07 آبان 1401 - 14:06

وصول ۲۳۱ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در ۶ ماه

وصول ۲۳۱ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در ۶ ماه
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: امسال ۵۱ درصد از کل تکلیف بودجه‌ای سازمان محقق و ۲۳۱ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است.
کد خبر : ۱۴۲۳۹۷

به گزارش ایبِنا، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و هیأت همراه، از دستاورد‌های سازمان به ویژه در حوزه هوشمندسازی و ساماندهی الکترونیکی بازدید کردند و در ادامه این مراسم، نشستی با حضور مدیران دو دستگاه در محل ستاد سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ابتدای این نشست، خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی کل کشور دستگاه ناظر بر همه دستگاه‌های اجرایی از حیث اجرای قانون است و برای ایجاد تحول در نظام مالیاتی، نیازمند همکاری هر چه تمامتر این دستگاه نظارتی در حوزه اجرای قوانین مصوب مالیاتی هستیم.


منظور خاطرنشان کرد: از مهمترین سیاست‌های نظام مالیاتی این است که تا پایان دولت سیزدهم، مالیات به مهمترین منبع تأمین مالی دولت تبدیل شود و در آینده نزدیک، کل بودجه جاری را از محل مالیات تأمین کنیم.

وی افزود: در شش ماهه نخست امسال، ۵۱ درصد از کل تکلیف بودجه‌ای سازمان محقق شده و ۲۳۱ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به روند صعودی درآمد‌های مالیاتی در چارچوب قانون گفت: در حالی که متوسط وصولی ماهانه در سال ۱۳۹۹ رقمی در حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان بود؛ این رقم در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب به ۲۵ هزار میلیارد تومان و ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.


منظور با بیان اینکه ظرف سال جاری، با شناسایی مودیان، درآمد‌های مالیاتی افزایش یافته، گفت: این امر ناشی از موفقیت سازمان در اجرای برنامه‌های مبارزه با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید بوده و دسترسی به سامانه‌های اطلاعاتی و مرکزیت داده‌ها در سازمان باعث شده با دقت بیشتری بتوانیم اقتصاد کشور را رصد کنیم.

وی از تشکیل دفتر حسابرسی ویژه در راستای تقویت رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی خبر داد و گفت: تعداد ۲۰۰ پرونده مهم که ۸۰ درصد مالیات ابرازی شرکت‌ها را تشکیل می‌دهند، به صورت ویژه در این اداره کل رسیدگی می‌شوند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، مبارزه با فرار مالیاتی را یکی از برنامه‌های اصلی این سازمان عنوان کرد و گفت: ساماندهی کارتخوان‌ها و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی در سال گذشته انجام گرفت و با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان که گام اصلی هوشمندسازی نظام مالیاتی است، مبنای مراودات ما با مودیان براساس اطلاعات سامانه مودیان خواهد بود.


وی همچنین تصریح کرد: با هدف کاهش ارتباط مودی با ممیز مالیاتی، بالغ بر ۵۰ نقطه تماس شناسایی کرده‌ایم که در نظر داریم با تقویت زیرساخت‌های فناوری و تکمیل سامانه‌های مالیاتی، این تماس‌ها را به حداقل برسانیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس به عنوان نخستین گروه از مشمولان اجرا کننده قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان از اول آبان‌ماه ملزم به اجرای این قانون و صدور صورتحساب الکترونیکی می‌باشند، گفت: بستر‌ها و زیرساخت‌های لازم برای اجرای این قانون فراهم شده و به صورت تدریجی طی یک سال و نیم و ظرف شش مرحله، کلیه مودیان مالیاتی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی می‌شوند.

منظور در ادامه سخنان خود به برخی مسائل و مشکلات نظام مالیاتی در ارتباط با سایر دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: عدم همکاری برخی دستگاه‌های اجرایی در راستای اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و ارسال اطلاعات درآمدی اشخاص و همچنین عدم همکاری برخی دستگاه‌ها در اجرای برخی مواد قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده و همچنین مشکلات مربوط به عدم تعیین تکلیف معاملات بر پایه ارز دیجیتال در کشور از مهمترین این مشکلات به شمار می‌رود.

وی همچنین طولانی شدن برخی قرار‌های کارشناسی در هیأت‌های حل اختلاف به عنوان یکی از مشکلات در وصول درآمد‌های مالیاتی یاد کرد و گفت: در حال حاضر بالغ بر ۵۲۰ پرونده بزرگ مالیاتی، به دلیل توقف قرار کارشناسی معوق مانده است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور همچنین تفاوت دیدگاه در تعلق مالیات به تسعیر نرخ ارز بانک‌ها، عدم همکاری برخی بانک‌ها برای ایجاد وب سرویس جهت دریافت اطلاعات مشتریان و ریز تراکنش‌های بانکی و همچنین عدم حضور مستمر قضات در هیأت‌های حل اختلاف و مشکلاتی که در زمینه بهره گیری از قضات بازنشسته وجود دارد، به عنوان دیگر مسائل بغرنج مالیاتی مطرح کرد که ورود سازمان بازرسی کل کشور به این موضوعات می‌تواند به حل و فصل این مشکلات کمک شایان توجهی نماید.

گفتنی است رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این نشست، با بیان اینکه اقتصاد تک محصولی و اقتصاد وابسته به نفت اساساً ناپایدار و بی ثبات است، گفت: بهترین منبع تأمین مالی کشور، مالیات است و اگر بتوانیم مالیات را به منبع درآمد اصلی کشور تبدیل کنیم، بسیاری از مسائل و مشکلات به ویژه در ارتباط با ثبات و امنیت اقتصادی، رانت خواری و تبعیض و اختلافات طبقاتی رفع خواهد شد.

ذبیح الله خدائیان، ضمن اشاره به موفقیت‌ها و دستاورد‌های خوبی که در یکسال اخیر به دست آمده و شروع خوبی برای تحول نظام مالیاتی کشور محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: دستگاه‌هایی که تکالیفشان در ارتباط با موضوعات مالی است، بیشتر در معرض آسیب هستند و معمولاً احتمال فساد در این دستگاه‌ها بیشتر است؛ البته کارآمدترین راه برای کاهش فساد نیز، هوشمندسازی نظام مالیاتی و حرکت به سمت داده مبنایی است.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای هر چه سریع‌تر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در کشور گفت: باید از ضمانت اجرایی این قانون برای ایجاد شفافیت در اقتصاد استفاده کنیم و اطلاعات واقعی درآمدی و اطلاعات دقیق مربوط به دارایی و ثروت در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار گیرد.


خدائیان اظهار کرد: امروزه با یک دنیای جدید مواجه هستیم که به دلیل اینکه کسب و کار‌های مجازی و ارز‌های دیجیتال در آن غلبه دارند؛ طبیعتاً با اقتصادی غیرشفاف رو به رو هستیم و به همین دلیل هم نظام مالیاتی باید به سمت هوشمندسازی و رسیدگی سیستمی و حسابرسی بر مبنای ریسک حرکت کند.


رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به برخی از پدیده‌های مذموم اقتصادی از جمله ایجاد حساب‌های بانکی اجاره‌ای، سو استفاده از کارت‌های بازرگانی و ایجاد شرکت‌های صوری اشاره کرد و گفت: با ایجاد هوشمندسازی نظام مالیاتی، بخش مهمی از این مصادیق جرم مالیاتی کاهش می‌یابد.

خدائیان در ادامه به ضرورت کاهش زمان دادرسی مالیاتی و مراحل متعدد آن اشاره کرد و گفت: باید اقدام اساسی در این زمینه صورت گیرد و حتی به سمتی برویم که اگر شخصی صرفاً برای تأخیر در امر پرداخت مالیات تشکیل پرونده در هیأت‌های حل اختلاف می‌دهد، ضمانت اجرایی قوی برای برخورد با او وجود داشته باشد.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر