به گزارش ایبنا، شاهین اصغری؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان با اشاره به اقدامات بانک مرکزی در راستای حفظ کنترل و مدیریت بازار ارز در شرایط کنونی اظهار داشت: بخشی از مشکلات موجود از حوزه اختیارات بانک مرکزی خارج است. به عنوان مثال در ۸ ماه گذشته اتفاقات مختلفی از جمله سقوط بالگرد رئیسجمهور و تنشهای منطقهای را شاهد بودیم که مدیریت بازار ارز را برای بانک مرکزی دشوار کرد.
وی افزود: معتقدم یکی از بزرگترین مشکلاتی که اقتصاد ما با آن مواجه است، چند نرخی بودن ارز است. این تعدد نرخها قطعاً به بازار آسیب میزند که باید در مسیر کاهش آنها حرکت کنیم. البته با توجه به مشکلات اخیر میتوان حداقل به سمت دو نرخی شدن ارز حرکت کنیم و نرخهای دیگر را کنار بگذاریم. این اقدام میتواند به صادرکنندگان انگیزه دهد تا ارزهای خود را به بازار بازگردانند که افزایش ورودی ارز نیز به آرامش بیشتر بازار کمک خواهد کرد.
اصغری، فعالیت مرکز مبادله ایران را یک اقدام مثبت از سوی بانک مرکزی خواند و گفت: مطمئنا این مرکز میتواند به بهبود وضعیت بازار ارز کمک کند، چراکه هر چه بیشتر بتوانی فرصتی برای صادرکنندگان فراهم کرد تا ارز حاصل از صادرات خود را با نرخ عادلانهتری به بازار عرضه کنند، قطعاً انگیزه آنها برای فعالیتهای اقتصادی افزایش مییابد. این انگیزه نه تنها به صادرکنندگان کمک میکند تا ارز خود را سریعتر در بازار عرضه کنند، بلکه به تعادل بازار نیز کمک میکند.
وی به راهاندازی تالار ارز تجاری نیز اشاره کرد و گفت: سالیانه حدود ۱۰ میلیارد دلار صادرات خُرد داریم که فراهم کردن بستری برای عرضه ارز حاصل از این صادرات میتواند تأثیرات مثبتی بر بازار داشته باشد. در نتیجه این تالار میتواند به افزایش صادرات کمک کند و بخشی از نیازهای بازار در حوزه واردات را برطرف کند. همچنین با ایجاد یک بستر منظم برای مبادلات ارزی، میتوانیم به بهبود شفافیت و ثبات در بازار ارز کمک کنیم.
این فعال اقتصادی با تاکید بر لزوم تقویت فعالیتهای دیپلماسی بانک مرکزی جهت تسهیل مبادلات ارزی و ثبات بازارها در ایران ادامه داد: در شرایطی که کشور ما تحت تحریمهای ظالمانه است، افزایش تعاملات با کشورهای دیگر، میتواند به تحولات مثبت در سطح کلان اقتصادی کشور کمک کند. مطمئنا حضور در پیمانهای بینالمللی میتواند به ما کمک کند با تحریمها مقابله کنیم. سفرهایی که برای گفتوگو و همکاری با کشورهای دیگر انجام میشود نیز قطعاً نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان به شرایط تجاری بین دو کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه آلمان همچنان بزرگترین شریک تجاری ما در اروپاست؛ سال گذشته، تجارت ایران و آلمان به ۱.۴ میلیارد یورو رسید و در ۶ ماهه اول امسال نیز این رقم حدود ۷۵۰ میلیون یورو بوده که نسبت به ۶ ماهه سال گذشته، رشد حدود ۷ درصدی را نشان میدهد. بخش عمدهای از تجارت بین ایران و آلمان در حوزه تجارت غیرنفتی، انجام میشود و بزرگترین بخش صادرات ایران به آلمان در حوزه صنایع غذایی است. آلمان نیز همچون سالهای گذشته، بزرگترین صادرات خود به ایران را در حوزه ماشینآلات صنعتی انجام داده است.
اصغری در پایان اظهار داشت: شرایط تجاری بین ایران و آلمان با چالشهای متعددی روبروست، اما تلاشها برای حفظ و تقویت این تجارت ادامه دارد. به هر حال امیدوارم روابط تجاری بین دو شریک قدیمی همچنان حفظ شود.
منبع: تازههای اقتصاد