ابوالفضل ابوترابی، طراح قانون چک در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا اظهار کرد: بانک مرکزی و قوه قضاییه در حال فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای صدور احکام قضایی چکهای برگشتی بهصورت برخط و از طریق دستیار قضایی هوش مصنوعی هستند.
وی با بیان اینکه تا پایان سال، استفاده آزمایشی از دستیار قضایی هوش مصنوعی برای صدور احکام اجرایی چکهای برگشتی آغاز خواهد شد.، افزود: این اقدام بهعنوان بخشی از برنامههای مشترک بانک مرکزی و قوه قضاییه، تحولی در فرایندهای قضایی مرتبط با چکهای برگشتی ایجاد خواهد کرد.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش آمار چکهای برگشتی گفت: اگرچه آمار چکهای برگشتی از ۲۱ درصد به ۸ درصد کاهش یافته است، همچنان سالانه حدود ۸۰۰ هزار پرونده قضایی مربوط به چکهای برگشتی در دستگاه قضایی تشکیل میشود.
ابوترابی خاطرنشان کرد: با بهرهگیری از هوش مصنوعی در صدور احکام اجرایی مرتبط با چکهای برگشتی، مانند توقیف اموال و صدور جلب، حجم پروندههای قضایی بهطور چشمگیری کاهش خواهد یافت. این اقدام و تعامل بانک مرکزی و قوه قضاییه میتواند حدود ۸۰۰ هزار پرونده قضایی در سال را از چرخه دادرسی خارج کند و به بهبود کارایی سیستم قضایی کشور کمک کند.