موج گرانی جیب اشغالگران صهیونیست را خالی کرد

موج گرانی جیب اشغالگران صهیونیست را خالی کرد
موج گرانی که از ابتدای سال نو میلادی در سرزمین‌های اشغالی به راه افتاده تأثیر قابل توجهی بر معیشت اشغالگران صهیونیست داشته است.
کد خبر : ۱۷۰۴۶۵

به گزارش ایبنا؛ کابینه نتانیاهو زیر فشار هزینه‌های جنگ غزه با اتخاذ تصمیمات اقتصادی تازه از ابتدای سال نو از جمله افزایش قابل توجه قیمت‌ها و وضع مالیات دست خود را در جیب اسرائیلی‌ها کرده است. تلویزیون رژیم صهیونیستی با این مقدمه گزارش داد، افزایش قیمت آب، برق، سوخت، حمل و نقل عمومی، محصولات غذایی، مالیات بر درآمد و مسکن از روز چهارشنبه هفته گذشته اجرایی شده است.

نهاد رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت، قیمت‌های جدیدی که از صبح چهارشنبه اول ژانویه به اجرا گذاشته شده بلافاصله بر هزینه‌های ساکنان اسرائیل تأثیر گذاشته است.

این رسانه توضیح داد: در راس فهرست گرانی‌ها، قضیه افزایش مالیات بر ارزش افزوده به میزان ۱ تا ۱۸ درصد است که قیمت‌ها را به طور کلی افزایش داده و در هر معامله‌ای که انجام می‌دهیم، از خرید در سوپرمارکت گرفته تا پر کردن باک ماشین و حتی خرید ماشین یا خرید خانه بازتاب داشته است.

این رسانه عبری گزارش داد: بهای برق ۳ درصد و آب نیز ۲ درصد افزایش یافته است، علاوه براینکه قیمت سوخت هم افزایش یافته است.

افزایش قیمت مستمر لبنیات تا میوه و تره‌بار

تلویزیون رژیم صهیونیستی ادامه داد: پیش بینی می‌شود قبوض عادی خانوار مرتبا سنگین‌تر شود از جمله از محل مالیات آرنونا (مالیات مسکن) که با توجه به جنگ ۵.۱۳ درصدی، افزایش یافته و بالاترین افزایش در ۱۷ سال گذشته بوده و قرار است از محل آن پول به خزانه دولت ریخته شود.

تلویزیون رژیم صهیونیستی همچنین تاکید کرد مجموعه‌ای از اقدامات مالیاتی کابینه به کاهش قابل توجه حقوق اسرائیلی‌ها منجر می‌شود.

در این گزارش با اشاره به اعلام شرکت‌های بزرگ مواد غذایی درباره افزایش قیمت محصولات آنها در سرزمین‌های اشغالی آورده است: محصولاتی مانند نان، شیر، بستنی و شکلات با افزایش مستمر قیمت مواجه هستند و قیمت میوه و تره بار نیز که تاکنون رکورد شکن بوده، همچنان تحت تاثیر نوسانات بازار‌های داخلی و جهانی قرار خواهد گرفت.

این رسانه تاکید کرد که ترکیب کاهش درآمد و افزایش هزینه‌‎ها آسیب اقتصادی زیادی به هر خانواده در اسرائیل وارد می‌کند و خانواده‌های متوسط مجبور خواهند شد سالانه هزاران شکل اضافی خرج کنند.

افزایش قیمت بنزین

روزنامه جروزالم پست به نقل از وزارت انرژی رژیم صهیونیستی اعلام کرده که حداکثر قیمت بنزین اکتان ۹۵ که قیمت آن توسط دولت اسرائیل در جایگاه‌های سوخت در اسرائیل کنترل می‌شود، به ۷.۲۰ شیکل جدید در هر لیتر، افزایش یافته (هر دلار معادل ۳.۷ شکل است) و هزینه سرویس در جایگاه‌ها با احتساب مالیات بر ارزش افزوده از ۰.۰۲ شکل به ۰.۲۴ شکل در هر لیتر افزایش یافته است.

این وزارتخانه دلایل افزایش قیمت بنزین را افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده از ۱۷ درصد به ۱۸ درصد، افزایش مالیات بر مصرف و کاهش ۰.۶۶ درصدی در ارزش شکل عنوان کرد.

در سال ۲۰۲۴ حداکثر قیمت بنزین اکتان ۹۵ با ۰.۲۶ شکل افزایش به ۶.۹۴ شکل رسیده بود.

به نوشته جروزالم پست اگرچه قیمت هر بشکه نفت در منطقه مدیترانه طی ماه گذشته ۱.۴۵ درصد کاهش یافته است، اما افزایش مالیات و کاهش ارزش پول محلی بیشترین تأثیر را بر این افزایش قیمت بنزین در اسرائیل داشت.

افزایش هزینه حمل و نقل کالا

به گزارش کالکالیست، تمدید توقف پرواز‌های شرکت‌های خارجی به رژیم صهیونیستی با وجود توقف جنگ در جبهه شمالی، اما تداوم تهدید‌ها از جبهه یمن، صنعت در رژیم صهیونیستی را هم به لرزه درآورده، زیرا صادرات کالا‌ها به خارج و واردات مواد اولیه موردنیاز کار تولید در کارخانه‌ها با مشکل فزاینده‌ای مواجه است.

همچنین حمل‌ونقل هوایی به و از رژیم صهیونیستی در یک سالی که گذشت حدود ۲۰۰ درصد گران شده، اما صرف‌نظر از گرانی، دسترسی به آن به‌ویژه طی دو ماه گذشته کاهش‌یافته است. محموله‌های کالا و مواد خام به شرکت‌های  رژیم صهیونیستی هفته‌ها در فرودگاه‌های سراسر جهان‌گیر کرده است و صادرکنندگان داخلی نیز که قرار است کالا‌ها را به مشتریان خارج از کشور تحویل دهند، نمی‌توانند پرواز‌های موجود را پیدا کنند که به آنها اجازه دهد به تعهد خود در خصوص تاریخ تحویل وفادار بمانند.

مسئولین صنعت و بخش کشتیرانی رژیم صهیونیستی در گفت‌و‌گو با کالکلیست از هرج‌ومرج در بخش حمل‌ونقل هوایی گفته و تأکید کردند که این میزان از بی‌نظمی و اختلال در حمل‌ونقل هوایی غیرمعمول و بی‌سابقه است، به‌گونه‌ای که شرکت‌های تولید کننده مواد غذایی و ... در فرایند‌های تولید و در تحویل محصولات با تاخیر یا خلف وعده همراه هستند و خسارت سنگینی متحمل شده‌اند افزون بر اینکه شهرت و قدرت رقابت آنها هم به‌قدری ضربه خورده که مشتریان خود را ازدست‌داده درآمدشان کم شده و قرارداد‌های جدید آنها لغو شده است.

به نوشته کالکالیست رژیم صهیونیستی در یک سال اخیر در مهار قیمت کالا‌ها ناتوان بوده و در همین راستا رسما از ماه ژانویه پیش رو افزایش بیشتر قیمت‌ها اعلام شده و شرکت‌های بزرگ کالا‌های مصرفی مانند Strauss و Unilever نیز تصمیم خود برای افزایش بیشتر در قیمت محصولات خود را از اول ژانویه اعلام کردند.

رسانه‌های  رژیم صهیونیستی تخمین زدند از زمان آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه حدود ۴۸ هزار شرکت در تل آویو اعلام ورشکستگی کرده‌اند و احتمال می‌رود که این تعداد در ابتدای سال آینده در پایان سال به ۶۰ هزار شرکت برسد.

روزنامه جروزالم پست دیروز چهارشنبه گزارش داد که کسری بودجه اسرائیل به دلیل هزینه‌های جنگ بیش از حد انتظار افزایش یافته و پیش بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵ به افزایش خود ادامه دهد و بر اساس برخی برآورد‌های اقتصادی ممکن است به ۹ درصد برسد.

هزینه‌های تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه حتی با وجود رسیدن کمک‌های آمریکا به بالای ۱۲۰ میلیارد دلار رسیده هر چقدر که مسئولین صهیونیست میزان آن را حدود هفتاد میلیارد دلار اعلام کرده‌اند.

 

منبع: فارس

ارسال‌ نظر