به گزارش ایبِنا به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، ایجاد اشتغال و حل مشکل بیکاری طی سالهای اخیر به یکی از چالش های کشور تبدیل شده و همه مسئولان را به تلاش واداشته است. در شرایطی که راه اندازی واحدهای اقتصادی کلان مانند نیروگاه، پالایشگاه و کارخانه های تولیدی بزرگ به زمان و سرمایه زیادی نیاز دارد که تامین آن فقط از دولت و آن هم در بودجه های سالانه کشور بر می آید، ایجاد و توسعه بنگاه های کوچک و متوسط بهترین و سریعترین راه برای ایجاد اشتغال پایدار محسوب می شود.
بانک ملی ایران در این زمینه تا حد ممکن مساعدت داشته و اعطای تسهیلات به این بنگاه ها را یکی از اولویت های خود قرار داده است، به طوری که در سال گذشته حدود سه هزار و ۹۰۰ فقره و در سه فصل نخست سال جاری حدود سه هزار و ۲۰۰ فقره تسهیلات به این بنگاه ها پرداخت شده است.
رقم این تسهیلات در سال گذشته بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال بوده است، در حالی که طی ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری میزان تسهیلات پرداختی بانک ملی ایران به بنگاه های کوچک و متوسط به حدود ۲۶ هزار میلیارد ریال رسیده است.
سال گذشته استان اصفهان با ۱۲.۶ درصد بیشترین سهم را از میزان تسهیلات این بخش به خود اختصاص داده بود و پس از آن استان بوشهر با ۹.۵ درصد و گلستان با ۸.۹ درصد در رتبه های بعدی قرار داشتند. در سال جاری استان اصفهان رتبه اول خود را در دریافت تسهیلات بنگاه های کوچک و متوسط با سهم ۱۷.۵ درصد حفظ کرده، اما رتبه دوم به استان یزد با ۱۱.۵ درصد و رتبه سوم به استان مرکزی با سهم ۱۰.۴ درصد رسیده است.
ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از متقاضیان به دلیل نقص مدارک یا عدم مراجعه به شعب هنوز به دریافت تسهیلات موفق نشده اند. این در حالی است که طبق روال سال های قبل، بخش قابل توجهی از صاحبان بنگاه های کوچک و متوسط در دو ماه پایانی سال برای دریافت تسهیلات مراجعه می کنند و ارقام پرداختی افزایش خواهد یافت.