
به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از الجزیره، فایننشال تایمز گزارش داد که تعرفههای اعمال شده توسط ایالات متحده و چین متقابلاً، در حالی که ضربه شدیدی به کشاورزان آمریکایی وارد کرده، موجب رونق بخش کشاورزی برزیل شده است، زیرا پکن برای طیف گستردهای از کالاها از سویا گرفته تا گوشت گاو به برزیل مراجعه میکند.
برزیل یکی از بزرگترین برندگان جنگ تجاری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با چین در دوره قبلی ریاست جمهوری خود بود و به طور قابل توجهی برتری خود را نسبت به ایالات متحده به عنوان بزرگترین تامین کننده مواد غذایی پکن تقویت کرد.
اکنون به نظر میرسد که این کشور مزیت خود را بیش از پیش افزایش دهد، زیرا صادرات به چین قبل از اینکه ترامپ تعرفههای خود را به ۱۴۵ درصد افزایش دهد و پکن نیز ۱۲۵ درصد عوارض اضافه کند، افزایش یافته است.
"ایشان بهانو"، تحلیلگر ارشد کشاورزی در شرکت دادههای کالایی کپلر، در این زمینه گفت: این یک موهبت برای کشاورزان در برزیل و آرژانتین است و به طور قابل توجهی بخش آنها را تقویت خواهد کرد. پیامدهای این امر طولانیتر از اقدامات واقعی خواهد بود، زیرا کشورهای آسیایی روابط خود را با آمریکای جنوبی تقویت خواهند کرد.
بر اساس گزارش انجمنهای تجاری محلی، فروش گوشت گاو برزیل به چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ در مقایسه با سال قبل حدود یک سوم افزایش یافت و واردات مرغ چین در ماه مارس نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹ درصد افزایش یافت.
رودریگو آلفیم، مدیر بینالمللی گروه بندری میناس برزیل، گفت: چین به سرعت در حال حرکت برای تامین منابع نه تنها سویا بلکه سایر کالاها است. این باعث کاهش تقاضا برای غلات آمریکایی خواهد شد. در حال حاضر محمولههای کشاورزی ایالات متحده به چین در ژانویه نسبت به سال قبل ۵۴ درصد کاهش یافت.
روزنامه بریتانیایی به نقل از کالب راگلند، یک کشاورز سویا از کنتاکی، گفت که کشاورزان آمریکایی هنوز از تأثیرات اولین جنگ تجاری ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری او در خود فرو میروند و مطمئناً علاقهای به جنگ دوم طولانی مدت ندارند.
راگلند، رئیس انجمن سویای آمریکا در نامهای سرگشاده از ترامپ خواست تا با چین معامله کند.
وی نوشت: لازم است ما به توافق برسیم. اقتصاد کشاورزی اکنون بسیار ضعیفتر از دوره اول ریاست جمهوری وی است. پس از جنگ تجاری اول، ما نزدیک به ۱۰ درصد از سهم بازار را به چین از دست دادیم، سهمی که هرگز دوباره به دست نیاوردیم.
ماه گذشته، چین عملاً بخش قابل توجهی از صادرات گوشت گاو ایالات متحده را به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار مسدود کرده و قرارداد صدها کارخانه گوشت گاو ایالات متحده که اجازه صادرات به چین را داشتند، تمدید نکرد.
این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه در مورد صادرات محصولات کشاورزی ایالات متحده میگوید که محمولههای سویا، گندم، ذرت و سورگوم در سال جاری محدود بوده است.
این منبع افزود: اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، محمولههای غلات تا اردیبهشت ماه به صفر میرسد و تنها راه رسیدن به یک سال عادی، صفر کردن عوارض گمرکی است.
اوریلیو پاویانتو، مدیر عامل یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده غلات برزیل، گفت که این کشور به شدت در موقعیت مناسبی برای بهره مندی از این تغییر قرار دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه چین به دنبال تنوع بخشیدن به تامین کنندگان خود است و اروپا به طور فزایندهای برزیل را به عنوان گزینهای با ثبات میبیند، شاهد افزایش تقاضای خارجی و افزایش قابل توجه قیمتها هستیم.
این روزنامه به نقل از جیم ساتر، مدیر عامل شورای صادرات سویا در ایالات متحده، گفت که برزیل تا حدی مدیون ترامپ است که به او کمک میکند تا صادرکنندگانی را پیدا کند که بتوانند خلاء آمریکا را پر کنند. در طول اولین جنگ تجاری ایالات متحده با چین، سویای برزیل با قیمتی حدود ۲۰ درصد نسبت به سویای ایالات متحده معامله میشد.
به گفته ساتر، این سرمایه گذاری مزیت رقابتی ایالات متحده را که مبتنی بر زیرساخت قوی و قابل اعتماد بود، کاهش داده است.
سهم ایالات متحده از واردات مواد غذایی چین از ۲۰.۷ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت، در حالی که سهم برزیل از ۱۷.۲ درصد به ۲۵.۲ درصد در مدت مشابه افزایش یافت.