22 اسفند 1401 - 09:54
بررسی عوامل کاهش قیمت ارز

تعامل پتروشیمی‌ها و بانک مرکزی نقش موثری در کاهش قیمت دلار ایفا کرد

تعامل پتروشیمی‌ها و بانک مرکزی نقش موثری در کاهش قیمت دلار ایفا کرد
یک کارشناس بازار سرمایه، تأثیر اقدامات ویژه بانک مرکزی را بر کاهش نرخ ارز تشریح کرد.
کد خبر : ۱۴۷۹۲۳

به گزارش ایبِنا؛ مهدی دارابی، تحلیلگر بازار ارز درباره عوامل موثر بر کاهش نرخ ارز گفت: ابتدا محدود شدن تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به دو گروه کالایی ۱ و ۲۱ مانند نیمه دوم سال ۹۷ روی این موضوع تاثیر گذاشت. این مسئله کاهش تقاضا را به خصوص در حواله‌جات ایجاد کرد.

وی افزود: عامل بعدی این بود که به پتروشیمی‌ها اجازه داده شد تا قیمت دلار خود را با نرخ‌های بالاتر از ۲۸ هزار تومان هم عرضه کنند. رسیدن قیمت ارز پتروشیمی‌ها مثلا به ۳۶ هزار تومان انگیزه آن‌ها را برای عرضه ارز افزایش داد.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: موضوع بعدی این بود که به صرافی‌های خصوصی و تضامنی اجازه داده شد تا ارز پتروشیمی‌ها را دریافت کنند. قبل از این فقط بانک‌ها این اجازه را داشتند که با توجه به محدودیت‌های آن‌ها بازار دچار مشکل می‌شد.

به گفته دارابی، صرافی‌ها در انتقال ارز با توجه به فضای تراستی که دارند با دست بازتری عمل می‌کنند. فشار‌های صنفی روی پتروشیمی‌ها برای این که ارز خود را تحت مدیریت بانک مرکزی قرار دهند هم عامل موثر دیگری بود. البته پتروشیمی‌ها در این زمینه همکاری خوبی انجام دادند و علی‌رغم افزایش قیمت ارزشان بیش از نرخ ۲۸۵۰۰ تومان این شرایط برای اعمال مدیریت بانک مرکزی فراهم کردند.

وی تأکید کرد: اقدام آخری هم که تیر خلاص را برای مسیر کاهش قیمت ارز  فراهم کرد، اعلام خبر توافق با عربستان بود. چیزی که بیش از خود این توافق حائز اهمیت است علامت دهی آن برای احتمال توافقات آتی است که روی بازار ارز تاثیر مثبت گذاشت.

این کارشناس یادآور شد: البته شنیده‌ها حاکی است در این مدت دولت هم با گشایش‌های ارزی به‌خصوص در درهم رو به رو بوده که این موضوع عرضه را در بازار افزایش داده است.

دارابی افزود: موضوعی که در هفته‌های گذشته باعث افزایش قیمت ارز شده بود فشار روی طرف‌های تجاری و حواله‌ای بود، طوری که می‌دیدیم قیمت دلار امارات بین ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان از دلار تهران بالاتر بود.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر