افزایش ارزش دلار، سود شرکت‌های آمریکایی را کاهش می‌دهد

افزایش ارزش دلار، سود شرکت‌های آمریکایی را کاهش می‌دهد
رشد ارزش دلار در ماه‌های اخیر موجب شده که شرکت‌های بزرگ مانند آمازون و مک‌دونالد نگران اثرات منفی آن بر سودآوری خود باشند.
کد خبر : ۱۷۱۹۰۵

به گزارش خبرنگار بین الملل ایبنا به نقل از اخبار اقتصادی یاهو، تقویت ارزش دلار آمریکا در ماه‌های اخیر، زنگ خطر را برای شرکت‌های بزرگ به صدا درآورده است. از آمازون تا مک‌دونالد، بسیاری از شرکت‌ها در گزارش‌های مالی خود از تاثیر منفی این روند بر سودآوری‌ خود خبر داده‌اند و پیش‌بینی می‌کنند که این فشار‌ها در آینده نیز ادامه داشته باشد.

شرکت‌های بزرگ فناوری و نیز برند‌های مطرح مصرف‌کننده، هر دو، در گزارش‌های مربوط به سه‌ماهه چهارم و همچنین پیش‌بینی‌های آتی خود، به مشکلاتی که ناشی از نوسانات نرخ ارز است اشاره کرده‌اند. این روندی است که تحلیل‌گران پیش از این نیز درباره وقوع آن هشدار داده بودند.

«دیوید کاستین» تحلیلگر گلدمن ساکس، در یادداشتی، با اشاره به افزایش ارزش دلار آمریکا، خاطرنشان کرد که تعداد شرکت‌های حاضر در شاخص S&P ۵۰۰ که به مشکلات ارزی اشاره کرده‌اند، در گزارش‌های مالی سه‌ماهه چهارم افزایش یافته است.

بر اساس گزارش‌ها، ارزش بالای دلار معمولاً تاثیر منفی بر شرکت‌هایی دارد که بیشتر فعالیت‌های تجاری خود را در خارج از ایالات متحده انجام می‌دهند. این امر به دلیل تبدیل نامطلوب نرخ ارز، منجر به کاهش رشد درآمد و سود در طول زمان می‌شود.

شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله این شرکت‌ها هستند که بخش قابل توجهی از درآمد خود را از فروش خارجی کسب می‌کنند. در همین رابطه اپل در گزارش اخیر خود اعلام کرده است که حدود ۵۸ درصد از کل درآمد خود را از فروش بین‌المللی به دست آورده است. درصد فروش خارجی سایر شرکت‌های بزرگ موسوم به "هفت غول فناوری" مانند آلفابت (گوگل)، مایکروسافت، تسلا و متا نیز در سال ۲۰۲۴ تقریباً ۵۰ درصد یا بیشتر بوده است.

تقریباً همه این شرکت‌ها در گزارش‌های مالی خود و در تماس‌های کنفرانسی با سرمایه‌گذاران، هشدار‌هایی در مورد تاثیر ارزش بالای دلار ارائه دادند. حتی آمازون که تنها کمی بیش از ۲۳ درصد از درآمد خود را در سه‌ماهه اخیر از خارج از کشور به دست آورده، گزارش داده است که تقریباً ۹۰۰ میلیون دلار از درآمدش به دلیل نوسانات نرخ ارز کاهش یافته است. این رقم حدود ۷۰۰ میلیون دلار بیشتر از پیش‌بینی قبلی این شرکت بوده است.

این غول تجارت الکترونیک اعلام کرده است که انتظار دارد درآمدش در سه‌ماهه اول تنها بین ۵ تا ۹ درصد رشد کند که این می‌تواند کندترین رشد درآمد فصلی در تاریخ این شرکت باشد. آمازون پیش‌بینی کرده است که نرخ ارز تاثیر نامطلوبی به میزان تقریبی ۲.۱ میلیارد دلار داشته باشد.

این تاثیر تنها محدود به شرکت‌های فناوری نیست. مک‌دونالد نیز اعلام کرده است که انتظار دارد نرخ ارز در سال ۲۰۲۵ تاثیر منفی بر سود هر سهم داشته باشد. در همین حال، کوکاکولا پیش‌بینی مشابهی ارائه داده و اعلام کرده است که رشد درصدی سود هر سهم را با در نظر گرفتن «تأثیر منفی ۶ تا ۷ درصدی ناشی از نوسانات ارز» محاسبه کرده است. جانسون‌اند جانسون نیز پیش‌بینی کرده است که فروش سالانه ۱.۷ میلیارد دلار کاهش یابد.

علت افزایش ارزش دلار آمریکا عمدتاً ناشی از دو عامل، یکی انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور و پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات، و دیگری تجدیدنظر در پیش‌بینی‌های مربوط به کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در پی انتشار داده‌های اقتصادی عنوان می شود.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x