سید ابوطالب نجفی در گفتوگو با خبرنگار ایبِنا در خصوص روند اتصال کارتهای ایران و روسیه گفت: در این موضوع دو بحث مطرح است، یکی اینکه کارتهای موجود در کشور مغناطیسی هستند درصورتیکه روسها از کارتهای هوشمند و چیپ دار استفاده میکنند.
وی افزود: به همین دلیل زمانی که قرار شد این طرح اجرایی شود، بنا شد این اتصال بهصورت کنترلشده انجام شود تا در خصوص جعل و تقلب در این بخش، ایران متحمل آسیب کمتری شود.
نجفی تصریح کرد: روسها معتقدند از آنجایی که کارتهای بانکی در ایران مغناطیسی و از امنیت کمتری به نسبت کارتهای هوشمند روسیه برخوردار هستند لذا در صورت بروز اتفاقی در حوزه جعل و تقلب خسارت ناشی از آن بر عهده ایران است.
وی ادامه داد: در این شرایط تصمیم بر این شد که برای جلوگیری از آسیب کمتر در حوزه جعل و تقلب این اتصال و ارتباط بهصورت کنترلشده، انجام شود و فاز اول این طرح بر روی دستگاههای ATM ها باشد. بدین معنا که کارتهای بانکی ایران در عابر بانکهای روس پذیرش و کارتهای بانکی روسی نیز در عابر بانکهای ایران پذیرش شود.
وی تأکید کرد: تستهای اولیه در این بخش انجام شد که موفقیتآمیز بود، اما در یک مرحلهای در چند ماه گذشته روسها یک تغییر استراتژی دادند و به دنبال ایجاد یک شبکه پرداخت منطقهای که بتواند تمام کشورهای منطقه را تحت پوشش دربیاورد، هستند.
نجفی افزود: روس ها برای اجرای این طرح، ایران را ملزم به استفاده از مشخصات خاصی در سامانههای بانکداری الکترونیک کردند که در این بخش بین دو کشور اختلاف دیدگاه به وجود آمده و این پروژه در حال مذاکره است ازاینرو پیشرفت آن کمی کند شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که این تغییر مواضع در کشور روسیه به دلیل خروج آمریکا از برجام رخداده است، گفت: خیر، چون این تغییر مواضع چند ماه قبل از خروج آمریکا از برجام صورت گرفته است و روسیه با خروج آمریکا از برجام در مواضع خود در اجرای این طرح تغییری نداده است.