به گزارش ایبنا سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در سال جاری با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیر کبیر، رویدادی را در حوزه هوشمند سازی راه طراحی نموده است که فرصتی مناسب برای بهرهگیری از توان و ظرفیت ایده پردازان، مخترعان و متخصصان حوزه فناوری به شمار میآید.
حمزه ذاکری رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری این سازمان با اعلام این خبر اظهار داشت: رویداد فناورانه راه هوشمند، فرصتی برای استفاده از توان تخصصی ایدهپردازان و شرکتهای دانش بنیان در حوزه راهداری وحملونقل جادهای است.
به گفته ذاکری یکی از تکنولوژیهایی که امروزه کشورهای پیشرفته در جادهها استفاده میکنند، هوشمندسازی زیرساختهای راه است. این رویداد در راستای توسعه و انتقال این تکنولوژی طراحی شده و این سازمان سعی دارد تا این فناوری را به شبکههای کشور اضافه کند و از مزایای آن بهرمند شود.
وی افزود: این فناوری مربوط به دو حوزه سخت افزاری و نرم افزاری است که بخش سخت افزاری شامل تمام زیر ساختهای حوزه راه از جمله روسازی رویه راه، ابنیه فنی، ادوات هوشمند، دوربین ها، تردد شمارها و تونلهای و سایر موار هوشمند مرتبط است.
ذاکری بکارگیری هوش مصنوعی و استفاده از فرآیندهای مشابه را از زیربخشهای حوزه نرم افزاری اعلام کرد و افزود: با استفاده از امکانات نرمافزاری مدیران تصمیم گیران میتوانند کارایی، بهره وری و رضایتمندی بیشتری را ایجاد نمایند.
رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری سازمان همچنین گفت: این رویداد فرصتی است تا ایده پردازان بتوانند ایده ها، اختراعات، فناوریها و محصولات خود را ارائه نموده و با سرمایه گذاران حوزه توسعه فناوری در صنعت حمل و نقل و راهداری، سامانههای حمل و نقل هوشمند و سایر حوزههای مرتبط جهت پیاده سازی ایدهها و طرحهای نوآورانه و کاربردی خودهمکاری کنند.
وی اظهار داشت: خوشبختانه اقدامات متعدد فناورانه در حوزه راهداری و حمل و نقل جادهای بر پایه دانش فنی و به خدمت گیری تکنولوژی با استفاده از ظرفیتهای داخلی و کمک نخبگان در حال انجام است و با اشتراک گذاری اطلاعات برخط و اجرای فعالیتها حول این محور، توان تخصصی و مهندسی کشور همگام با پیشرفتها و استانداردهای بین المللی افزایش یافته است.
ذاکری تاکید کرد: در فرایند برگزاری این رویداد هیچ ایده و طرح ارائه شدهای نه تنها توسط سازمان رد نخواهد شد بلکه سازمان کمک خواهند کرد با برگزاری جلسات توانمندسازی ایدههای کامل نشده، با مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری شکل بگیرد و به محصول برسد.