به گزارش ایبِنا به نقل از کریپتوکارنسی، ناظران صنعت کریپتو شاخصهای برجسته فشارهای آتی بر نقدینگی فیات را پیشبینی میکنند که بهطور بالقوه بر پویایی بازار بیتکوین (BTC) که مهمترین ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار است، تاثیر میگذارد.
بیتکوین پس از رسیدن به ارزش ۱۵ هزار و ۵۰۰ دلار در ماه نوامبر، به ۳۱هزار دلار افزایش یافت و ارزش آن تقریبا دو برابر شد. این افزایش، ازجمله صعود نزدیک به ۲۰ درصدی فقط طی دو هفته گذشته، میتواند به تاثیرات بازار مانند درخواست فیدلیتی برای صندوق قابل معامله در بورس بیتکوین (ETF) نسبت داده شود.
به همین ترتیب، شاخص نزدک مبتنی بر فناوری وال استریت که در اواخر سال ۲۰۲۲ به پایینترین حد خود رسید، از آن زمان تاکنون شاهد افزایش ۵۰ درصدی بوده است. در همین حال، شاخص گستردهتر اس اند پی ۵۰۰ در مدت مشابه ۲۵ درصد رشد ثبت کرده است.
علیرغم این روندهای صعودی، چالشهای آتی مورد توجه قرار گرفتهاند. لوئیس هارلند، مدیر پورتفولیوی صندوق ارز دیجیتال دیسینترال پارک کپیتال (Decentral Park Capital) هشدار میدهد که معیارهای کلیدی نقدینگی فیات، مانند شاخص نقدینگی خالص فدرال رزرو و شاخص نقدینگی خالص جهانی، کاهش را آغاز کردهاند.
به گفته هارلند، صعودی ماندن بیتکوین در حالی که این معیارهای نقدینگی پایینتر است، غیرعادی تلقی میشود. وی علیرغم اجماع بازار صعودی، این مورد را بهعنوان دلیلی حیاتی برای احتیاط در مورد بیتکوین برجسته میکند.
شرایط نقدینگی فیات تاثیر قابل توجهی بر داراییهای ریسکپذیر مانند بیتکوین و سهام دارد. تحلیل تاریخی نشان میدهد که نقاط عطف در شرایط نقدینگی فیات اغلب با قلهها و پایینهای قابلتوجهی در ارزشگذاری بازار این داراییهای ریسکپذیر همزمان شده است.
شاخص خالص نقدینگی جهانی که عرضه فیات چندین اقتصاد کلیدی را به حساب میآورد، به ۲۶.۵ تریلیون دلار کاهش یافته که پایینترین رقم از نوامبر ۲۰۲۲ است. بهطور همزمان، شاخص نقدینگی خالص فدرال رزرو که معیاری برای دلارهای موجود در سیستم است، از ۶.۳ تریلیون دلار به ۶ تریلیون دلار نزول کرده است.
ذخایر بانک در فدرال رزرو (Fed) نیز کاهش یافته و این کاهش بیانگر انقباض است و میتواند منجر به ریسکگریزی شود که ممکن است بر پایداری رالی اس اند پی ۵۰۰ همچنین بیتکوین سایه افکند.
تفاوتهای مشابهی در شاخص سهام جهانی و کل داراییهای پنج بانک مرکزی بزرگ (فدرال رزرو، بانک مرکزی اروپا، بانک ژاپن، بانک خلق چین و بانک انگلستان) مشهود است که شاخصهای حیاتی نقدینگی فیات نیز هستند. با انقباض تراز ترکیبی این بانکهای مرکزی، فشار نقدینگی بر داراییهای ریسک نشان داده میشود.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۱.۲۱ تریلیون دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۰۷ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۴۹.۶۱ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیتکوین بوده که در یک روز ۰.۰۴ درصد کاهش داشته است.
حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۲۹.۲۱ میلیارد دلار است که ۲۲.۹۲ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۲.۵ میلیارد دلار است که ۸.۵۶ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال بوده و حجم تمام سکههای پایدار اکنون ۲۶.۴۱ میلیارد دلار است که ۹۰.۴۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل میدهد.
این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
۱- بیتکوین
قیمت: ۳۰ هزار و ۸۴۳.۱۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۲۸ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۲۶ درصد افزایش
۲- اتریوم
قیمت: ۱۹۴۱.۴۱ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱۲ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۹۷ درصد افزایش
۳- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۰ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۰ درصد کاهش
۴- بایننس کوین
قیمت: ۲۴۳.۳۸ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۰۵ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۴۴ درصد افزایش
۵- یو اس دی کوین
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد افزایش
۶- ریپل
قیمت: ۰.۴۹۱۶ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۳ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۱.۹۰ درصد افزایش
۷- کاردانو
قیمت: ۰.۲۹۳۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۶۵ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۵۷ درصد افزایش
۸ - دوج کوین
قیمت: ۰.۰۶۸۹۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۲۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۰۳ درصد افزایش
۹- سولانا
قیمت: ۱۹.۲۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۳۰ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۷.۵۰ درصد افزایش
۱۰ - پولکا دوت
قیمت: ۵.۳۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۰۱ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۱۱ درصد افزایش
منبع:ایسنا