تداوم روند صعودی نرخ دلار در معاملات جهانی

ارزش دلار برای چهارمین روز متوالی در مقابل سایر ارزها صعود کرد.
کد خبر : ۱۲۵۱۵۷
دلار

به گزارش ایبِنا به نقل از رویترز،  اقبال بانک‌های مرکزی جهان به دلار رو به افزایش است و اسکناس سبز در حال گرفتن جای ارزهای امن‌تر نظیر ین ژاپن و فرانک سوئیس است. آن‌طور که داده‌های جدید صندوق بین‌المللی نشان می‌دهد، سهم دلار از ذخایر ارزی جهان در پایان سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ به ۵۹.۵ درصد رسیده است تا بدین ترتیب بیشترین افزایش فصلی سهم دلار در ۹ ماه اخیر به ثبت برسد. این رقم ۰.۷ درصد بیشتر از رقم ثبت شده دوره مشابه قبل است. رقیب اصلی دلار یعنی یوان هم محبوب تر شده و سهم آن از ذخایر به ۲.۴ درصد رسیده است.


اظهارات یکی از مدیران ارشد بانک مرکزی آمریکا باعث اطمینان یافتن بیش از پیش معامله گران نسبت به تغییر ریل سیاست گذاری فدرال رزرو شده است. کریستوفر واکر با بیان اینکه باید برنامه عظیم خرید اوراق قرضه متوقف شود، زمان مناسب برای افزایش نرخ بهره را هنگامی دانسته است که نرخ بیکاری به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند و یا نرخ تورم بیش از مقدار فعلی بالا رود. واکر در ادامه این نکته را افزود که تا سال ۲۰۲۳ نرخ بهره کاملا از سطح فعلی فاصله خواهد گرفت.  


بازار مسکن آمریکا کماکان در وضع نگران کننده ای باقی مانده و به دنبال کاهش شدید در بخش عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در ماه آوریل به بالاترین سطح خود در طول ۱۵ سال اخیر رسیده است. در بازه زمانی ۱۲ ماهه، رشد قیمت مسکن در ۲۰ شهر بزرگ آمریکا ۱۴.۹ درصد اندازه گیری شده که این رقم نسبت به بازه مشابه به ماه قبل ۰.۴ درصد افزایش داشته است.  از ۲۰  شهر بزرگ آمریکا متوسط قیمت مسکن در ۱۹ شهر به نسبت ماه قبل افزایش پیدا کرده است.


با بهبود سطح تقاضا و افزایش استخدام شرکت ها، نرخ بیکاری در بیشتر کشورها از جمله آمریکا رو به کاهش رفته و این مساله به ویژه در زمینه اطمینان یافتن از تداوم روند رشد اقتصادی در میان مدت ضروری است. تحلیلگران بانک ای ان جی با اشاره به کاهش نرخ بیکاری نوشتند که با چرخه فعلی باید شاهد ورود پس اندازهای احتیاطی به بازارهای مالی باشیم که این مساله به ویژه در بازار ارز باعث نوسانات کوتاه مدت به نفع ارزهای پرریسک تر خواهد شد.  


یک بار دیگر کرونا به یک عامل نگران کننده در جهان به ویژه در اروپا تبدیل شده است. وضعیت شیوع گونه جهش یافته دلتا به ویژه در انگلیس به سطح نگران کننده ای رسیده است و برخی از مقامات اروپایی به ویژه در آلمان خواستار اعمال مجدد محدودیت های مسافرتی بر روی مسافران ورودی از مبدا انگلیس شده اند. کمیسر امور بهداشت اتحادیه اروپا نیز ویروس دلتا را یک تهدید دانسته که باید هرچه زودتر با آن مقابله شود. وی بهترین راه را در مقطع فعلی، تسریع واکسیناسیون در سطح اتحادیه دانسته است.  


در ماه می رشد بخش مخارج شخصی آمریکا صفر درصد اندازه گیری شد که این رشد نسبت به ماه قبل ۰.۹ درصد و نسبت به رشد مورد انتظار فعالان بازار ۰.۴ درصد کمتر بوده است. در بین بخش های مختلف، بخش خدمات پیشتاز رشد بوده اما از طرف دیگر بیشترین اثر کاهشی را بخش آب و برق و گاز داشته است. همچنین بخش وسایل حمل و نقل نیز با کاهش رشد محسوسی به نسبت ماه قبل مواجه شده است. شاخص هسته تورمی مصرف کننده نیز در این ماه ۳.۴ درصد اندازه گیری شد.


 طبق اعلام وزارت بازرگانی آمریکا، رشد سه ماهه نخست این کشور در سطح ۶.۴ درصدی اندازه گیری شده است. در نتیجه احیای تقاضای مصرفی که بار اصلی رشد اقتصادی آمریکا را بر دوش می کشد انتظار می رود اقتصاد این کشور تا پایان امسال به طور کامل از رکود ناشی از کرونا عبور کند و نرخ بیکاری و تورم در آن که در ماه های اخیر روند صعودی به خود گرفته است، مجددا در مسیر کاهشی قرار گیرند. در نتیجه کرونا اقتصاد آمریکا بدترین بحران خود را از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون تجربه کرده بود.  


رییس بانک مرکزی آمریکا با تمجید از پیشرفت در روند واکسیناسیون گفته است که شاهد بهبود در وضعیت رشد اقتصادی این کشور هستیم. این اظهارات در شرایطی بیان می شود که بانک مرکزی آمریکا تاکنون از افزایش نرخ بهره خودداری کرده بود و این سخنان جروم پاول از سوی فعالان اقتصادی سیگنال دیگری در راستای تغییر رویکرد فعلی ارزیابی می شود. انتظار می رود تا پایان سال ۲۰۲۳ نرخ بهره دست کم دو مرتبه افزایش پیدا کند و از سطح صفر تا ۰.۲۵ درصد فعلی کاملا فاصله گیرد.  


جروم پاول در بخش دیگری از سخنان خود با بی مورد دانستن نگرانی ها درباره از کنترل خارج شدن مسیر تورمی گفته است، احتمال آن که شاهد تورم های شدیدی نظیر آنچه در دهه ۷۰ اتفاق افتاد باشیم، تقریبا صفر است. وی البته به این نکته هم اشاره کرد فشارهای تورمی بیش از حد انتظار اولیه بانک مرکزی نیرومند بوده اند که این مساله به ویژه در حوزه خدمات از سایر بخش ها ملموس‌تر بوده است. با این حال پاول به معامله گران اطمینان خاطر داد که بانک مرکزی ابزارهای لازم را برای مدیریت اوضاع در اختیار دارد.  


طلا که تنها چند هفته پیش با عبور از ۱۹۰۰ دلار به عنوان یک مقصد سرمایه گذاری جذاب ظهور کرده بود، در ادامه دچار یک روند ریزشی شد و تنها در یک هفته اخیر حدود شش درصد ارزش خود را از دست داد تا بدترین عملکرد هفتگی ۱۴ ماه اخیر خود را به ثبت برساند و در پایین‌ترین سطح قیمتی دو ماه اخیر خود نیز قرار گیرد. با کاهش جذابیت طلا، اکنون بازار ارز به یک مقصد جذاب برای سرمایه گذاران محتاط‌تر که هنوز بازار ارزهای دیجیتالی یا مسکن را به دلیل نوسانات آن ها مناسب نمی دانند تبدیل شده است.  


تاکنون بیش از ۱۸۲ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۱۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۵۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱۹ هزار و ۹۹۲ نفر، برزیل با ۵۱۶ هزار و ۱۱۹ نفر، هند با ۳۹۸ هزار و ۹۱۳ نفر، مکزیک با ۲۳۲ هزار و ۸۰۳ نفر و پرو با ۱۹۲ هزار و ۱۶۳ نفر بوده است.


جین فولی - استراتژیست ارشد ارزی در روبوبانک - گفت: از مدت ها پیش شاهد اثرگذاری مثبت پیشرفت در واکسیناسیون روی بازار ارز بوده ایم. اینکه واکسن ها تا چه حد در برابر جهش های جدید جواب بدهند یکی از مواردی است که راجع به آن در بین معامله گران نگرانی های زیادی را ایجاد کرده است. به صورت کلی اگر معامله گران به این نتیجه برسند که هنوز برای حذف ریسک کرونا است، روی به دارایی های امن تر خواهند آورد که به نفع دلار است.  


شاخص دلار


شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۶ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۵۷۸ واحد بسته شد.


نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۷۹ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)


ارزهای اروپایی


در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۳۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۷۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۳ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۴ دلار رسید.


ارزهای آسیایی


در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۴۵ درصد افزایش به ۱۱۱.۶۰۹ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۳۹ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۶۹ یوان چین اعلام شد.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر