جمال دامغانیان از دستاندرکاران سامانه ملی کسب و کار به کسب و کار (سککوک) در گفتگو با خبرنگار ایبِنا با بیان مطلب فوق افزود: باید این تفکیک را مورد توجه قرار داد که در بخش شبکه بانکی و شبکه پولی کشور با وضعیت و شرایط موجود نتوانستهایم حضوری موثر داشته باشیم و تامین مالی واحدهای تولیدی را بهخوبی به انجام برسانیم.
دامغانیان با تاکید بر لزوم هرچه سریعتر رونق بخشیدن به تولید و صنعت تصریح کرد: امروزه شیوههای کسب و کار تغییر کرده و باید به این تغییرات توجه داشت تا از قافله پیشرفتها بیش از این عقب نمانیم. همانگونه که یک روزی شبکه بانکی ما صرفا دولتی بود و همه معتقد بودند این دولتی بودن مشکلساز است و باید راه ورود بخش خصوصی را به شبکه مالی گشود، همین تغییر نیز باید در بخش کسب و کار صورت بگیرد.
وی در ادامه گفت: اینکه بانکها بیایند تسهیلات بدهند و یا ضمانتنامه صادر و ال سی باز کنند؛ یکی از چالشهای کسب و کار امروز به شمار میآید و سامانه ملی سککوک، پلتفرمی است که با ارایه برات الکترونیک و تضمینهای مالی، این چالش را حل کرده است.
دامغانیان در ادامه در خصوص نظارت و شفافسازی در کسب و کارهای تولیدی و زنجیره مربوط به آن تاکید میکند:ما در کشور هلدینگ ها، شرکتهای مادر، شرکتهای اقماری و شرکتهای فرعی زیادی داریم که همیشه موردتوجه دستگاههای نظارتی بودهاند. دستگاههایی که به دنبال شفافسازی در این بخش هستند و همیشه میگفتند این شرکتها شفاف نیستند و یا تنها بر روی کاغذ وجود دارند. همیشه هم با این سوال مواجه بودند منابعی که تزریق میشود خروجی آن چیست و چه محصولی تولیدشده است؟
وی در ادامه تاکید کرد: به طور مثال در صنعت روغن، چرخه تولید با ورود دانههای روغنی ایجاد میشود که این امر با یک عقبه مالی تامین خواهد شد و در همان راس هرم باقی میماند و تا ته زنجیره تولید، اثری از آن وجود ندارد. دانههای روغنی به کارخانه میرود و روغن خام تولید و پسازآن، روغن تصفیه میشود و به محصولات مختلف تبدیل خواهد شد؛ در ایستگاه آخر نیز، در فروشگاهها قرار میگیرد.
دامغانیان با تشریح چرخه یادشده یادآور شد: این فرآیند، هم B to B است و هم B to C، درحالیکه ما با استفاده از سامانه ملی سککوک میتوانیم این شفافیت را در تمامی زنجیره مورد نظر، برقرار کنیم. مصرفکننده هم در پایین هرم تولید- بداند که این محصول از ابتدا چه فرآیندی را طی کرده است.