به گزارش خبرنگار ایبِنا، مدتهاست شاهد تخلفات مالیاتی از سوی برخی مشاغل و رستههای صنفی هستیم که از مردم تقاضا دارند هزینه پرداختی را به صورت کار به کارت یا حساب به حساب انجام دهند و از دستگاههای کارتخوان استفاده نکنند. در واقع این افراد با چنین ترفندی سعی در دور زدن سازمان امور مالیاتی و فرار از پرداخت مالیات دارند، اما دولت تدبیری در این خصوص اندیشیده که در صورت اجرای کامل، دیگر نمیتوان از این طریق قانون را دور زد.
پس از ساماندهی کارتخوانها از سوی دولت، تفکیک حسابهای تجاری و شخصی نیز مد نظر قرار گرفته است که بانک مرکزی به زودی آییننامه تفکیک حسابهای تجاری را منتشر خواهد کرد. این در حالی است که بعد از الزام ثبت دستگاههای کارتخوان به سامانه سازمان امور مالیاتی در حال حاضر براساس اخرین آمارها ۸ میلیون دستگاه P.O.S کارتخوان به این سامانه متصل شده و پرونده مالیاتی دارند. ضمن اینکه ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مودی جدید شناسایی شدهاند که باید مالیات پرداخت کنند.
همچنین براساس آمار، تا کنون 2 میلیون و 200 هزار مودی فقط با اجرای یک بخش از قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان شناسایی شده است.
به تازگی نیز سعید توتونچی، معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: بانک مرکزی به این جمعبندی رسیده است که برای اینکه مبادلات شفاف شود، باید حسابهای تجاری و شخصی افراد از هم جدا شود. همین تصمیم باعث شده است که آنهایی که از حسابهای شخصی سوءاستفاده میکردند و از حسابهای اجارهای افراد با مختصات اقتصادی خاص برای فرار مالیاتی سوءاستفاده میکردند، عملاً راه برای آنها بسته میشود و دیگر کسی نمیتواند از حسابهای تجاری برای تراکنشهای بانکی خودش استفاده کند.
وی افزود: برای هر حساب شخصی و غیرتجاری که در نظام بانکی به عنوان تجاری شناخته نشده است، یک آستانه تعداد دفعات گردش پیشبینی شده است و اگر از آن سقف بالا بزند، نظام مالیاتی از طریق نظام بانکی مطلع میشود که این حساب شخصی، کارکرد تجاری دارد، اما خود را تجاری معرفی نکرده است و سازمان مالیاتی به سراغش میرود.
در نتیجه با اقدام هوشمندانه دولت سیزدهم در تفکیک حسابهای شخصی از تجاری و همچنین گامهای مهمی که در راستای اصلاح نظام مالیاتی برداشته و قرار است بردارد، به نظر میرسد سودجویان دیگر نتوانند قانون را دور بزنند و از پرداخت مالیات فرار کنند.