰۳ و برگزاری حراج‌های متعدد از سوی بانک مرکزی در مرکز مبادله ایران توانست تا حد قابل توجهی بر حباب سکه تأثیرگذار باشد و قیمت را کاهش دهد. طبیعتاً با توجه به وظیفه تنظیم‌گری بانک مرکزی می‌شد چنین اقدامی را پیش بینی کرد و حتی می‌توان این تصمیم را اقدامی کارساز و مثبت از سوی بانک مرکزی خواند.

وی افزود: یکی دیگر از نتایج مثبت عرضه و ضرب سکه سال ۱۴۰۳، کوتاه شدن دست دلالان و واسطه گران از بازار سکه و طلا بود و به نحوی شرایط را برای مصرف کنندگان واقعی فراهم کرد تا بتوانند در صورت تمایل به راحتی در بازار رسمی طلا و سکه خریداری کنند. از سوی دیگر پیام مثبتی برای صندوق‌های طلا در کارگزاری‌های بورس بود تا برخی افراد بتوانند بخشی از سرمایه و دارایی خود را به این حوزه وارد کنند تا این سرمایه‌های سرگردان، تجمیع و در نهایت در بخش‌های مثبت سرمایه گذاری شود.

 

منبع: مهر

ارسال‌ نظر