گزارش سیگما پیش‌بینی کرد؛

کاهش ۴.۵ درصدی فروش بیمه‌های زندگی در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱

جدیدترین گزارش موسسه سوئیس‌ری (گزارش سیگما) با اشاره به تاثیر بحران ویروس کرونا و رکود اقتصادی جهانی پیش‌بینی کرده که حق بیمه تولیدی رشته زندگی در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ معادل ۴.۵ درصد کاهش یابد.
کد خبر : ۱۱۶۰۰۹
بیمه زندگی

به گزارش ایبِنا، جدیدترین گزارش موسسه سوئیس‌ری (گزارش سیگما) از تحولات صنعت بیمه جهان در سال ۲۰۱۹ و پیامدهای پاندمی کووید ۱۹ برای این صنعت منتشر شد. بر اساس اعلام سوئیس‌ری، در سال ۲۰۱۹ و تا قبل از شیوع کووید ۱۹، حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در جهان با رشد ۲.۹ درصدی (با حذف اثر تورم) از ۶ هزار میلیارد دلار گذشت و به نزدیک ۶.۳ هزار میلیارد دلار رسید. بدین ترتیب ضریب نفوذ جهانی بیمه به ۷.۲۳ درصد افزایش یافت.


سهم بازارهای پیشرفته از این مقدار حق بیمه بالای ۸۱.۵ درصد و سهم بازارهای نوظهور ۱۸.۵ بود که ۹.۸ واحد درصد از سهم بازارهای نوظهور مربوط به صنعت بیمه چین است. در حالی که رشد حق بیمه‌های تولیدی بازارهای پیشرفته از ۳.۵ درصد سال ۲۰۱۸ به ۲.۱ درصد در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته ولی این شاخص در بازارهای نوظهور از ۱.۹ درصد سال ۲۰۱۸ به ۶.۶ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا کرده است.


رشد حق بیمه تولیدی چین نیز که در سال ۲۰۱۸ برابر ۱.۸ درصد بود، در سال ۲۰۱۹ به ۹ درصد جهش یافته است. رشد حق بیمه تولیدی جهان در سال ۲۰۱۹ مدیون رشد بیمه‌های غیرزندگی در بازارهای پیشرفته و رشد بیمه‌های زندگی و غیرزندگی در بازار بیمه چین است.


براساس گزارش سیگما، در سال ۲۰۱۹ سهم بیمه‌های زندگی از کل حق بیمه تولیدی جهان ۴۶.۳ درصد شد که حاکی از کاهش قابل ملاحظه‌ سهم بیمه‌های زندگی نسبت به روند بلندمدت خود است (لازم به ذکر است که سهم بیمه‌های زندگی در سال‌های گذشته بین ۵۵ تا ۶۵ درصد در نوسان بوده است). بدین ترتیب ضریب نفوذ بیمه‌های زندگی که غالبا بالاتر از بیمه‌های غیرزندگی بود به سطح ۳.۳۵ درصد رسید. ضریب نفوذ بیمه‌های غیرزندگی در سال ۲۰۱۹ به ۳.۸۸ درصد افزایش یافت.


ضریب نفوذ کل بیمه در بازارهای پیشرفته طی ۱۰ سال گذشته نسبتا ثابت باقی مانده است. اما این شاخص در بیمه‌های زندگی روند کاهشی و در بیمه‌های غیرزندگی روند افزایشی داشته که در سال ۲۰۱۹ نیز این روند برقرار بود. دلیل عمده افزایش ضریب نفوذ بیمه در بیمه‌های غیرزندگی رشد بیمه‌های درمان است.


سوئیس‌ری بخش زیادی از گزارش امسال خود را به پیامدهای پاندمی کویید ۱۹ برای صنعت بیمه اختصاص داده است. برآورد سوئیس‌ری این است که با فرض بسیار محتمل وقوع شدیدترین رکود اقتصادی بعد از دهه ۱۹۳۰ در پی شیوع بیماری کووید ۱۹، در سال ۲۰۲۰ تقاضا برای بیمه بخصوص در بیمه‌های زندگی با افت شدیدی مواجه خواهد شد. کاهش تقاضا در بیمه‌های زندگی با حذف اثر تورم حدود ۶ درصد و در بیمه‌های غیرزندگی ۰.۱ درصد برآورد می‌شود.


بنا به برآورد سوئیس‌ری بحران کووید ۱۹ سبب ۴.۵ درصد کاهش در حق بیمه تولیدی رشته زندگی در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ خواهد شد که اثر آن ۱.۵ درصد انقباض در کل صنعت بیمه جهان است. دلیل این افت در بیمه‌های زندگی، کاهش بخش پس‌اندازی بیمه‌های زندگی به جهت افزایش بیکاری و کاهش درآمدهاست. در بیمه‌های غیرزندگی نیز بیشترین آسیب به رشته‌های مربوط به اتومبیل، تجارت، مسافرت و بنگاه‌ها خواهد خورد و بیمه‌های اشخاص آسیب کمتری خواهند دید.


به طور کلی انتظار می‌رود که صنعت بیمه بتواند از عهده این مشکل برآید و حق بیمه‌ها در طول سال ۲۰۲۱ به سطوح  قبل از بحران کووید ۱۰ بازگردد. سرمایه بالا  به صنعت بیمه کمک خواهد کرد که بخوبی از عهده پاندمی کووید ۱۹ برآید و شوک درآمدی ناشی از این بیماری را هضم کند. پیش‌بینی می‌شود که رشته اموال و مسئولیت و صنعت بیمه چین نقش مهمی در این بازگشت به وضعیت قبل ایفا کنند.


از سوی دیگر تجربه بحران اقتصادی و جسمانی اخیر آگاهی‌های جامعه درباره ریسک‌ها را افزایش خواهد داد و این سبب افزایش تقاضا برای بیمه در رشته‌های مختلف بیمه خواهد شد. شوک کووید ۱۹ احتمالاً سایر پاردایم‌ شیفت‌ها را نیز از قبیل بازسازی زنجیره‌های عرضه جهانی جهت کاهش ریسک‌های اختلال در فرآیندهای تجاری، ایجاد صندوق‌های بیمه‌ای برای پوشش ریسک دارائی‌ها و مسئوولیت مهندسی و بیمه تضمیمن؛ شتاب خواهد بخشید. همچنین فشار برای تسریع در روندهای مربوط به دیجیتالی شدن فرآیندهای بیمه‌گری در زندگی شخصی و کاری و تحریک توسعه شتابان محصولات و خدمات بیمه‌ای جدید از دیگر پیامدهای همه‌گیری کووید ۱۹ خواهد بود.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر