به گزارش ایبنا، شاخص بهای سهام در بازار بورس عربستان سعودی به دلیل تحولات غزه که بر سیاستهای پولی و آشفتگیهای ژئوپلیتیکی سایه افکنده است، سقوط کرد و روند بهبودی را که از اوایل سال جاری میلادی به دست آورده بود، را تا حد زیادی از دست داد.
بورس تداول هماکنون تنها بازار دادوستد اوراق بهادار مستقر در عربستان سعودی است که بزرگترین بورس اوراق بهادار در جهان عرب بهشمار میآید.
خبرگزاری بلومبرگ آمریکا گزارش داد، شاخص عربستان روز گذشته در ادامه زیانهای هفتگی خود حدود یک درصد کاهش یافت و تمامی دستاوردهای خود از ابتدای سال ۲۰۲۳ را از دست داد.
بنابر این گزارش، در حالی که وضعیت مبهمی پیرامون انتظارات سیاست پولی و تحولات ژئوپلیتیکی وجود دارد کاهش شاخص ترکیبی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (MSCI) در طول هفته گذشته به مجموعه زیانهایی که از ابتدای سال جاری متحمل شده افزوده و به بیش از شش درصد رسید.
بانکهای عربستان سعودی که ۳۶ درصد از سهام بورس تداول را تشکیل میدهند، تحت فشار هستند، زیرا نرخهای بهره بالا تقاضا برای اعتبار را کاهش میدهد و افزایش هزینههای بازپرداخت بدهی مانع بازپرداخت وامهای شرکتها میشود.
به گفته این خبرگزاری، انتظار میرود نتایج سود در برخی از بخشهای بورس عربستان در سه ماهه سوم به دلیل تقاضای ضعیف و هزینههای بالا متفاوت باشد.
بلومبرگ افزود: نگرانیها از تشدید درگیری بین اسرائیل و حماس در غزه و گستردهتر شدن دامنه آن در منطقه به نوبه خود جریان نفت خام را تهدید میکند.
روزنامه الشرق امارات نیز نوشت، افت شاخصهای سهام امارات در روز جمعه در بحبوحه نگرانیهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه که به کل بازارهای منطقه در طول هفته فشار آورده است، عمیقتر شد.
شاخص بازار مالی دبی (بازار بورس اوراق بهادار اماراتی) ۲.۲۷ درصد از تعادل خود را از دست داد و در پایان معاملات روز جمعه به سطح ۳۹۶۵ واحد رسید و زیان خود را در طول هفته به ۴.۷۹ درصد رساند که بیشترین میزان از می ۲۰۲۲ بود. شاخص بورس ابوظبی نیز بیش از ۱.۱ درصد افت داشت و به سطح ۹۴۸۲ واحد رسید و زیان این هفته خود را به ۲.۸ درصد رساند.
اکثر سهام معامله شده در بازار دبی به جز سهام تنها چهار شرکت کاهش یافت و سهام املاک تحت فشار فروش محسوسی قرار گرفت که باعث شد شرکت املاک اعمار ۵.۵ درصد از ارزش خود را از دست بدهد و به سطح ۷.۲۵ درهم برسد. در حالی که سهام الاتحاد العقاریة Union Properties بیش از ۸ درصد کاهش یافت.
اکثر سهام معامله شده در اکثر بخشها در بورس ابوظبی نیز افت کردند و سهام «کیو القابضة» «کیو هلدینگ» در جریان معاملات روز شنبه تحت فشار فروش قرار گرفت که باعث شد با ارزش معاملاتی ۷۶ میلیون درهمی، ۶.۸ درصد از ارزش خود را از دست بدهد.
سهم شرکت الشرکة العالمیة القابضة (هلدینگ بین المللی) نیز از نظر حجمی بیشترین معامله را در بازار داشت و در همین حال با ۰.۲ درصد کاهش به ۴۰۰.۹ درهم رسید و شاخص سهام Multiplay نیز ۵.۲ درصد افت داشت.
الشرق در پایان این گزارش خود آورده است: بازارهای مالی در منطقه تحت تأثیر خطرات ژئوپلیتیکی فزاینده پس از درگیری بین اسرائیل و حماس و همچنین تحت تاثیر سیاستهای پولی و آشفتگیهای ژئوپلیتیکی قرار دارند.