گرانی و فرار سرمایه، ترکش موشک‌های یمن بر اقتصاد رژیم صهیونیستی

گرانی و فرار سرمایه، ترکش موشک‌های یمن بر اقتصاد رژیم صهیونیستی
امید رژیم صهیونیستی برای بهبود اقتصاد با ایجاد آتش‌بس در جبهه شمالی با پاسخ‌های موشکی یمنی‌ها به عمق سرزمین‌های اشغالی بر باد رفت.
کد خبر : ۱۷۰۲۶۳

به گزارش ایبنا؛ پارلمان رژیم صهیونیستی در واپسین روز‌های سال ۲۰۲۴ مجبور به تصویب متمم بودجه برای تامین هزینه‌های جنگ شده است.

این در حالی است که وزارت دارایی رژیم صهیونیستی پیش بینی کرده بود نیازی به تصویب این بودجه نباشد و نمایندگان کنست وقت خود را صرف بررسی و تصویب بودجه ۲۰۲۵ کنند که به تعویق افتاده است.

در واقع یمن با موشک‌ها و پهپاد‌های خود که از مسافت ۲ هزار کیلومتری به سمت تل آویو بزرگ و دیگر مناطق رژیم صهیونیستی پرتاب می‌کند، سرمستی سران صهیونیست از سقوط نظام بشار اسد را از بین برده است.

در حالی که نتانیاهو و یسرائیل کاتس وزیر جنگ آن بر فراز کوه حرمون سوریه با مباهات از رویای خود برای ایجاد خاورمیانه جدید می‌گفتند موشک‌های عراقی‌ها و یمنی‌ها خیال آنها از پیروزی بزرگ را نقش برآب کرد.

حالت جنون آمیز این روز‌های سران صهیونیست در حمله به تاسیسات غیرنظامی در یمن نه تنها فوران خشم از شکست سیستم‌های پدافند هوایی آنها در رهگیری موشک یمنی‌ها و فرار میلیون‌ها نفر در تل آویو به پناهگاه‌هاست؛ بلکه نشانه درماندگی در برابر عمیق‌تر شدن زخم اقتصاد رژیم صهیونیستی با هر موشکی است که به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک می‌شود.

از همین روست که آوی اشکنازی خبرنگار معاریو هفته گذشته در یادداشتی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی نمی‌داند چگونه با یمن برخورد کند آورده است، «بیش از یک سال است که حوثی‌های یمن به اقتصاد منطقه و به طور خاص اقتصاد رژیم صهیونیستی آسیب‌های سنگینی زدند. نیرو‌های مسلح یمن ۲۰۱ موشک و بیش از ۱۷۰ پهپاد به رژیم صهیونیستی شلیک کرده‌اند در حالی که هیچ ائتلاف منطقه‌ای برای مقابله با تهدیدی که به اقتصاد مصر، اردن و اروپا صدمه زده تشکیل نشده است».

گزارش‌های رسمی و غیررسمی در رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که زخم اقتصاد این رژیم در نتیجه جنگ در حال عمیق‌تر شدن است. کسری بودجه عمومی در رژیم صهیونیستی در سال جاری از ۲۵ میلیارد دلار فراتر رفته آن هم به دلیل اینکه بودجه ارتش رژیم صهیونیستی ۱۰ برابر شده و به سطوح بی‌سابقه‌ای رسیده است؛ در مقابل منابع مالی رژیم صهیونیستی در سایه رکود اقتصادی کاهش شدیدی یافته است.

رسانه‌های رژیم صهیونیستیی از اختلاف بین نیر برکات، وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی و وزارت دارایی بر سر اجرای بسته تدابیر اقتصادی جدید از ابتدای سال جدید ۲۰۲۵ خبر می‌دهند که منجر به افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها و کاهش دستمزد‌ها در سرزمین‌های اشغالی می‌شود.

قبل از اینکه وزارت دارایی رژیم صهیونیستی به تازگی مصوبات تازه برای افزایش قیمت‌ها را صادر کند کابینه نتانیاهو در ماه‌های اخیر نشان داده بود که در مهار افزایش قیمت‌ها ناتوان شده است، چرا که واردات کالا‌ها به رژیم صهیونیستی هم به دلیل تهدید‌های گاه و بی گاه از سوی یمنی‌ها مختل شده است و شرکت‌های بزرگ کشتیرانی مجبور بوده‌اند به دلیل حملات نیرو‌های مسلح یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ مسیر خو را تغییر داده و دماغه امید نیک در جنوب قاره آفریقا را دور بزنند که این امر هزینه سنگینی را به تجارت دریایی کالا‌ها و کشتی‌های رژیم صهیونیستی و کشور‌های مرتبط با این رژیم وارد کرده است.

گرانی بیشتر، پیش روی صهیونیست‌ها

به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستیی، شرکت‌های بزرگ کالا‌های مصرفی مانند Strauss و Unilever نیز افزایش بیشتر در قیمت محصولات خود را از اول ژانویه اعلام کردند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستیی تخمین زدند که از زمان آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه حدود ۴۸ هزار شرکت در تل آویو اعلام ورشکستگی کرده‌اند و احتمال می‌رود که این تعداد در ابتدای سال آینده در پایان سال به ۶۰ هزار شرکت برسد.

متخصصان رژیم صهیونیستیی می‌گویند که پیامد‌های درگیری‌های نظامی رژیم صهیونیستی در چند جبهه، موجب افزایش هزینه‌های نظامی و کاهش رتبه اعتباری این رژیم شده و بر رشد اقتصادی آن تاثیر گذاشته است.

گزارش‌های رسمی دولت رژیم صهیونیستی نیز حاکی از آن است که مالیات بر ارزش افزوده ۱ درصد افزایش می‌یابد و به ۱۸ درصد می‌رسد که همین نیز منجر به افزایش عمومی قیمت‌ها خواهد شد.

علاوه بر این، هزینه‌های برق، آب و مالیات بر دارایی نیز در رژیم صهیونیستی افزایش می‌یابد و برخی از مزایا مانند کسر مالیات بر درآمد و مزایای مالیات بازنشستگی کاهش می‌یابد.

روزنامه عبری کالکالیست نیز گزارش داده با وجود اینکه یک ماه است جنگ در شمال متوقف شده، اما تشدید تهدید‌ها در جبهه یمن و حملات نیرو‌های مسلح یمن به عمق سرزمین‌های اشغالی و مقابله با این حملات برای رژیم صهیونیستی هزینه بردار شده است و از همین رو کنست رژیم صهیونیستی در نهایت روز سه‌شنبه هفته گذشته افزایش بودجه ۲۰۲۴ را برای پوشش هزینه‌های جنگ و افزایش سقف کسری مالی سال ۲۰۲۴ به ۷.۷ درصد تولید ناخالص ملی را تصویب کرد.

یمنی‌ها سرمایه‌گذاران در رژیم صهیونیستی را فراری دادند

به نوشته این روزنامه عبری در سه ماهه پایانی سال جاری میزان سرمایه گذاری در سرزمین‌های اشغالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد کاهش داشته است، زیرا با وجود توقف جنگ در جبهه شمالی، حوثی‌ها افزون بر حمله به کشتی‌ها در دریا قلب رژیم صهیونیستی را نیز هدف گرفته‌اند.

کالکالیست با اشاره به اینکه بیش‌تر سرمایه گذارانی که رژیم صهیونیستی را ترک کردند از کشور‌های اروپایی و شرق آسیا هستند، آورده است، یکی از علل اصلی فرار سرمایه‌ها توقف حمل و نقل هوایی کالا و مسافر به و از رژیم صهیونیستی توسط ایرلاین‌های خارجی است که به دلیل تداوم حملات به خصوص از سمت یمن و عراق آسمان رژیم صهیونیستی را ناامن می‌دانند.

بر اساس داده‌های ارائه دهنده ردیابی کشتی و تجزیه و تحلیل دریایی مجموع ترانزیت کشتی‌ها در دریای سرخ تا ماه سپتامبر (شهریور ماه گذشته) ۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است. ترافیک کانتینری نیز با کاهش ۷۳ درصدی در مدت مشابه بیشترین ضربه را متحمل شده و ترافیک کشتی‌ها برای گاز طبیعی مایع (LNG) ۸۷ درصد کاهش یافته است.

به دنبال حملات یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی این کشتی‌ها دماغه امید نیک در جنوب آفریقا را به عنوان مسیر جایگزین برگزیدند که با افزودن میزان تقریبا ۱۰ تا ۱۲ روز افزودن به زمان سفر، هزینه حمل و نقل این کشتی‌ها را بالا برد.

از آنجایی که سهم تجارت خارجی در تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی نسبتاً زیاد و بیش از ۶۰ درصد است، بخش بزرگی از این تجارت مربوط به صادرات خدمات، بخش بزرگ دیگری از طریق هوا و سایر بخش‌های تجارت از طریق دریا با ایالات متحده، اروپا و سایر بازار‌ها انجامی‌شود و سهم تجارت رژیم صهیونیستی که در معرض حملات یمن قرار گرفته در سال ۲۰۲۲ حدود ۹.۲٪ از کل تجارت رژیم صهیونیستی (۱۵.۷٪ از کل واردات و ۲.۹٪ از کل صادرات) را شامل می‌شد که حدود ۵.۵٪ از تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی بوده است و مطمئنا این ارقام در سال جاری میلادی به دلیل تشدید حملات یمنی‌ها دستکم دو برابر شده است.

 

منبع: فارس

ارسال‌ نظر