به گزارش خبرنگار ایبنا و به نقل از راشاتودی؛ روز جمعه کریستین لاگارد (Christine Lagarde)، رئیسکل بانک مرکزی اروپا، در جمع کنگره بانک مرکزی اروپا تصریح کرد: تشدید ریسکهای ژئوپلتیک به فرآیند دلارزدایی اقتصاد جهانی دامن زد و پیامدهای این واقعه میتواند تمامی کشورها را متاثر سازد.
به اعتقاد لاگارد، اکنون اروپا در یک مقطع بحرانی بوده و با چالشهای اساسی همچون دلارزدایی، تغییرات جمعیتی و کربنزدایی مواجه است.
وی ادامه داد: شواهد بسیاری نشان دهنده گسستگی اقتصاد جهانی و تقسیم شدن آن به بلوکهای رقیب است.
رئیسکل بانک مرکزی اروپا در سرفصلهایی که بر قاره سبز متمرکز بود اشاره کرد: جمعیت در سن کار اروپا در حال کاهش است که انتظار میرود این روند در اوایل سال ۲۰۲۵ آغاز شود. با وجود محدودیتهای تجاری جدید، باید ارزیابی مجددی در مورد زنجیره عرضه صورت گیرد و مسیرهای با هزینه کمتر، امنتر، بهینهتر و نزدیکتر به قاره اروپا جایگزین شود. با پیری جمعیت نیاز است به تکنولوژیهایی رجوع شود که با تعداد افراد محدودتری بتواند تولید بیشتری را حاصل کند.
به استناد صحبتهای لاگارد، دولتهای اروپا اکنون بدهیهایی دارند که از جنگ جهانی دوم تاکنون بیسابقه است و کمک هزینههای بازیابی اروپا نیز تا سال ۲۰۲۶ به پایان خواهد رسید. در این مورد، بانکها نقش اساسی ایفا میکنند، اما نمیتوان از این نهادهای مالی انتظار داشت ریسک بالایی را در ترازنامه خود متقبل شوند.
هشدارهای لاگارد با گزارش اخیر بانک مرکزی اروپا در مورد اقتصاد جهانی و در مورد دوران «تغییرات دگرگون کننده» همخوانی داشت. در گزارش مذکور، بانک مرکزی اروپا اشاره میکند: دنیای از همگسسته به معنای محیط اقتصادی با تورم بالاتر و نااطمینانیهای مالی بیشتر است.