حسین درودیان، کارشناس اقتصادی و مدرس دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، انتقال ارز نیمایی به بازار ارز توافقی را موثر بر اقتصاد ایران دانست و گفت: این فرآیند مثبت، تقاضای ارزی کاذب و غیر واقعی را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه عملکرد بازار ارز تجاری و حذف نرخ نیمایی بسیاری از رانتها را حذف و انگیزههای انحراف و خروج سرمایه را کاهش خواهد داد؛ اظهار کرد: بازار ارز تجاری یا همان بازار ارز توافقی در بلندمدت آثار مثبت قابل توجهی خواهد داشت، ضمن اینکه بازگشت ارز به کشور را نیز افزایش میدهد.
درودیان عنوان کرد: بازار توافقی انگیزهای برای کسبوکارها و صنایع خواهد بود که به رونق تولید و در نهایت رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: هرچند ممکن است انتقال بازار نیمایی به بازار ارز توافقی تورم ناگهانی ایجاد کند، اما مقدار تورمی که ایجاد میشود، کمتر از فاصله نرخ نیمایی با نرخ ارز توافقی است که به منافع آن میارزد و در بلند مدت آثار مثبت آن بیشتر نمایان خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: عملکرد بازار ارز توافقی به طور قطع به افزایش صادرات و ورودی ارز به کشور هم منجر خواهد شد؛ چرا که نرخ به صورت توافقی تعیین خواهد شد و باعث تقویت انگیزه صادراتی میشود.
درودیان در پایان تاکید کرد: در گذشته فاصله نرخ نیمایی با نرخ بازار غیررسمی زیاد بود که موجب میشد صادرکننده رغبتی به صادرات و برگشت ارز نداشته باشد و بعضا در پشت پرده اقداماتی انجام میشد که عمدتا مصرف خروج سرمایهای داشت؛ اما در حال حاضر، چون نرخ ارز جذاب شده است، طبعا صادرکننده هم انگیزه دارد که ارز حاصل از صادرات به بازار رسمی عرضه کند که این امر کمتر به مصرف خروج سرمایه میانجامد.