24 مهر 1396 - 16:29
معاون بانک مرکزی مطرح کرد؛

موفقیت صنعت پرداخت بدون حتی یک ریال بودجه دولتی

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: نکته مهم در موفقیت صنعت پرداخت ایران عدم وجود حتی یک ریال بودجه دولتی در این صنعت بوده و تاکنون دولت ورود مستقیمی به این حوزه نداشته است.
کد خبر : ۷۶۲۳۳
ناصر حکیمی

به گزارش خبرنگار ایبِنا، ناصر حکیمی در پنل تخصصی اقتصاد دیجیتال در حاشیه هجدهمین نمایشگاه تلکام با اشاره به اینکه سیستم پرداخت فعلی در کشور از کیفیت بالایی برخوردار است، افزود: نکته مهم در موفقیت صنعت پرداخت ایران عدم وجود حتی یک ریال بودجه دولتی در این صنعت بوده و تاکنون دولت ورود مستقیمی به این حوزه نداشته است.


وی ادامه داد: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با توجه به فرصت‌های موجود در این صنعت به سرمایه‌گذاری، تبلیغ و نوآوری پرداخته و توانستند صنعت پرداخت فعلی را تشکل دهند.


معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره اقتصاد دیجیتال و چالش موجود برای رسیدن به این موضوع گفت: در درجه نخست به عدم توجه به ارزش داده و اطلاعات در این حوزه می‌توان اشاره کرد زیرا در همه دنیا دیتا ارزش قابل توجهی دارد، اما در ایران داده‌های بسیاری وجود دارد که قابلیت تبدیل به پول را دارند، اما توجهی به آنها نمی‌شود.


حکیمی با اشاره به اینکه بی توجهی به این دیتاها به دلیل عدم احساس نیاز مدیران در کشور است، گفت: از طرفی دیگر مردم نیز برای محتوا در کشور هزینه نمی‌کنند که مثال بارز آن عدم پرداخت هزینه برای تراکنش‌های بانکی است که نتیجه اینگونه اقدامات تنگنای مالی فعلی بانک‌ها است.


وی افزود: توسعه کسب و کار فناوری‌های نوین نیازمند تامین مالی از طریق دریافت تسهیلات و یا شراکت است که در حال حاضر سیستم بانکی به دلیل نبود منابع توانایی تامین مالی را ندارد و همچنین دریافت تسهیلات به دلیل سود بالایی که دارند، صرفه اقتصادی ندارد.


حکیمی یکی از راه‌های برون‌رفت از شرایط فعلی را توجه بانک‌ها و مردم به استفاده از فناوری‌های نوین فین‌تک‌ها عنوان کرد و افزود: فین‌تک‌ها در حال حاضر توانایی ایجاد فرصت‌های جدیدی را در اقتصاد کشور دارند که با توجه به تجربیات گذشته در این بخش نیز نیازمند ورود بخش خصوصی هستیم.


رییس مرکز صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این پنل با اشاره به اینکه از دهه ۳۰ در کشور بحث صنعت به عنوان محور پیشرفت مورد توجه بود، گفت: اوایل انقلاب نیز محور توجه به سمت تولید، خودکفایی و کاهش واردات تغییر کرد.


حسن آقاکثیری ادامه داد: در دهه ۷۰ بحث شرکت‌های دانش بنیان مورد توجه قرار گرفت و در چند سال اخیر نیز اقتصاد مقاومتی و تحقق این الگو در کشور از جمله مباحث قابل توجه است.


وی خاطرنشان کرد: آنچه باعث ثبات صنعت و اقتصاد کشور می‌شود حضور در زنجیره ارزش بین‌المللی است که حوزه آی سی تی به عنوان موتور محرک نقش بسزایی دارد.


آقاکثیری تاکید کرد: هر چند هر پدیده نوظهوری نگرانی‌های خاص خود را به دنبال دارد اما باید با برنامه‌ریزی در این مسیر گام برداریم.


ارسال‌ نظر