به گزارش ایبِنا، کاهش قیمتها در برخی محصولات بهاندازهای است که برخی کسبه حتی با ضرر اقدام به فروش کالاها میکنند.
یکی از فروشندگان بازار «امینحضور» گفت: تلویزیون ۱۸ میلیونتومانی دوو که با ۲ درصد مالیات باید بفروشیم، اکنون در قیمت ۱۵.۷ میلیونتومانی خریدار ندارد.
وی با نشاندادن فاکتور رسمی ۱۷ میلیون و ۱۳۷ هزارتومانی یک مدل تلویزیون ایکسویژن، افزود: برای این کالا نیز با قیمت ۱۶.۵ میلیونتومانی، خریداری وجود ندارد.
این فعال بازار لوازمخانگی اظهار داشت: به طور مشخص از ۲۵ اردیبهشت شاهد «زیر فروشی» (فروش زیر قیمت خرید) از سوی بسیاری از کسبه هستیم. به طور مثال تلویزیون ۶۵ اینچ دوو که حدود یک ماه پیش ۳۵ میلیون تومان قیمت داشت، امروز در ۲۹ میلیون تومان مشتری ندارد یا محصول سایدبایساید دوو که در همان زمان ۹۰ میلیون تومان قیمت خورده بود، امروز در ۷۷ میلیون تومان نیز بدون مشتری مانده است.
وی، رکود شدید حاکم بر بازار و مشکلات موجود از جمله پرداخت اجارهبهای مغازه، داشتن چک، لزوم پرداخت دستمزد کارگر، ترس از ریختن آبرو و ... را دلیل فروش زیر قیمت کسبه عنوان کرد.
مغازهدار دیگری در خصوص قیمت کالاهای قاچاق یا به قول خودش «بدون گارانتی» گفت: کاهش قیمت شدید در این حوزه را نیز شاهدیم و بهویژه قیمت تلویزیونهای قاچاق بهشدت کاهش داشته است.
وی بیان داشت: حتی قاچاقچیها که از ترس گرفتار شدن در چنگال قانون، کالاهایشان را در کمترین زمان تخلیه میکنند، این روزها بارها روی دستشان مانده است.
این فعال بازار ادامه داد: وضعیت بهگونهای است که قاچاقچی حاضر است حتی با ۱۰۰ هزار تومان سود بارش را جابهجا کند، اما خریداری وجود ندارد.
وی به کاهش قیمت پنج میلیونتومانی یک مدل تلویزیون سونی قاچاق، افت ۵.۲ میلیونتومانی کولرگازی قاچاق یا کاهش سه میلیونتومانی یک مدل سرخکن قاچاق اشاره و اضافه کرد: با وجود ریزش قیمتها، خریداران به دلیل روند کاهشی نرخ ارز و امید به کاهش بیشازپیش نرخها، همچنان دست از خرید کشیدهاند.
همچنین کاسب دیگری در بازار اظهار داشت: بازار بهقدری در رکود فرورفته که پیش از ظهر روز گذشته شاهد تعطیلی بسیاری از مغازهها بودیم.
وی گفت: وقتی فروشنده نتواند کالای خود را بفروشد، بالطبع پولی برای خرید از تولیدکننده نخواهد داشت و پیشبینی میکنیم تا ۲ ماه دیگر از نظر عرضه در بازار به مشکل بربخوریم.
بااینحال شنیدهها حاکی است تولیدکنندگان نهتنها کاهش قیمت ندادهاند، بلکه مصرّانه به دنبال افزایش قیمتها هستند. بهطوریکه به گفته یکی از تولیدکنندگان لوازمخانگی، وقتی همه مولفههای تولید در ماههای گذشته با افزایش مواجه شده، چطور میتوان انتظار افزایش قیمت نداشت؟
یکی از اعضای هیئترئیسه انجمن تولیدکنندگان لوازمخانگی ایران نیز با تأیید درخواست تولیدکنندگان برای افزایش قیمتها، بیان داشت: در این زمینه شرکتها و تولیدکنندگان، مدارک و مستندات لازم را به سازمان حمایت ارسال کردهاند.
منبع: ایرنا