نیما میرزایی؛ کارشناس مسائل اقتصادی به خبرنگار ایبنا، گفت: مهار تورم که اصلیترین چالش اقتصاد ایران است به علت نرخ بالای آن به آسانی صورت نمیگیرد، تورم به دلایل مختلفی ایجاد میشود که رشد نقدینگی یکی از اصلیترین علتهای ایجاد آن است.
وی درباره کاهش نرخ رشد نقدینگی آبانماه به ۲۶.۲ درصد افزود: در سال ۱۴۰۲ نرخ رشد نقدینگی کاهش پیدا کرده که این موضوع در مهار تورم اثرگذار است، به این صورت که متناسب با کاهش نرخ رشد نقدینگی، سرعت حرکت تورم نیز کاهشی میشود.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون موضوع مهار تورم و سیالیت پول مورد توجه واقع شده، چون به هر میزان که سرعت گردش پول در کشور افزایش یابد نرخ تورم نیز متناسب با آن بیشتر میشود، البته در شهریورماه امسال سرعت گردش پول کاهش معناداری پیدا کرده است.
وی افزود: کاهش سرعت گردش پول میتواند به صورت مستقیم موجب کاهش تورم شود البته این متغیر در کاهش انتظارات تورمی نیز نقش دارد، چون هیجانات مردم را برای معاملات مالی غیر ضروری کاهش میدهد، البته باید کاهش نرخ رشد نقدینگی به گونهای صورت بگیرد که تولید در بلندمدت آسیب نبیند، چون رشد تولید از افزایش قیمت کالاها جلوگیری میکند.
این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: به علت افزایش فروش نفت و آزادسازی منابع ارزی پیشبینی میشود قیمت دلار به زیر ۵۰ هزار تومان برسد. در مجموع منابع ارزی در اختیار بانک مرکزی افزایش پیدا کرده که ماحصل آن رقم خوردن اتفاقهای مثبت دراقتصاد است.
وی در پایان تاکید کرد: به علت شروع رکود در اقتصاد جهانی، قیمت نفت افزایش پیدا نمیکند، بنابراین بانک مرکزی باید از روشهای جایگزین مانند افزایش صادرات غیرنفتی منابع ارزی را تامین کند.