به گزارش ایبِنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، در طرح پایش پاییز ۹۹، تعداد ۴۶۹ فعال اقتصادی بخش تعاون در تمامی رشته فعالیت ها و در کلیه استانها مشارکت داشتند.
براساس این گزارش، نامناسبترین مولفه های محیط کسب و کار بخش تعاون در پاییز ۹۹ شامل بی ثباتی و غیرقابل پیش بینی بودن قیمت ها، دشواری تامین مالی از بانک ها و بی ثباتی سیاست ها، مقررات و رویه های اجرایی بوده است.
همچنین مناسب ترین مولفه های محیط کسب و کار بخش تعاون در پاییز ۹۹ شامل محدودیت دسترسی به آب، محدودیت دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت و محدودیت دسترسی به حاملهای انرژی اعلام شده است.
براساس بررسی های آماری برآورد فصلی شاخص ملی محیط کسب و کار بخش تعاون در بخش های عمده اقتصادی شامل خدمات: بهترین محیط کسب و کار و کشاورزی، بدترین محیط کسب و کار ثبت شده است.
این آمار نشان داد که استان های یزد، زنجان و کرمان به ترتیب بهترین محیط کسب و کار و استان های خراسان جنوبی، خوزستان و ایلام به ترتیب بدترین محیط کسب و کار را داشته اند.
بر اساس رشته فعالیت ها این آمار نشان می دهد فعالیت های مالی و بیمه بهترین محیط کسب و کار و آب رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت های تصفیه، بدترین محیط کسب و کار را در پاییز امسال داشته اند.
گفتنی است، محیط کسب و کار شامل مجموعه عواملی می شود که بر عملکرد یا اداره بنگاه های اقتصادی موثر هستند، اما تقریباً خارج از کنترل مدیران بنگاه ها قرار دارند. عواملی نظیر قوانین و مقررات، میزان بارندگی، فرهنگ کاری و …. در هر منطقه جغرافیایی و در هر رشته کاری و نیز در طول زمان متفاوت هستند. طبق ماده ۴ قانون بهبود فضای کسب و کار، اتاق ها موظفند به منظور اطلاع سیاست گذاران از وضعیت محیط کسب و کار کشور، شاخص های ملی محیط کسب و کار در ایران را تدوین و به طور سالانه و فصلی حسب مورد به تفکیک استان ها، بخش ها و فعالیت های اقتصادی، سنجش و اعلام کنند. بر همین اساس اجرای طرح پایش شاخص های ملی محیط کسب و کار با همکاری اتاق های تعاون، بازرگانی و اصناف از بهمن ماه سال ۱۳۹۵ اجرا شد.