23 آبان 1396 - 16:14
مدیر امور مجامع و شرکت های بانک صنعت و معدن:

نقش غیرقابل انکار شرکت های گروه بانک صنعت و معدن در عرصه صنعت

مدیر امور مجامع و شرکت های بانک صنعت و معدن در گفتگویی با اعلام عملکرد چهار ساله شرکت های گروه بانک صنعت و معدن نقش این شرکت ها را در توسعه اقتصادی کشور مهم و کارآمد دانست.
کد خبر : ۷۷۶۴۸
بانک صنعت و معدن
به گزارش ایبِنا،مدیر امور مجامع و شرکت های بانک صنعت و معدن در گفتگویی با اعلام عملکرد چهار ساله شرکت های گروه بانک صنعت و معدن نقش این شرکت ها را در توسعه اقتصادی کشور مهم و کارآمد دانست.


آنچه می خوانید مصاحبه پایگاه اطلاع رسانی بانک صنعت و معدن با ابوالفضل نجار زاده است:


سوال: به عنوان اولین سوال، شرکتهای گروه بانک صنعت و معدن را به ما معرفی بفرمایید.
پاسخ: شرکتهای گروه بانک صنعت و معدن متشکل از هفت شرکت می باشد که عبارتند از شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران، شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن، شرکت گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند و شرکت لیزینگ صنعت و معدن که شرکتهای بورسی هستند. شرکت آتیه الوند است که قبل از این شرکت لیزینگ آتیه الوند بوده که اخیرا بدلیل محدودیتهای قانونی، فعالیت لیزینگی شرکت، متوقف شده است. شرکت های کارگزاری و شبکه صرافی بانک صنعت و معدن که شرکتهای ابزاری بانک محسوب می شوند. پایان سال مالی همه این شرکتها ۳۰ آذر ماه هرسال می‌باشد که با توجه به مهلت ۴ ماهه برگزاری مجمع سالانه شرکتها، مجامع عادی سالانه همه شرکتها قبل از پایان مهلت مقرر و  تا پایان اسفند ماه سال گذشته برگزار شد.


سوال: لطفا شرح مختصری از زمینه فعالیت شرکتها و زمینه های کاربردی آنها بفرمایید.


پاسخ: شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران که در سال ۱۳۶۳ با مشارکت وزارت صنایع و بانک صنعت و معدن به منظور توسعه صنایع پتروشیمی و با سرمایه اولیه ۱۶۵ میلیون ریال تاسیس شد و فعالیت اصلی این کارخانه تولید الکیل بنزن خطی(LAB) است که ماده اولیه در تولید شوینده ها می باشد. در حال حاضر این شرکت با افزایش سرمایه خود از ۷۷۱ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲ به ۴.۶۲۸ میلیارد ریال کنونی،  ۱۱۵.۰۰۰ تن (LAB) در سال تولید می کند و با اجرای طرح توسعه به ۲۲۰.۰۰۰ تن در سال خواهد رسید. صورتهای مالی این شرکت کاملا شفاف است به‌طوریکه در سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ سازمان حسابرسی، در گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی وضعیت گزارش را مطلوب اعلام نموده است.
شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن با سرمایه ۴.۵۰۰ میلیارد ریال از دیگر شرکتهای بورسی این بانک به حساب می آید که همواره سعی بر پویاسازی و بهینه کردن وضعیت پرتفوی خود داشته است. از دیگر فعالیت های این شرکت انجام بازارگردانی سهام شرکتهای گروه و استفاده از ابزارهای نوین مالی است. ارزش بازار این شرکت در هم اکنون بالغ بر ۴.۴۹۵ میلیارد ریال است.
شرکت لیزینگ صنعت و معدن نیز با سرمایه ۳.۳۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۶، یکی دیگر از شرکتهای بورسی بانک صنعت و معدن به حساب می آید که طبق گزارش سازمان حسابرسی وضعیت صورتهای مالی در سال ۱۳۹۵ مطلوب گزارش شده است. این شرکت اولین لیزینگ دریافت کننده گواهینامه ایزو و اولین لیزینگ اخذکننده مجوز فعالیت ۵ ساله با اصلاح و تطبیق اساسنامه براساس نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد که با ورود به عرصه لیزینگ ریلی فصل جدیدی از فعالیتها را آغاز کرده است.
از دیگر شرکتهای بورسی این بانک گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند می‌باشد که اصلاح ساختار و واگذاری شرکتهای زیرمجموعه بانک و همچنین بهینه سازی پرتفوی شرکت از اهم برنامه های آن  می‌باشد که سرمایه آن از ۱.۰۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲ به ۴.۵۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۶ افزایش یافته است. ارزش بازار این شرکت از ۴۱۵۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲ به مبلغ ۱۰.۳۹۵ میلیارد ریال افزایش یافته است.
شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن با اخذ رتبه الف در بورس اوراق بهادار و بورس کالا از شرکتهای پیشرو در عرصه فعالیتهای بورسی می‌باشد چنانچه توانسته است در بین ۱۰۸ کارگزاری، رتبه ۲۶ در بورس اوراق بهادار و رتبه ۱۳ در بورس کالا را به خود اختصاص دهد. افزایش سرمایه صندوق کوثر، راه اندازی صندوق بازارگردانی اختصاصی نماد و راه اندازی باشگاه مشتریان online از اقدامات مهم شرکت در چهار سال گذشته می‌باشد. این شرکت نیز در راستای تحقق افزایش شفافیت در گزارشات مالی توانسته است چهار سال متوالی اظهارنظر مطلوب حسابرس مستقل و بازرس قانونی را از حسابرس خود اخذ نماید.
شرکت شبکه صرافی صنعت و معدن بعنوان یکی دیگر از شرکتهای ابزاری بانک صنعت و معدن با سرمایه ۱۴۰ میلیارد ریال مشغول فعالیت ارزی در چارچوب قوانین و مقررات و دستورالعملهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشد که توانسته است برای چهارمین سال متوالی در سال مالی ۱۳۹۵ هم اظهارنظر مطلوب سازمان حسابرسی در گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی را دریافت نماید.


سوال: دستاوردهای مهم چند سال اخیر شرکت های بانک را ذکر نمایید.
پاسخ: همانگونه که ذکر گردید در چند سال گذشته مجامع شرکت های گروه بانک، طبق زمانبندی مشخص و زودتر از مهلت مقرر برگزار گردیده است که وضعیت تمامی آنها از نظر گزارش حسابرسی و بازرس قانونی بهبود یافته است. در دوره مذکور سرمایه شرکت های گروه بانک از حدود ۳۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۶۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است(افزایش ۵ برابری) که اکثر این افزایش سرمایه ها از محل سود انباشته شرکت های گروه بوده است. همچنین علی رغم نوسانات بازار سهام و افزایش سرمایه شرکت ها، در چهار سال گذشته شاهد افزایش ارزش بازار شرکت های بورسی بانک بوده ایم که نشانگر مدیریت و عملکرد  مطلوب آنها بوده است. همچنین شرکت های گروه دستاوردهای بزرگی از جمله تبدیل شدن شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران به بزرگترین تولید کننده LAB جهان(با اجرای طرح توسعه) و حذف کاتالیست خطرناک HF ، اصلاح و بهینه کردن پرتفوی سهام و اقدام در جهت انتشار اولین اوراق صکوک ارزی توسط شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن، اخذ مجوز ۵ ساله فعالیت و ورود به فعالیت های جدید همچون لیزینگ حمل و نقل هوایی و ریلی توسط شرکت لیزینگ صنعت و معدن، اخذ رتبه الف بورس کالا و بورس اوراق بهادار توسط کارگزاری صنعت و معدن و تعیین تکلیف حدود ۳۰۰۰ میلیارد ریال از مطالبات و فروش شرکت هایی همچون سایان کارت و خزر خز توسط شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند داشته اند.


سوال :آیا برنامه خاصی در زمینه ادامه روند مطلوب فعالیت شرکتها و برگزاری مجامع آنها در دستور کار دارید؟
پاسخ: طبق روال چند سال گذشته برنامه‌ای جهت برگزاری مجامع عادی سالانه شرکتها، تا پایان اسفند ماه سال جاری تدوین و به شرکتهای گروه ابلاغ شده تا تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شود. از سویی دیگر برنامه هایی در راستای افزایش همکاری با شرکت های بین المللی، افزایش ارزش بازار شرکتهای بورسی، افزایش شاخصهای بنیادی شرکتها، تدوین صورت های ملی شرکت ها بر مبنای IFRS و پیگیری وصول مطالبات تدوین و در صدر برنامه های آتی امور مجامع و شرکتهای بانک قرار دارد. همچنین در راستای خروج از بنگاه داری مذاکراتی جهت واگذاری تمام یا بخشی از سهام بانک در شرکت های زیر مجموعه در دست اقدام می باشد که در صورت قطعی شدن به نحو شایسته اطلاع رسانی خواهد شد.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر