به گزارش ایبِنا، سید صولت مرتضوی روز یکشنبه در حاشیه دومین جلسه کمیته ملی برنامه تقویت کسب و کار، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی، اظهار داشت: تاکید ما این است تا پایان سال تصمیمگیری نهایی در مورد تعیین حداقل دستمزد کارگران انجام شود.
وی افزود: کمیته دستمزد و حقوق تشکیل شده و نشستهای چند جانبهای با نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت برگزار شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از اینکه عدهای برداشت اشتباهی از تعیین دستمزد توسط وزیر کار دارند، گفت: بر اساس قانون دستمزد باید با تاکید بر سه جانبه گرایی تعیین شود، اما عدهای بر این باور هستند که وزیر کار دستور میدهد و دستمزد تعیین میشود.
مرتضوی تاکید کرد: در هر سال مقتضیات برای تعیین دستمزد متفاوت است و باید بر اساس اصل سه جانبه گری تصمیمگیری شود.
وی با اشاره به برگزاری دومین جلسه تقویت کسب و کارها در مناطق مرزی، گفت: در این جلسه دستگاهها گزارشها را اعلام کردند که در همین راستا تعدادی از بازارچههای مرزی ایجاد شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: مراوده و ارتباطات فرمانداران و استانداران با کشورهای مرزی تسهیل و توجه ویژهای به اشتغال شده است.
مرتضوی با اشاره به اینکه تعداد قابل توجهی از اشتغال ایجاد شده در مناطق مرزی است، بیان کرد: بر اساس رصد سامانه اشتغال آمارها نشان از رشد ایجاد اشتغال در این مناطق دارد.
وی تاکید کرد: باید همه دستگاهها دست به دست بدهند تا بستر اشتغال در مرزها و با درآمد مکفی فراهم شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اجرای طرح کالابرگ در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: موظف هستیم در سراسر کشور این طرح را اجرا کنیم که بستر کالابرگ با مشوقها در حال اجراست.
وی تاکید کرد: انتخاب کالابرگ یا مبلغ نقدی یارانه اختیاری است؛ هر چند با اقبال گسترده مردم از کالابرگ مواجه نشدیم؛ اما سامانه در سراسر کشور گسترش میدهیم تا مردم در همه جای کشور از این طرح استفاده کنند.
مرتضوی از رشد اشتغال خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ وعده رییس جمهور عملیاتی شد از مرز یک میلیون فرصت شغلی گذشتیم که امیدواریم در سال ۱۴۰۲ رکورد بزنیم.
این مقام مسئول گفت: اجرای قانون تقویت کسب و کار مرزنشینان بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و قانون برای دستگاههای مختلف نیز وظایفی را اعلام تعیین کرده که غفلت از وظایف بستر پیگیری دستگاههای نظارتی را فراهم میکند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اگر میخواهیم تولید ناخالص کشور و ضریب جینی را افزایش دهیم، باید به کسب و کار آحاد مردم به ویژه مرزنشینان بیندیشیم ضمن اینکه حضور یک روستا در مناطق مرزی امنیت ایجاد میکند.
وی تاکید کرد: باید در جلوگیری از مهاجرت افراد مرزنشین برنامه ریزی کرد، ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی نهتنها منجر به ماندن جوانان در شهرهای مرزی و پیشگیری از مهاجرت میشود؛ بلکه ارزش افزوده ایجاد میکند.
مرتضوی با بیان اینکه مبادلات مرزی برای کشورهای همسایه بسیار موثر است گفت: استانداران و فرمانداران در مناطق مرزی نقش مهمی در برنامه تقویت کسب و کارها دارند. باید برای ایجاد اشتغال پایدار از همسایگان مرزی کمک بگیریم مخصوصاً بازارچهها را بیش از گذشته در مناطق مرزی فعال کنیم.
منبع: ایرنا