18 شهريور 1399 - 14:37
رییس اتاق تعاون ایران مطرح کرد؛

مکاتبه با مرکز آمار برای تعیین سهم بخش تعاون

رییس اتاق تعاون ایران با اعلام سهم فعلی بخش تعاون گفت: اگر ۳۰ درصد عواید فروش سهام واگذاری شرکت‌های دولتی برای تقویت تعاونی‌ها هزینه‌ شود، بخش تعاون بیش از پیش تقویت خواهد شد.
کد خبر : ۱۱۷۷۳۷
بهمن عبدالهی

به گزارش ایبِنا به نقل از ایسنا، بهمن عبدالهی درباره سهم واقعی بخش تعاون در اقتصاد ملی گفت: در قانون اساسی سهم در نظر گرفته شده برای بخش تعاون ۲۵ درصد از اقتصاد ملی بوده که در حال حاضر این سهم ۶ الی ۸ درصد است.


مکاتبه با مرکز آمار برای شفاف سازی آمارهای تعاون


وی افزود: متاسفانه حساب های ملی مرکز آمار مالکیتی نیست و آمار دقیقی از بخش وجود ندارد؛ البته مکاتباتی در این خصوص با مرکز آمار صورت گرفته است تا آمار شفاف بخش ها به تفکیک مشخص شود.


رییس اتاق تعاون ایران با تاکید بر ارتقای جایگاه بخش تعاون کشور اظهار کرد: بر اساس قانون اجرایی سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی سهمی برای بخش تعاون از اقتصاد ملی در نظر گرفته شده که لازمه رسیدن به این سهم، پیش بینی ظرفیت ها و بسترهای قانونی لازم بوده است.


اختصاص ۳۵ درصد سهام واگذاری شرکت‌های دولتی به تعاونی‌ها


وی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از لوازم این بوده که ۳۵ درصد از سهام واگذاری شرکت‌های دولتی به تعاونی‌ها داده شود که این رقم قابل توجهی است و علاوه بر این باید ۳۰ درصد از عواید فروش این سهام برای تقویت تعاونی‌ها هزینه‌ شود که اگر این اتفاق صورت بگیرد بخش تعاون بیش از پیش تقویت خواهد شد.


رییس اتاق تعاون ایران افزود: در سال ۱۳۹۲ سند توسعه بخش تعاون بر اساس برنامه پنجم توسعه تدوین و تکالیف کلیه دستگاه های اجرایی نسبت به بخش تعاون کاملا مشخص شده است؛ هرچند ایراداتی به این سند وارد شد و این ناهماهنگی ها و ایرادات مانع از اجرای صحیح این سند در سال های بعدی شد و اهداف مقرر شده در سند تحقق نیافت ولی در سال های بعد تلاش شد تا قابلیت اجرایی بودن احکام مجددا مورد بررسی قرار گیرد.


به گفته عبدالهی، مشکل اساسی در این خصوص خلا قانون نبوده بلکه اجرایی نشدن این قوانین بوده که مانع تحقق اهداف پیش بینی شده در سند شده است.


لزوم هماهنگی بین دستگاهی برای تحقق اهداف سند توسعه تعاون


وی تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است در چارچوب سند توسعه بخش تعاون، هماهنگی لازم را بین دستگاه های اجرایی نام برده  در سند برقرار کند، از طرفی اراده همکاری دستگاه های مزبور تقویت شود و مهم تر اینکه ضمانت اجرایی این تکالیف محول شده به دستگاه های اجرایی مختلف مشخص شود تا بخش تعاون بتواند طبق قانون مذکور در خصوص اجرای این تکالیف از تمامی دستگاه ها مطالبه گر باشد.


همکاری دستگاه‌های اجرایی در رسیدن بخش تعاون به جایگاه واقعی


رییس اتاق تعاون در پایان همکاری و هم افزایی دستگاه ها برای رسیدن بخش تعاون به جایگاه واقعی را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به اینکه بخش تعاون در همه حوزه ها اعم از کشاورزی، صنعت، معدن، تولید، تامین نیاز، خدمات و ساختمان حضور فعال دارد، طبیعتا همکاری تمامی دستگاه های مرتبط با این حوزه ها جهت رسیدن به جایگاه واقعی بخش تعاون نه تنها موثر بلکه ضروری است و در قانون بخش تعاون و همچنین سند توسعه بخش تعاون نیز این امر به صراحت بیان شده است.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر