
به گزارش ایبنا، سی ان ان نوشت: بازارها با طرحهای تجاری تهاجمی دونالد ترامپ متزلزل شدهاند و باوجود وعده رئیسجمهوری ایالات متحده برای «ایجاد عصر طلایی در آمریکا»، این کشور جذابیت خود را برای سرمایهگذاری از دست دادهاست.
این رسانه آمریکایی به نقل از تحلیلگران اعلام کرد که تعرفههای ترامپ نقش تسهیل کننده را برای پایان دوران به اصطلاح «استثناگرایی آمریکایی» ایفا کرده است. استثناگرایی آمریکایی بر این باور است که ایالات متحده در مقایسه با سایر کشورها متمایز، منحصربهفرد یا نمونه است. جنگ تجاری ترامپ، تصمیمات تجاری و پیش بینیها را برای رشد اقتصادی مختل کرده است. مدیران اجرایی، دستورالعملها و بانکهای وال استریت، اهداف پایان سال خود را برای شاخص اساند پی ۵۰۰ کاهش دادهاند.
تازهترین نظرسنجی بانک آمریکا نشان میدهد که تعداد بی سابقهای از سرمایه گذاران بینالمللی قصد دارند دارایی خود را در بازار سهام امریکا کاهش دهند.
آرون سای استراتژیست در شرکت مدیریت «پیکتت» به سی ان ان گفت: سیاست تجاری ترامپ نگرانیها را درباره رشد اقتصادی آمریکا برانگیخته و باعث تجدیدنظر سرمایه گذاران جهانی درباره سرمایه گذاری در آمریکا شده است.
وی گفت: حتی اگر تنش زدایی از همین جا شروع شود؛ آسیب آن تاکنون وارد شده است.
سیانان نوشت: بر اساس دادهها «فکت ست» - پلتفرم جامع و یکپارچه و به شدت منعطفی که به طور ویژه برای تحلیل گران حرفهای موسسات مالی تراز اول طراحی شده است-، بازار سهام آمریکا از مدتها پیش به عنوان یک استاندارد طلایی محسوب میشود. شاخص اساندپی ۵۰۰ به عنوان فهرستی از ۵۰۰ سهام برتر در بازار بورس آمریکا، در ۱۵ سال گذشته همواره عملکرد بهتری نسبت به همتایان خود در اروپا و آسیا داشته است.
با این حال، شاخص اس ان پی ۵۰۰ امسال ۱۰ درصد کاهش یافته و در مسیر بدترین ماه خود از سال ۲۰۲۲ قرار گرفته است و سرمایه گذاران به خوبی از تغییر شدید چشم انداز آن آگاه هستند.
آلسیو دی لونگیس رئیس یک شرکت سرمایه گذاری نیز گفت: تمرکز از آمریکا خارج و به سمت سرمایه گذاری در خارج از کشور تغییر کرده است.
ترامپ بارها ادعا کرده که کشورهای دیگر سالها از آمریکا امتیاز گرفتهاند. رشد اقتصادی آمریکا به عنوان یک نقطه غرور آمیز بوده است، اما تعرفههایی که رئیس جمهوری آمریکا وضع کرده است باعث شده که بازارهای جهانی غیرقابل پیش بینی شوند.
نظرسنجی جدید انجمن آمریکایی سرمایه گذاران انفرادی نشان داده که در هشت هفته گذشته، بیش از ۵۰ درصد پاسخ دهندگان گفتهاند که نسبت به بازار سهام آمریکا بدبین هستند.
نظرسنجی بانک آمریکا در ماه آوریل (فروردین) نیز نشان داد که ۴۹ درصد شرکت کنندگان فکرمی کنند اقتصاد جهانی در مسیر «فرود سخت» قرار دارد. در مارس گذشته ۱۱ درصد چنین نظری را داشتند.
سی ان ان خاطرنشان کرد: دلار آمریکا به طور گسترده در سال جاری ضعیف شده است که نشانه بالقوه کاهش اعتماد سرمایه گذاران در ایالات متحده است. شاخص دلار آمریکا که قدرت دلار را در برابر شش ارز اصلی خارجی اندازه گیری میکند، به تازگی بدترین هفته خود از سال ۲۰۲۲ را به ثبت رسانده است. یورو هفته گذشته به قویترین سطح خود در برابر دلار در بیش از سه سال گذشته رسید.
آرون سای معتقد است: پافشاری دولت ترامپ بر تغییر سیستم تجارت بینالملل و نظم اقتصادی جهانی احتمالاً به ورود کمتر به داراییهای ایالات متحده کمک کرده است.
منبع: ایرنا