14 ارديبهشت 1401 - 10:21
نماینده سابق مجلس در گفتگو با ایبِنا:

حذف ضامن مهمترین ویژگی اعتبارسنجی/ معوقات بانکی کاهش می‌یابد

نماینده سابق مجلس گفت: مهمترین ویژگی مثبت اعتبار سنجی حذف ضامن است. بخشی از معوقات بانک ها توسط کسانی به وجود آمده که دارای ضامن بوده اند و چه بسا همین افراد در صورتیکه به اعتبار خود تسهیلات دریافت می کردند، مطالبات بانک ها در این سطح نبود.
کد خبر : ۱۳۲۱۱۹
هادی حق شناس

هادی حق شناس؛ نماینده سابق مجلس و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ایبِنا درباره ویژگی های مثبت ارائه تسهیلات براساس اعتبار سنجی به خبرنگار ابیِنا گفت: مهمترین ویژگی مثبت اعتبار سنجی حذف ضامن است زیرا بخشی از مطالبات معوقات بانک ها که آمار آن هم اخیرا منتشر شده توسط کسانی به وجود آمده که دارای ضامن بوده اند و چه بسا همین افراد در صورتیکه به اعتبار خود تسهیلات دریافت می کردند، مطالبات بانک ها در این سطح نبود. 


وی در ادامه اضافه کرد: فلسفه دریافت ضامن یا وثیقه آن است که آیا شخص می تواند اقساط بانک را برگرداند؟ چنانچه اعتبار متقاضی پاسخ مثبت به این سوال باشد،  دیگر نیازی به وثیقه یا ضامن نیست.


این نماینده سابق مجلس در این رابطه اظهار داشت: اجرای روش اعتبارسنجی فرایندها را بسیار کوتاه خواهد کرد و علاوه براین مسئله از آنجا که مبنای تخصیص تسهیلات اعتبارسنجی است، حتما در کاهش معوقات بانک ها تاثیر می گذارد زیرا حتی نقد کردن وثیقه ها هم دارای یک فرایند طولانی و پرزحمت است.


حق شناس درباره تاثیر اعتبارسنجی در کسب و کارهای نوپا و کوچک و افزایش اشتغال تاکید کرد: واقعیت اقتصادی ایران بانک محور بودن آن است و گرچه این نکته مثبتی به حساب نمی آید، اما هیچ بنگاهی نمی تواند به کار خود ادامه دهد مگر آنکه تسهیلات بانکی دریافت کند. با توجه به آمار مطالبات معوقه، تقریبا ۵۰ درصد از اعتبارات به ۸ شرکت بزرگ دولتی مرتبط است. وقتی شرکت های دولتی با وجود اعتبارشان به لحاظ  دولتی بودن برای ادامه کار به تسهیلات بانکی نیاز پیدا می کنند و عمده این تسهیلات هم در اختیارشان قرار می گیرد، طبیعتا زمانی که این تسهیلات  به دست مدیران شرکت های دانش بنیان یا کوچک برسد، با توجه به اینکه اهل کار و طرح و اندیشه  هم هستند، سریعتر می توانند به کار خود را رونق بخشند و در افزایش اشتغال هم موثر واقع شوند.


این کارشناس مسائل اقتصادی  درباره روش های اعتبارسنجی چنین توضیح داد: چنانچه موسسه ای خدمات ارزانتر ارائه دهد، بلافاصله همه مطلع خواهند شد و عکس این قضیه هم وجود دارد. این یک مثال است، ولی وقتی بانک ها تسهیلات دهی را راحت بگیرند، حتما بنگاه ها و یا شرکت های دانش بنیان که نیازمند هستند برای دریافت این تسهیلات مراجعه خواهند کرد. گرچه اطلاع رسانی می تواند موثر واقع شود، ولی اقدام بانک ها به پرداخت در یک فرایند کوتاه تاثیر بسیار خواهد داشت و همین امر هم مثبت و مفنی بودن روش های به کار گرفته شده را اشکار می سازد.   
 

ارسال‌ نظر