به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از الجزیره، رژیم صهیونیستی با چالش اقتصادی بیسابقهای مواجه است، زیرا گزارشهای رسمی حاکی از کسری مالی ۶.۹ درصدی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۴ یا حدود ۱۳۶ میلیارد شِکِل (۳۶.۱ میلیارد دلار) است.
بر اساس تحلیل روزنامه اقتصادی اسرائیلی کالکالیست، حقیقت بسیار تلختر از آن چیزی است که این اعداد نشان میدهد، زیرا تحلیلها نشان میدهد که کسری واقعی به ۷.۲ درصد تولید ناخالص داخلی یا حدود ۱۴۲ میلیارد شِکِل (۳۷.۷ میلیارد دلار) میرسد.
با توجه به این وضعیت، نخست وزیر بنیامین نتانیاهو و وزیر دارایی بزالل اسموتریچ همچنان "موفقیت سیاستهای اقتصادی" را ستایش میکنند که همانطور که روزنامه اسرائیلی میگوید واقعیت را منعکس نمیکند.
به نوشته همین روزنامه، کسری مالی رژیم صهیونیستی برای سال ۲۰۲۴ نشان دهنده یک بحران عمیق ساختاری در اقتصاد و سیاستهای مالی است.
کالکالیست اضافه میکند که در حالی که دولت دستاوردهای خود را تمجید میکنند، اسرائیلیها از هزینههای بالای زندگی و رشد اقتصادی کند رنج میبرند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده توسط کالکالیست، کسری مالی که دولت تجلیل میکند به طور دقیق واقعیت را نشان نمیدهد. علیرغم اینکه وزارت دارایی نرخ ۶.۹ درصدی را اعلام کرده است.
اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی (CBS) که اعداد را بر اساس استانداردهای بین المللی تایید شده توسط نهادهایی مانند صندوق بین المللی پول و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه تعیین میکند، تصویر کاملا متفاوتی را نشان میدهد.
به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۳ دولت کسری ۴.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی را اعلام کرد، اما اداره سرشماری بعداً این رقم را به ۵ درصد اصلاح کرد. تخمین زده میشود که همین سناریو در سال ۲۰۲۴ تکرار شود و کسری پیش بینی شده بیش از ۷.۲ ٪ باشد.
به گزارش کالکالیست، شموئل آبرامسون، اقتصاددان ارشد وزارت دارایی، توضیح داد که برآوردهای اولیه درآمدها برای سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۴۷۴.۲ میلیارد شِکِل (۱۲۶.۱ میلیارد دلار) در ماه اکتبر بوده است، اما درآمد واقعی به ۴۸۵ میلیارد شِکِل (۱۲۸.۸ میلیارد دلار) رسیده است. میلیارد شِکِل کمتر (۳.۴ میلیارد دلار) از آنچه قبل از جنگ تخمین زده میشد.
در گزارش روزنامه آمده است: این اعداد حقایق نگران کنندهای را پنهان میکنند. دستکاری حسابهای کسری آسان است، اما حقیقت را نمیتوان برای همیشه پنهان کرد. حقیقت این است که مخارج دولت خارج از کنترل است، در حالی که اقتصاد از رکود آشکار رنج میبرد.
پیش از این، کالکالیست گفت: "هزینه جنگ در نوار غزه تا پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ میلیارد شِکِل (۶۷.۵۷ میلیارد دلار) بود.
وزارت دارایی همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ در نوار غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون ۱۲۵ میلیارد شِکِل (۳۴.۰۹ میلیارد دلار) متحمل شده است.
کالکالیست بیان میکند که اگرچه دولت افزایش درآمدهای مالیاتی را برای سال ۲۰۲۴ به ثبت رساند و به ۴۸۵ میلیارد شِکِل (۱۲۸.۸ میلیارد دلار) رسید، این رقم نشان دهنده رشد واقعی اقتصادی نیست، بلکه ناشی از عوامل استثنایی و موقت است.
گزارش کالکالیست نشان میدهند که این افزایش تا حد زیادی به دلیل فعال بودن مصرفکنندگان در خرید قبل از افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده به ۱۸ درصد در ابتدای سال ۲۰۲۵ است.