06 آبان 1402 - 21:06

حملات سایبری به زیرساخت‌های پولی و مالی یکی از جنبه‌های جنگ ترکیبی حوزه اقتصادی

حملات سایبری به زیرساخت‌های پولی و مالی یکی از جنبه‌های جنگ ترکیبی حوزه اقتصادی
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: حملات سایبری به زیرساخت‌های پولی و مالی یکی از جنبه‌های جنگ ترکیبی حوزه اقتصادی است.
کد خبر : ۱۵۶۶۲۵

به گزارش ایبنا، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در همایش «نکوداشت پدافند غیرعامل»، با بیان اینکه دشمن در راهبرد جنگ ترکیبی، ستون فقرات جنگ را فشار اقتصادی قرار داده است، اظهار کرد: شاید برای نخستین بار بود که آمریکا و دشمنان ایران ادبیات جنگی را در فضای اقتصاد، توسعه دادند و مفهومی به نام جنگ اقتصادی را با روش‌های مختلفی تعریف کردند، قرارگاه جنگ اقتصادی در وزارت خزانه‌داری آمریکا تشکیل شده است و استراتژی‌هایی مبتنی بر ایجاد تحریم و تنگنا‌های مالی و انواع جنگ در عرصه اقتصادی مثل جنگ ارزی، بانکی و پولی و مانند آن را علیه ما گشودند. وی با بیان اینکه اطلاعات پولی مالی یکی از ابزار‌هایی است که در جنگ اقتصادی به کار گرفته می‌شود که باید نسبت به محافظت از این اطلاعات اهتمام جدی داشته باشیم، تاکید کرد: حملات سایبری به زیرساخت‌های پولی و مالی نیز یکی دیگر از جنبه‌های جنگ ترکیبی حوزه اقتصادی است.

 

ویژگی اهداف دشمن در تهدیدات نوین

 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: در تهدیدات نوین، دشمن بیشتر اهدافی را مورد حمله قرار می‌دهد که در زنجیره خدمت، مردم بیشترین وابستگی را به آن داشته باشند تا بیشترین پیامد را به دنبال داشته باشد. همچنین آسیب‌پذیری سایبری، عدم وجود برنامه بازگشت‌پذیری و عدم امکان پاسخ سریع به حادثه از جمله ویژگی‌های یک هدف جذاب در چنین تهدیداتی است.

 

جلالی با بیان اینکه در همین رابطه، سازمان پدافند غیرعامل کشور، اقدام به تدوین الزامات تداوم کارکرد نموده است، توضیح داد: چنانچه زیرساخت حیاتی مورد حمله سایبری قرار گرفته، خدمت‌رسانی به مردم از سوی آن زیرساخت نباید قطع شود. وی در ادامه به تشریح و تبیین ویژگی‌های تهدیدات ترکیبی پرداخت و بیان کرد: برای مقابله با تهدیدات حوزه پولی و مالی در ابتدا باید بتوانیم اهداف جنگ اقتصادی را بشناسیم.

 

اهداف جنگ بیولوژیک در زمان صلح، اقتصادی است

 

جلالی با بیان اینکه صد درصد اهداف جنگ بیولوژیک در زمان صلح، اقتصادی است، خاطرنشان کرد: حال ممکن است این موضوع با تسلط بر بازار دارو، غذا یا واکسن شکل بگیرد. به گفته وی مدیریت دوگانه معیشت و سلامتی یکی از مواردی است که در پدافند اقتصادی باید به آن به طور جدی توجه داشت. در این زمینه تدوین و به‌کارگیری پروتکل‌های بهداشتی- اقتصادی می‌تواند به کمک بیاید که چنانچه درگیر جنگ زیستی و بیولوژیک شدیم، در بخش اقتصادی متحمل کمترین ضرر شویم. وی پیوستن ایران به پیمان‌های اقتصادی شانگهای و بریکس را از جمله اقدامات خوب دولت در زمینه به‌کارگیری ظرفیت‌های اقتصادی کشور و دلار زدایی در مقابله با جنگ اقتصادی دانست.

 

نیازمند یک برنامه جامع دفاع اقتصادی هستیم

 

جلالی با بیان اینکه نیازمند یک برنامه جامع دفاع اقتصادی هستیم، توضیح داد: این برنامه باید به ما در تشکیل یک قرارگاه پدافند اقتصادی کمک کند. انتظار این است که وزارت اقتصاد، ستاد دفاع اقتصادی کشور باشد تا این قرارگاه را به فرماندهی رئیس جمهور شکل بدهد. به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، نیازمند سامانه فرماندهی و کنترل دفاع اقتصادی هستیم به شکلی که همه فعالیت‌ها و اقدامات خودمان را در قالب داشبورد‌های تخصصی به صورت روزانه رصد کنیم. همچنین اقدامات تخصصی دشمن را در این زمینه رصد شود.

 

وی با بیان اینکه هماهنگی، همسویی و هم افزایی مولفه‌های اقتصادی از جمله موارد تاثیرگذار در دفاع اقتصادی است، تاکید کرد: دلارزدایی از اقتصاد کشور، حاکمیت یک نظام پیوسته رسانه‌ای، حمایت از تولید و مقابله با جریانات ضد تولید از جمله مولفه‌هایی است که باید به آن توجه داشت. جلالی توجه به حوزه آب، برق، گاز، سوخت و ارتباطات امن و پایداری را از جمله مواردی زیربنایی دانست که باید در برنامه هفتم توسعه برای مدیریت آن اقدامات لازم صورت گیرد. صیانت از زنجیره غذایی مزرعه تا سفره مردم، حمایت از اقلام اساسی غذایی در داخل کشور، صیانت از نظام پولی و بانکی کشور، صیانت از اعتبار بازار سرمایه از جمله موارد مورد تاکیدی بود که سردار جلالی به آن اشاره کرد. همایش «نکو داشت پدافند غیرعامل» با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس ساز مان پدافند غیرعامل کشور، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و روسا و دبیران کمیته‌های اصلی و فرعی پدافند غیرعامل وزارت امور اقتصادی و دارایی و جمعی از مسئولان سازمان پدافند غیرعامل کشور در سالن همایش‌های سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر