12 شهريور 1400 - 10:28
گزارش ایبِنا از بازار سرمایه؛

عقبگرد شاخص کل بورس در هفته گذشته/ کدام صنایع مثبت بودند؟

با پایان فعالیت بورس در هفته گذشته، نماگر کل با افت حدود ۳۰ هزار واحدی مواجه شد؛ هرچند با وجود روند اصلاحی سه روز متوالی، شاخص کل بورس دوباره در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی جای گرفت.
کد خبر : ۱۲۶۶۰۸
بورس

به گزارش ایبِنا؛ پنج روز فعالیت بازار سرمایه در هفته ای که گذشت با اصلاح شاخص کل بورس همراه بود. این در حالی است که هفته قبل تر افزایش ۵۰ هزار واحدی شاخص کل بورس پس از تعطیلات کرونایی به ثبت رسیده بود؛ اما با آغاز این هفته، ابتدا روند مثبت بورس تداوم یافت اما در ادامه، فعالان بازار، عقب گرد بورس و ریزش شاخص را شاهد بودند.


به گونه ای که در نخستین روز هفته (شنبه ششم شهریورماه ۱۴۰۰) شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۲۵۵۵۵ واحدی معادل ۱.۶۵ درصد به یک میلیون و ۵۷۵ هزار و ۷۶۳ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۴۱۰ واحدی به ۲۲ هزار و ۷۲۸ واحد رسید. این در حالی است که در معاملات روز شنبه، نمادهای معاملاتی وامید، پارسان، کچاد، شپنا، شستا و فولاد با بیشترین افزایش، تاثیر مثبت در روند صعودی شاخص کل بورس داشتند و معامله‌گران بورس نیز ۱۲ میلیارد و ۳۴۸ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب یک میلیون و ۱۳۰ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۱۴  هزار و ۴۰۷ میلیارد ریال داد و ستد کردند.


اما در دومین روز هغته (یکشنبه هفتم شهریورماه ۱۴۰۰) ورق روند صعودی بورس برگشت و نماگر قرمزپوش شد. در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس اوراق بهادار بر خلاف روزهای گذشته با کاهش ۲۳۵۵ واحدی معادل ۰.۱۵ درصد به یک میلیون و ۵۷۳ هزار و ۴۰۶ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۷۵ واحدی به ۲۲ هزار و ۸۰۳ واحد رسید. همچنین در این روز، نمادهای معاملاتی کگل، فارس، وبملت، نوری، شپدیس و پارس با بیشترین کاهش، تاثیر منفی در روند نزولی شاخص کل بورس داشتند. و در نهایت با پایان فعالیت بازار سرمایه در دومین روز کاری هفته، معامله‌گران بورس ۱۶ میلیارد و ۵۶ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب یک میلیون و ۶۴۳ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۴۲ هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال داد و ستد کردند.


افت روز یکشنبه، آغازی بود برای روند اصلاحی شاخص در ادامه هفته؛ به گونه ای که در پایان معاملات سومین روز هفته (دوشنبه هشتم شهریورماه ۱۴۰۰) نیز شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۴۹۴۰۹ واحدی معادل ۳.۱۴ درصد به یک میلیون و ۵۲۳ هزار و ۹۹۷ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با افت ۶۹۲ واحدی به ۲۲ هزار و ۱۱۱ واحد رسید. همچنین در معاملات روز دوشنبه، معامله‌گران بورس ۱۲ میلیارد و ۸۶۶ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۹۷۱ هزار و ۸۴۴ نوبت معامله و به ارزش ۱۱۱ هزار و ۶۶۷ میلیارد ریال داد و ستد کردند.


در نهایت در معاملات چهارمین روز هفته (سه شنبه نهم شهریورماه ۱۴۰۰) نماگر کل بورس، کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی را از دست داد. به گونه ای که در پایان این روز، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۲۷۸۱۰ واحدی معادل ۱.۸۲ درصد به یک میلیون و ۴۹۶ هزار و ۹۹۷ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با افت ۱۵۱ واحدی به ۲۱ هزار و ۹۶۰ واحد رسید. روند نزولی شاخص بورس در حالی بود که نمادهای معاملاتی فارس، شستا، پارسان، فولاد، فملی و شپنا با بیشترین کاهش، تاثیر منفی در کاهش شاخص کل بورس داشتند. همچنین در پایان این روز، معامله‌گران بورس ۱۴ میلیارد و ۲۲۸ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب یک میلیون و ۲۰۲ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۲۰ هزار و ۷۶۵ میلیارد ریال داد و ستد کردند.


اما در آخرین روز هفته، اندکی امیدواری به بازار بازگشت و روند مثبت بورس به ثبت رسید. به گونه ای که فعالان بازار سرمایه، دوباره شاهد رسیدن شاخص کل به کانال مهم یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی بودند. بر این اساس در پنجمین و آخرین روز کاری هفته گذشته (چهارشنبه دهم شهریورماه ۱۴۰۰)، شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۲۴۵۳۶ واحدی معادل ۱.۶۴ درصد به یک میلیون و ۵۲۰ هزار و ۶۸۷ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۴۴۸ واحدی به ۲۲ هزار و ۴۰۹ واحد رسید. این در حال است که در روند مثبت شاخص کل،  نمادهای معاملاتی فارس، میدکو، پارس، تاپیکو، کچاد و نوری با بیشترین افزایش، تاثیر مثبت را داشتند. همچنین در پایان معاملات روز چهارشنبه، معامله‌گران بورس ۱۱ میلیارد و ۹۹۹ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۹۶۳ هزار و ۲۲۹ نوبت معامله و به ارزش ۹۹ هزار و ۷۷۴ میلیارد ریال داد و ستد کردند.


در نهایت با پایان فعالیت بورس در هفته گذشته، نماگر کل با افت حدود ۳۰ هزار واحدی مواجه شد؛ هرچند با وجود روند اصلاحی سه روز متوالی، شاخص کل بورس دوباره در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی جای گرفت.


کدام صنایع در بازار این هفته مثبت بودند؟


در هفته‌ای که گذشت وسایل ارتباطی، محصولات چرمی، سایر واسطه‌گری‌های مالی، فعالیت مهندسی، تجزیه، تحلیل و آزمایش فنی، بیمه و بازنشستگی، دستگاه‌های برقی، محصولات کامپیوتری، الکترونیکی و نوری،رایانه، دارویی، ماشین‌آلات و تجهیزات، فرآورده های نفتی، کاشی و سرامیک، مخابرات، فعالیت‌های کمکی به‌جز نهادهای مالی واسط، محصولات کاغذی، فلزات اساسی، قند وشکر، استخراج نفت، گاز جز اکتشافات و واسطه‌گری‌های مالی و پولی جزو صنایع مثبت بازار بودند.


با نمادهای پُرتراکنش هفته آشنا شوید


در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، سپید ماکیان (سپید)، ‌ صنایع ملی مس ایران (فملی)، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، گروه دارویی برکت (برکت)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) و پالایش نفت اصفهان (شپنا)  در گروه نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر